Отговори
# 180
Момичета, много ми е зле, не мога да дишам, направо не знам как ще изкарам нощта, май ще предозирам с лекарството и пак не знам дали ще оцелея  Sad пуста астма, от нищото се задейства  Sad
За ваничките днес ми дадоха обикновена е със стойка, термометър бях писала купихме електронен на Бертони.

# 181
Добро утро от мен  Grinning станах още по-раннобудна  Sad да си кажа и аз относно термометрите,аз се спрях на този вариант http://www.minimod.bg/2924/bertoni-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%8 … D1%82%D1%8A%D1%80 . Препоръчаха ми го,а и не е от най-скъпите.За ваничките пък съм се спряла на този вариант http://bebelandia.bg/productv/6055/bertoni-lorelli-vana-disni-100-sm.html ,има си дори вграден термометър,само ваничката ще купя,имам от племенницата ми останала стойка,която е универсална,то и ваничка имам от нея,но е в розово  Wink

# 182
Добро утро мамчета Hug .Да Ви кажа честно и аз съм се спряла на ваничките със стойка, една приятелка има така и все още я ползва, а детето й е почти на 2г. супер удобна е. А за термометъра сигурно ще се купя няколко за всеки случай newsm78 .Мисля да си взема един електронен обикновен , а другия да е термометър залъгалка (биберон).

# 183
Здравейте, момичета!
Аз имах вана със стойка... стига да имате място, където ще къпете бебето, това е най-удобно, защото хич няма да ви е до превиване и клякане ниско долу през порвите 1-2 месеца. Беше нещо средно между анатомична и обикновена - т.е. дъното имаше релеф, но не от тези най-изкривените - така бебето беше под наклон, главата му извън водата, но не се налагаше да взимам допълнителни стойки. По-широка вана е по-удобна, защото моята жабка я свикнахме от малка с играчките в банята и много заобича къпането, та 90% от времето за къпане беше игра и цапкане. Все пак с този модел вана, не се захващах да я къпя сама, докато не стана по-стабилна - просто се хлъзгаше в нея и винаги трябваше да се държи. Къпехме я двамата с мъжа ми - единият държи, другият къпе. Ако на него му се налагаше да отсъствя някой път, я изкъпвах за една минута директно под чешмата, както им се мият дупетата.
Сега да не изплаша някой, но на нас ни се счупи една вана. Предполагам, че беше стояла повечко време в магазина, до огряна от слънцето витрина и пластмасата беше станала по-крехка. Стойката е метална, хваща само от страни и както си къпем детето една вечер, се отчупи парче от ваната, което се пада над стойката - ваната, пълна с вода, директно пада на пода на банята, а бебето остава в ръцете на мъжа ми. Затова си имайте предвид откъде купувате и, ако имате избор за стойката, желателно е да е такава, която минава и под самата вана, а не както нашата да я придържа по ръбчетата.
За термометър - аз голямо чудене му хвърлих с първата ми бременност. Купи 3 вида - обикновен, дигитален, биберон. Биберонът не става - изобщо не успя да докара близка до човешката температура нито веднъж. Обикновенният трябва да се държи над 5 минути - сложно е да задържиш бебето в покой толквоа време. Най-удачен беше дигиталният. Странното е, че на себе си не мога да измеря темературата с него, но на дребната няма проблеми, мери добре, стига да придържате ръчичката плътно, за да не се получи въздух в зината, която мери. Много се чудех тогава и за безконтактен термометър, но струваха по 100-тина лева и се отказах. Има и разни лепенки по аптеките, които се слагат по тялото или челцето и показват температурата, но е приблизително, не е точно. Обикновен дигитален термометър е 8-10 лева - такъв ви препоръчвам аз и дано не се налага да го ползвате!!! А, и да си знаете ,че след раждането ще сте като живи термометри - толкова ще сте свикнали с малкото, че веднага ще го усетите, ако има дори лека температура.

# 184
  • София
Виждам, че сте на тема ванички, аз още не съм стигнала до тези неща, ММ се държа гадно и аз цяла сутрин съм някак безсилна и ядосана. Сякаш има само тази негова работа, а аз като нямам пари сама за вани и колички и ми отива настроението. Добре че накрая все ще купим всичко, макар и в последния момент, както сме винаги, защото той е много зает. Иначе гледах само, че има предимно пластмасови ванички (моята като дете беше от лек метал, адски удобна и здравичка) и си приличат доста, знам, че ми се иска да има запушалка на дъното, за да се празни сама. А термометрите за деца с какво се различават от тези за възрастни хора?! Т.е. аз имам един електронен пластмасов, мери сравнително бързо и е с батерийка. Не е най-точния сякаш, но е ОК.
Кадроваче, как си, как мина нощта? Доста се притесних от последния ти пост за теб  Shocked!

