Домакини/епизод 18/

• 45 459
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, благодаря ви за съветите! Тук има всякакви млечни продукти и са с много добро качество, но нямат нашата бактерия и съответно не го докарват на вкус. Иначе от БГ си купувам суха закваска за мляко, а този път и комплект за сирене и две книги за домашно производство на млечни продукти! Абе луда работа.... hahaha Мисля, че с киселото мляко проблемът е в температурата, този път май беше по-хладно, отколкото трябва, ама и така си го ядем. Всяка сутрин разбивам плод в блендера (манго, папая, ананас или какъвто имам) и слагам млякото, става като плодов йогурт, само че напълно натурален. И е супер подходящ за диетата ми. Довечера пък ще правя таратор.

Валенце - знам ги тези машинки, ако ни огрее скоро да отидем до щатите, ще си взема, че от Бг не мога да нося, тук волтажът е 110, не е като у нас.  Peace

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 18:40 от Смърфиетка

# 166
  • в сърцата на децата <3
Хоп-троп  wavey
Кисело мляко - елементарно (скоро научих) - като се сложи топлото мляко със закваската в бурканите и се бутва в микровълновата. Без да се пуска! Самата микровълнова поддържа температурата вътре и млякото става СУПЕР! Иначе едно време баба го правеше увито във вълнено одеало Simple Smile

Иначе се шматкам аз по света и у нас... На село сме си още, чакаме си прословутия акт 16... от март месец насам. Както и да е. Бях самичка една седмица - ММ го пратиха командировка в Етрополе за "два дена" (ама по вертикала на календара, не по хоризонтала). Как не умрях от страх - и аз не знам. Има много цигани, които тарашат пустите къщи, а за нашата нали се знае, че никой няма в нея... Като си е мъжа при мен и колата се вижда от улицата - не смеят. За щастие мина без инциденти. Ама почти не спах тая седмица и броях часовете докато съмне. За сметка на това миналата вечер някакъв ентусиаст се опита да влиза, ама явно или беше хлапе или пишман - крадец. В 9 вечерта, къщата свети, рано е още, но мъжа уморен си легна, а аз приспивам в другата стая бебка. И чувам тупуркане по керемиди откъм съседите (а то е пуст двор със стар навес) и после стъпки в нашия двор. Светкам с фенера - нищо. Будя мъжа, той грабва първото дърво, изпречило му се пред очите (дългата лъжица за бъркане на лютеница  hahaha ) и отиваме да видим какво става. Аз вървя напред с фенера, той храбро ЗАД мен (както беше лафа "ти отиди да проучиш, а аз ще отмъстя за тебе  Joy ). Оглеждах, оглеждах... Чу се едно изпукване като настъпване на клечка и утихна. Знам къде се беше скрил гадта, но щеше да стане по-лошо ако го бяхме хванали. Направих се на ударена и на висок глас казах "Никой няма, хайде прибирай пушката, че ще застреляш някой по грешка!" и се прибрахме. Мъжа нито чул, нито видял нещо, отиде и пак си легна. Аз пак се заех с укротяване на дребосъчка, че се беше събудила. След няколко минути чух отдалечаващи се стъпки. Та така... Те освен някое старо желязо няма какво друго да вземат. Ама добре, че не се случи докато бях сама. Че щях да съм взела-дала вече.
Иначе е готино - спокойствие, тишина... Гледам си китките в градинката, поливам си ягодите, плицикам се в басейна... Направих 20 шишета кетчуп и 28 буркана лютеница. Сладко от пъпеши правих 10-тина бурканчета. Занимавам се  Mr. Green

Шефката ми се разпява, значи времето за писане изтече  hahaha Хайде прекрасни, пак ще мина  Heart Eyes Hug

# 167
  • UK
Ееееее Ангелче появи се  Hug Hug Hug Hug
Аз машинка за кисело мляко си харесах на Тефал и по едно време имаше промоция за около 100 лева беше и съжалявам, че не си я взех ooooh! обаче за сирене машина newsm78 не съм виждала Crazy
АЗ чакам ли чакам прякото включване дано има връзка, че много ми е  домъчняло Rolling Eyes

# 168
  • при късмета
Добър вечер,
Ангелче радвам се, че се появи  Hug
За киселото мляко имам само теоритична представа, не съм правила. Моята задача беше да го отвия в еди колко си часа.
Добре, че намаля този вятър, че да си покажем носа навън с детето. Цял ден мерим улиците.
 Hug по едно гуш на всички и да се явявате скоро, че нещо отпускарски сме го подкарали

