Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 920
  • 688
  •   2
Отговори
# 540
  • Бургас
Честито на миналите срещата с бебчетата!
Йо, забавлявай се много!
Някой спомена за връзка на усвояването на желязо и Фолиевата киселина. Каква е по-точно? Гречката не знам дали я споменахме, добра е при анемия, "месото на руснаците". На мен уви ми смърди гадно. А спанакът да се консумира необработен термично защото оксилатовата киселина в него при термообработка се превръща с неразтворими съединения, които се натрупват в бъбреците и жлъчката, ставът песъчинки и камъни.  Аз го слагам към салатата.
Ще взема и аз да си пусна една токсоплазмоза, макар че котана я няма от 2 години, но суровите меса и риби са ми много любими, сега ги избягвам разбира се.  Интересно, че предната бременност имах изследвания за сифилис и не знам още какво, а сега нямам такива. Дали дето не си дадох вената   newsm78

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 16:14 от vivi.vivi

# 541
  • Пловдив
Аз пуснах токсоплазмозата ,резултата ми е отрицателен Peace

# 542
Виждам,че има изследване за токсоплазмоза IgG и IgM-едното е 18,а другото е 39 лева в лабораторията ,в която проверих.И двете ли се правят?  newsm78 Вие къде си правихте изследването?

# 543
Съни кис, единия показател показва дали имаш антитела срещу токсоплазмозата, т.е. дали някога си я карала, а другия показател показва дали в момента е активна болестта. Хубаво е да направиш и двете. Ако вече си карала болестта, мисля че повече не можеш да я хванеш.

# 544
момичета умирам от главоболие от вчера и не минава знаете ли дали мога да пия аналгин или нещо подобно освен но шпа незнам изобщо др пие ли се при болки ooooh! ooooh! ooooh!

# 545
  • Бургас
Единствено парацетамол, или ефералган. Но-шпа е при спазми, не е подходящо за целта. Не съм наясно с хомеопатичните дали предлагат нещо.

# 546
Знам само за парацетамол че може:-)

# 547
благодаря  newsm51 всеки път като отида на преглед ще питам за толкова много неща и поне половината ги забравям Joy Joy Joy

# 548
за тази токсоплазмоза която говорите аз в момента нямам котка или куче но цял живот съм имала само от около година нямам домашен любимец пак съм застрашена нали  newsm78 newsm78 newsm78

# 549
Здравейте момичета,прекрасна тема   bouquet 13 Г.с. съм и до сега мн тежко минават месеците - с мн повръщане и отпадналост,но имам един аборт по медицински причини в началото на годината и тази 2  бременност е най-желаното нещо за мен , със или без повръщането и другите нетака приятни симптом аз съм шастлива , но и притеснена от предстояшата вкрая на месеца фетална морфология.Успех на всички бъдещи  мами! Heart Eyes

# 550
Мамчета аз днес имам други терзания. Марков ми каза че показателите ба бебока са добри и той не вижда смисъл да си правя БХС и Даун,но отдолу на неговата листовка пише че ФМ не е гаранция за други аномалии, та сега се чудя дали да си правя Даун. Вие как мислите?

# 551
  • Видин
Здравейте момичета,прекрасна тема   bouquet 13 Г.с. съм и до сега мн тежко минават месеците - с мн повръщане и отпадналост,но имам един аборт по медицински причини в началото на годината и тази 2  бременност е най-желаното нещо за мен , със или без повръщането и другите нетака приятни симптом аз съм шастлива , но и притеснена от предстояшата вкрая на месеца фетална морфология.Успех на всички бъдещи  мами! Heart Eyes

И аз съм така - с повръщане, отпадналост... Също така съм много щастлива, че пак съм бременна след прекъснатата ми бременност по медицински показания през декември. Вторник съм на ФМ при Марков и ужасно се притеснявам. Като веднъж си преживяла ужаса на прекъснатата бременност, поради някакъв проблем, няма как да не трепериш, че може да ти се повтори. Познавам тази болка. Аз загубих бебето си в 5-тия месец. Но това е нова страница, даже не - нова глава в историята на живота ни, затова трябва да сме силни и да вярваме, че този път всичко ще е наред  Hug

# 552
eliks86 И аз така. На мен ми я прекъснаха май месец. Този път водих охрана голяма и Марков само хубави неща ми каза. Стискам палци всичко да е наред и по-малко се притеснявай.

# 553
  • София
chelsea83, всъщност не си. Токсоплазмозата е опасна само ако бъде прекарана по време на бременността. Т.е. и заразяването трябва да стане по време на бременността. Изследването за токсоплазмоза всъщност показва дали си изкарала заболяването и съответно дали имаш антитела. Ако имаш антитела, т.е. ако вече си изкарала заболяването, няма никаква опасност, защото не можеш да се заразиш пак. Ако нямаш антитела - токсоплазмоза може да се хване при контакт със заразени животни, от недобре измити плодове/зеленчуци, от недобре сготвено месо - източниците може да са много и дефакто никой не е застрахован. Даже и да не гледа животни.

# 554
Момичета,и аз съм с 2 аборта,и предполагам имате идея как ми се свива сърцето преди всеки преглед.Много ми е трудно да прекарам една хубава бременност,всички ми се карат да не се притеснявам,но само аз си знам какво ми е,какво ни е,не е лесно ей,но се боря заради малкото съкровище в мен.....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт