Кой плати за сватбата?

• 28 319
  • 525
  •   1
Отговори
# 45
  • в рока
Рокля не съм купувала,взех я от близка.
Костюм и обувки-моята майка даде парите-нали имало обичай всеки родител да облече снахата/зетя.

Букет,чаши-кръстниците.

# 46
  • София
Нашата сватба струваше около десетина хиляди лева - платихме си я  сами след като събрахме пари.  От сегашна гледна точка  ми се струва абсурдно, че  не съм се сетила с тези пари да отидем  на остров Бали или някъде по Хавайските острови, или на някое още по -  романтично местенце и да се оженим само двамата, а не  традиционна сватба - 100 гладни и двама луди Rolling Eyes

# 47
Нашата сватба струваше около десетина хиляди лева - платихме си я  сами след като събрахме пари.  От сегашна гледна точка  ми се струва абсурдно, че  не съм се сетила с тези пари да отидем  на остров Бали или някъде по Хавайските острови, или на някое още по -  романтично местенце и да се оженим само двамата, а не  традиционна сватба - 100 гладни и двама луди Rolling Eyes

Анджък де. И аз така харесвам. Peace

# 48
Хем нямате пари, хем смяташ как ти трябват 20-30хиляди. )))
Ами изкарайте си ги, пък ги дайте. А не да се чудите как родителите ви трябва да платят масрафа за това, че вие сте се наканили да правите панаир.
Като нямаш пари, обличаш си една рокля, мъжа ти нещо по прилично и отивате и се подписвате.

# 49

Анджък де. И аз така харесвам. Peace

Хубава идея- да отидеш на екзотично място да те опее някакъв екзотичен
шаман, лама или друго каквото намериш.

# 50
Ами изкарайте си ги, пък ги дайте. А не да се чудите как родителите ви трябва да платят масрафа за това, че вие сте се наканили да правите панаир
Shocked В пьрвия си пост това казах - че не одобрявам родителите да плащат                                                                                                                                                           

# 51
Ами изкарайте си ги, пък ги дайте. А не да се чудите как родителите ви трябва да платят масрафа за това, че вие сте се наканили да правите панаир
Shocked В пьрвия си пост това казах - че не одобрявам родителите да плащат                                                                                                                                                           

И пак се върнахме на опциите - кредит и драстично свиване на разходите.  Sad

# 52
Аз продължавам да не разбирам какво ни питаш,при положение, че в момента никой не може да плати сватбата ви, в резултат на което въпросът ти губи всякакъв смисъл....

# 53
При мен съвсем няма изгледи за сватба на хоризонта  Mr. Green, но не се сдържах и надникнах в темата... Чат-пат се замислям над точно този въпрос (особено след като разбрах за "практиката" родителите да делят разходите по сватбата и то не от друг, а от собствения ми приятел Laughing)

Личното ми убеждение съвпада 1:1 с това на авторката на темата. Просто не мога да си представя да оставя нашите да платят (евентуалната) сватба, дори и да искат, ритат и настояват (а те вероятно биха, предвид че съм едно дете). Не знам дали е от гордост, инат, неудобство или нещо друго, но, пу-пу, с моя приятел сме с хубави професии, хванали сме си пътя в живота, реализираме се добре, и наистина бих се чувствала ужасно некомфортно да бръкнем в джобовете на родителите и то за нещо толкова разхитително... Sad

Дори трябва да си призная, че от години спестявам пари усърдно, без някаква определена цел, но с едно наум точно за това: ако се оженя или забременея и родя дете, да мога да посрещна сама разходите подобаващо, както пожелая и без икономии. Е, ако родителите ми имаха 5-цифрен месечен доход или пък ако аз нямах сигурността на моите спестявания, вероятно нямаше да мисля така. Wink (Но ще поживеем и ще видим. И аз така си мечтая за една хуууубава сватба с приказна рокляяяя Heart Eyes)

На мястото на авторката бих теглила кредит, наистина. Ако и тя мечтае. Simple Smile Колкото и да съм против кредитите принципно.

# 54
И аз съм едно дете, ама не са приритали са я платят цялата  Laughing

# 55
Не мисля, че има значение колко деца са, по-скоро традиции в семейството. Според мен, ако е по желание и инициатива на родителите, и нещата са спрямо възможностите, а не да бъдат принудени и изстискани, не виждам нищо лошо. Но си зависи и от момента, ако става дума за хора по на 40 г., работили над 20, и с родители на пенсия, ясно е, че младите трябва да откажат, роди да има желание от другата страна.

# 56
Платихме си я с мъжа ми.

# 57
Аз продължавам да не разбирам какво ни питаш,при положение, че в момента никой не може да плати сватбата ви, в резултат на което въпросът ти губи всякакъв смисъл....
Виж...аз не очаквам някой от форума да ми разреши "проблема" като с магическа прьчка или да ми каже от кьде да намеря пари. Просто исках да разбера как е стоял вьпросьт с финансовата част при другите двойки.

# 58
...Просто исках да разбера как е стоял вьпросьт с финансовата част при другите двойки.

Щом не одобряваш плащането от страна на родителите, какво значение има, че при други е станало така?
Направете го според вашите разбирания  Simple Smile

# 59
...Просто исках да разбера как е стоял вьпросьт с финансовата част при другите двойки.

Щом не одобряваш плащането от страна на родителите, какво значение има, че при други е станало така?
Направете го според вашите разбирания  Simple Smile
То това е проблемьт - че искаме да го направим спрямо нашита разбирания, но нямаме тази вьзможност

Общи условия

Активация на акаунт