# 185
Вилхелм тел, ами не съм добре, спала съм 3 часа някъде и то с лекарства, сега и кашлям ужасно, че бебка горката рита при моето кашляне, не знам от смяната на времето май ми се активира пак тая астма, имах почти 2 месеца покой и сега пак  Sad Sad

Станислава Димовска-Текьова, е моят термометър е същият, купих го от един супермаркет за 7 лв, но после ме хвана яд, в Пикадили го има за 5,50 лв, там е най-изгоден май, в Хиполенд е 6,80 лв.

# 186
Вилхелм тел, ами не съм добре, спала съм 3 часа някъде и то с лекарства, сега и кашлям ужасно, че бебка горката рита при моето кашляне, не знам от смяната на времето май ми се активира пак тая астма, имах почти 2 месеца покой и сега пак  Sad Sad

Станислава Димовска-Текьова, е моят термометър е същият, купих го от един супермаркет за 7 лв, но после ме хвана яд, в Пикадили го има за 5,50 лв, там е най-изгоден май, в Хиполенд е 6,80 лв.

Благодаря за информацията,ще отида до Пикадили да проверя

# 187
Няма защо, надявам се, че във всеки град са еднакви артикулите, поне преди бяха, аз съм работила там около година и половина, така че се надявам  Simple Smile

# 188
  • UK
Добро утро, то ден станало де Wink

Лелеее вие и ваничките ли взехте Crazy Аз чакам да си вляза в 7-мия месец и тогава ще пазаря!

Ориентирам се към анатомичка ваничка със стойка, смята да си я държа в стаята, все пак бебките ще си имат самостоятелна стая която е доста голяма, няма да е обзавеждам, само двете креватчета и шкафа повивалник и ваната Wink

В Банята няма да мога да  ядържа че ще пречи newsm78 ние като се къпем и всеки път да я вадя, че да я внасям Money  няма да имам време сякаш да правя такива упраженения hahaha

Термометър хич незнам какъв може би дигитален, като по Турските сериали в ушенцето дето се поставя или до него, но не съм разглеждала все още Wink

Шишета-биберони накупихте ли?

Аз се чудя между Авент и НУК Thinking Кои наподобяват майчиното кърмене, искам да взема на първо време 2 за всеки случай, че знам ли, дали ще можем да се кърмим Crazy

kadrova4kata  Hug за астмата сега можеш ли да пиеш нещо? Пита ли си док, уф много гадно, бързо се оправяй!

Вилхелм Тел  Hug
Ама и зърната ли си мажете с масла??? Аз не само корема и бюста без зърната newsm78

# 189
  • София
Кадроваче, дали няма шанс, ако идеш пак на лекар той с нещо още да помогне? Така се мъчиш и ми е много търсене!
Аз сега отивам в Пикадили в квартала за яйца и масло и ще проверя термометърчетата  Simple Smile
Исках да ви споделя, че чувам слухове, че в Плевенската болница към университета ще се лекуват миоми като моите (нали ми видяха една в корема при бебка на последния преглед!) след около половин година, имало закупен специален апарат, който ги стопява! Дано е вярно, тогава ще си родя бебка нормално, а после ще отида до Плевен и ще премахна миомата безкръвно!
Ами, аз си ги мажа и зърната  Simple Smile не мисля че олийцето може с нещо да им навреди, аз и си ги мия с гъбата като се къпя, да са ми чисти  Laughing. Та може и да правя неправилни неща, ама зърната засега са ми ОК. С шишетата заоставам, имам само едно за вода на Чико. Много се чудех за тези на Медела по 40 лв едното, дето са някакви прехвалени, но нещо не ми стиска да дам толкоз пари за едно шишонче.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 12:02 от Вилхелм Тел

# 190
За астмата не пия хапчета, а си пръскам един инхалатор, но само него дават, той по принцип е за спешни случаи т.е ефекта е временен за час-два, а ми дават само по 8 пъти на ден и нещо не ми стига в момента, а хапчета и другия инхалатор, който е превантивен и с натрупване, за да не получавам кризи, сега не мога да ползвам, че вредят на бебка.
Вилхелм тел, не вярвам да ми каже друго, аз преди месец ходих и ми каза това. Пиши после дали го има и там термометъра, аз там и помпата на Бертони си харесах, но още нямам парички за нея, въпреки, че не е скъпа.
За шишетата имам 2, но марка не помня, а са дълбоко прибрани, като приключим с ремонта ще мога да ги извадя.

# 191
kadrova4e да минава това неразположение от астмата

ваничка за къпане имам от каката и няма да купувам друга.Една приятелка ще ми даде стойка за ваничката да ми е по удобно.А що се отнася до термометъра с каката не ми се е налагало да ползвам такъв за ваничка и сега не мисля да купувам

kokona шишета ще ползвам на Авент

# 192
  • UK
Силвето_85

Ами те на Авент са сто чешита шишетата, кои по-точно ще ползваш? Ако намериш и линк  bouquet

Гледам из нета разни комплекти за новородени на Авент, ама незнам ... те сто вида ooooh! как да преценя, кои ще са най-хубавите Thinking

# 193
# 194
  • UK

Силви много ти благодаря Hug

Вчера кихах на разболяване, днес на оздравяване  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт