Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 918
  • 688
  •   1
Отговори
# 555
Дано тази темичка ни е късметлийска, че както гледам доста от нас са имали неуспешни бременности. И аз съм с две и колкото и да се опитвам да мисля позитивно и да не се притеснявам не се получава  Sad Но трябва да сме силни, заради малките човечета в нас, а и половинките ни, че и на тях никак не им е лесно!

# 556
Момичета,добро утро! Да се оплача с моя трагичен фалстарт на деня!  Mr. Green Реших да се правя на домакиня и да заквася домашно овче мляко-до тук добре,първи опит ми е!Мъжът ми купи млякото и го сложих да ври-като кипна го махнах от огъня и какво да видя-страшно е нагоряло по дъното на тенджерата,а ако знаете как мирише в кухнята...  ooooh! Ужас! Joy До тук с домакинската дейност-отивам на разходка! Хубав ден на всички!  Simple Smile

# 557
Добро утро и от мен...
Да се похваля с вчерашните ми готни дънки - от HM - 35 лева Simple Smile В сайта им ги няма, там има за по 60-75 лева, а в магазина имаше 2 варианта на по 35 лева с различни цветове. Мерих си една блузка, ама нещо не се удобрих....

# 558
Мамчета аз днес имам други терзания. Марков ми каза че показателите ба бебока са добри и той не вижда смисъл да си правя БХС и Даун,но отдолу на неговата листовка пише че ФМ не е гаранция за други аномалии, та сега се чудя дали да си правя Даун. Вие как мислите?

Ами то и на БХС -то пише , че не е гаранция за диагноза , просто определя дали има риск или не .

# 559
Леле наистина не мога да ви изчета Hug Здравейте на новите мами. Честито на разбралите пола.  Hug
По реда на нещата аз започвам с оплакванията  Joy от няколко дни имам странна болка в краката и таза, точно там където се свързват бедрената кост и таза, много ми е трудно да ставам от леглото без помощ и да си крастосвам краката когато съм легнала, мисля че е от разширението на таза. Ама не е ли рано още , и всъщност нормално ли е да го усетим изобщо това разместване на костите, щще поразпитам баща ми довечера и ще споделя и неговото мнениие. От гадния Дуфастон почти си проспах почивката, поне бях далече от тъпата ми свекърва не че и по телефона не ме ядосва  #2gunfire
мамите от Варна някоя от вас ходи ли при Славчев или Скоччев в МЦ "Св.Анна"? Ако да къде ви пратиха на морфология и колко пари ви взеха?
За мазане предната събота влязох в 1 магазинче квартално и Мъжа който продаваше ми препоръча едни полски кремчета, били горе долу нови за нашия пазар, жена му била много доволна от тях по време на бременността и. Даде ми 2 тестерчета, едното е с грозде и гроздови семки, другото с козе мляко, ще ги пробвам и ще споделям и за тях, иаче не са и скъпи 0,500мл 7-8 лв

# 560
  • Пловдив
Laddy D,и мен ме боли точно там,питах доки- каза да търпя Peace

# 561
Нормално е да се усещат болките в таза и не е рано. То няма как да се разшири изведнъж последните месеци. Целият организъм започва да се подготвя постепенно още в началото. Предният път едва спях последните 4 месеца от болки в тазобедрените стави, а те и без това са ми проблемно място.

# 562
Здравейте и от мен  Hug
Днес си взех резултатите от Токсоплазмозата и те бяха 2 изследвания на които и на двете имам Отрицателни резултати, което значи че не съм я карала и нямам антитела, нали? Боже, трябва много да се пазим не само от животни но от всичко което ядем  Tired
Да ви питам, днес говорих с една приятелка която е в 5ти месец бременна, та тя ми каза, че са й правили изследване за СПИН и Васерман и няколко други такива които на мен не са ми ги правили още, а аз самичка вчера отидох до лабораторията да си направя изследване за СПИН заедно с Токсоплазмозата. Та, някоя правила ли са й изследването за СПИН или тепърва ни предстои и рано съм отишла? Миналия месец ми направиха пълна кръвна картина и няколко други изледвания, но не и за СПИН, та нещо не знам дали моята лекарка не е забравила или просто по-късно ще ме кара пак да ходя  newsm78
И да си кажа - попринцип съм с ниско кръвно и винаги съм била  Tired Дори съм припадала от него, а сега когато забременях ми става много често лошо точно както ми ставаше от кръвното преди и дори ако съм изправена и не седна на време ми причернява. Мислех, че по време на бременност се вдига кръвното, но моето съм почти сигурна, че е много ниско  Tired Има ли бъдещи мами в моето положение?
Лек и успешен ден ви пожелавам  и стискам палци всичко да е наред при тези на които тепърва им предстои ФМ, включително и на мен Hug Hug Hug

# 563
  • София
SweetApril, и моето кръвно е ниско и съм припадала от него. И сега като ставам по-рязко, може да ми прилошее. Солен айрян помага.  Wink

# 564
SweetApril, по принцип тези изследвания имат срок от 6 месеца. Така, че ако ги направиш по-рано, може да момента на раждане пак да ти се наложи да ги пускаш.
А някой знае ли дали се поемат от Здравната каса? Досега все при опитите съм пускала и отиват към 180 лв.

# 565
menyanthe Благодаря. Това с айряна ще го пробвам със сигурност  Party  Hug Аз наблягам на колата заради кофеинът, че кафе не понасям вече, но като че ли и тя не помага. Много интересно, но сега откакто съм бременна като че ли ми става по-често така, отколкото преди когато не бях  Tired
А иначе за болките в таза, кръста и гърба си ги имам от мноого много отдавна  ooooh! А и попринцип съм по-широко в ханша, та представям си живот и здраве Март какво хипопотамче ще стана, щом от рано рано се разширявам  Party
abra_cadabra значи просто е трябвало да изчакам... нищо, по-натам като ми каже док ще ги пуснем пак. Моята приятелка ми каза, че на нея са й дали направление от ЖК и по ЗК са й ги пуснали в лабораторията та нищо не е плащала  Thinking

# 566
На мен ми изследваха васерман и спин заедно с ПКК 12 г.с.-касата ги пое и сигурно живот и здраве преди раждането пак ще трябва да ги изследвам... Peace Иначе и на мен ми причернява от време на време заради ниско кръвно и доктора каза да пия солен айрян.

# 567
  • София
Кофеинът не е много подходящ за ниско кръвно (първоначално помага, но после има на практика обратен ефект). Освен това не е препоръчителен по време на бременността. На мен ми помагат сладки храни (въпреки че и те не са много полезни Laughing).

# 568
Значи минавам на айрян и таратор  Hug А и то май колата е по-скоро при ниска кръвна захар, отколкото кръвно...

# 569
И аз съм с ниско кръвно. Обикновено е 90/60, предната бременност до край изкарах със 100/70. Трябва да пиеш много вода. Може и с лимон малко. По-принцип и айрян със сол помага, но аз избягвам млечните. Избягвай чесън и канела. Може да си вземеш 1 хубав шоколад със слънчогледов лецитин и дчкато усетиш, че пада да хапваш по 1 редче. Но водата е най-сигурен и полезен регулатор на кръвното
За васерман и спин ми ги пуснаха предната бременност с първата консултация на жк, но изчисляваха, че няма да станат повече от 6 месеца, защото от болницата после няма да ги приемат. Иначе и те и пкк, и кръвна група и токсоплазмоза се поемат от зк. И ако някой лекар ви каже, че не се поемат значи иска да си прибере едни пари или грам не е запознат.

Общи условия

Активация на акаунт