# 169
Минавам само да пожелая "Лека нощ" ...

# 170
Кисело мляко моята баба прави - по стария начин, завива с одеало. Става много вкусно. Аз имам мерак на машинка за кисело мляко, може да си поискам от дядо Коледа да ми донесе  Wink
Ванко нещо ми е сополив, засега други признаци няма. Има апетит, играе както обикновено, не е отпаднал...Давам клеева тинктура, пръскам с физиологичен разтвор и се надявам да ни се размине разболяването  Praynig
П.П. Подариха ми едни ядки от Турция - шам фъстък, ама много вкусни, бе. Дали е много егоистично да си ги изям сама, или ще е по - добре да оставя и на другарчето си? Което пък е нощна смяна и може изобщо да не разбере? М?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 23:14 от vio

# 171
И аз съм правила кисело мляко по бабиния начин . Но след това си купих уреда на Тефал и така ставаше винаги супер.
Разгледах албумчетата ни ,прекрасни  Heart Eyes Качих малко снимки и аз за отчет. Повече качвам във Фейса ,там съм много редовна и имам много албуми .
Лека и спокойна нощ от мен  Hug

# 172
Здравейте момичета,

приемате ли нови попълнения в темата.
До сега само ви четях, но някой питаше за правене на сирене, та реших да се включа.
Аз от 3 години всяка седмица вземам по 17-20л мляко и вече мога да се похваля че съм специалист на сиренето, но най вече на кашкавала.
Виж със киселото мляко не се справям много добре, обикновено не мога да го докарам на гъстота.
Ако искате изпитани рецепти за сирене и кашкавал - насреща съм.

# 173
Здравейте момичета,

приемате ли нови попълнения в темата.
До сега само ви четях, но някой питаше за правене на сирене, та реших да се включа.
Аз от 3 години всяка седмица вземам по 17-20л мляко и вече мога да се похваля че съм специалист на сиренето, но най вече на кашкавала.
Виж със киселото мляко не се справям много добре, обикновено не мога да го докарам на гъстота.
Ако искате изпитани рецепти за сирене и кашкавал - насреща съм.

Приемаме нови попълнения! Добре дошла! Hug

Аз питах за сиренето, моля те сподели някой трик! Тук, където живея, мога да си купя само пастьоризирано мляко, но пък е много хубаво и висококачествено. Praynig

# 174
Едно кафе от новодошлите???

# 175
Смърфиетка,
не знам дали с пастьоризирано мляко ще стане, но не пречи да пробваш с 1-2 литра, да видиш дали ще ти се подсири.
Аз вземам сурово краве мляко и от него правя.
Сега трябва да излизам, но по късно ще пиша как правя сирене и кашкавал.

# 176
  • Пловдив
Привет!
Баба Яка, Добре дошла!
Пия си кафето и ставам...обещавам до края на деня пак да мина!
 Hug Hug Hug

# 177
Добро утро,
Яга благодаря за кафето и добре дошла. По стар обичай би ли разказала накратко за себе си ?
При нас вали , стана по хладно , и двете с детето кашляме сериозно ,та пием чай , витамини и пробиотици за да не се повтаря пак миналата зима Sad
Отивам да приготвям детето за училище и после ще пиша .
 Hug

# 178
  • София
Марче,ще съм благодарна,ако има и за мен кремче.   bouquet

Разбира се Ста-ди. Смяташ ли, че мога да те забравя, а , не!! Ще купя пет опаковки, пък после как ще си ги взимате... newsm78
Минавам да ви видя, ма то няма никой. Къде сте бре, красотници? Аз съм готова с всичко, утре по някое време тръгвам. Трябва да стана по-рано, ми се каза ... Mr. Green от М. Той щял да ми направи кафето, а аз да се довлека да го изпия и ...хайде....Днес отивам на една вила да се видим с едни приятели, които се прибраха от там, където отивам и да ни разкажат как е. Ами как може да е ....добре е.
Смърфи, никога не съм подквасвала кис.мляко, а сирене....това ми е непознато. Сега когато се прибирам от там, си нося кис.мляко в няколко опаковки. Такова мляко, няма никъде. Реже се с нож, а каймака е един пръст. Не ви лъжа, истина е. Как го правят онези хора, как може ние да не можем.  newsm78

Ето така изглежда и когато си отчупиш от него, да, точно отчупиш защото е толкова гъсто, после се появява много водичка, как се казва не зная но си има име. След три дни е толкова кисело, че не можеш да го ядеш, защото е истинско.... За срам си купувам и сирене, е няма такова сирене наистина. Винаги е еднакво на вкус и цвят и никога не се троши. Може и да е по-скъпо, но поне зная че ям нещо качествено, а аз съм се превърнала в един маниак на тема качествени продукти, защото ми омръзна тук в България да ядем най-лошата храна от цяла Европа. Така е .
Сега ставам и ако имам време довечера ще ви погледна.
Цунки от Маруца.   love001

# 179
  • UK
Привет!
Баба Яка, Добре дошла!  bouquet

чЕСТИТ ПРАЗНИК СЛАДУРКИ[/color][/size]   bouquet

Днес тука Crazy голяма жега, ама сега слънчо Crazy взе нещо да си играе на криеница с облаците hahaha

Общи условия

Активация на акаунт