КГБ = Клуб на Готините Баби 252 - Есен навън, топлина в сърцата – октомври в КГБ

• 1 087
  • 62
  •   2
Отговори
  • Вила Великула

Октомври почука на вратата – с шепа шарени листа, аромат на печени чушки и ябълки, с по-хладни утрини и онова особено есенно слънце, което сякаш свети по-меко и по-мило.
Лятото вече прибра куфарите, но ние от КГБ – Клуба на Готините Баби нямаме никакво намерение да прибираме доброто настроение!
Защото всеки сезон си има своята красота.
Октомври е месецът на топлите цветове, на последните цветя в градината, на гроздето и младото вино, на тиквите, орехите и дюлите. Месец, в който вечерите стават по-дълги и все по-често ни се иска да седнем на топло с чаша чай или вино и с приятна компания.
А тук компанията си я имаме!
Ще си говорим за всичко – за вкусните неща, които сме сготвили, за градините и домовете си, за децата и внуците, за пътуванията, малките радости и големите грижи. Ще споделяме рецепти, снимки, идеи, спомени и, както винаги, по някоя щуротия. Защото готините баби не остаряват – те просто стават все по-интересни!
Нека през този октомври събираме не само падналите листа, а и хубавите мигове. Да пазим хората, с които можем да се смеем, да си говорим от сърце и понякога просто да бъдем себе си.
„Есента ни напомня колко красиво може да бъде да оставиш ненужното да си отиде.“
Пожелавам ни здрав, пъстър и усмихнат октомври, изпълнен с хубави срещи, уютни вечери и много поводи да надничаме тук с удоволствие. И какво по-хуваво от стихотворение от Баряна.

СТАРИ ТЕМИ:  

ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ:  

БАБА ЗНАЕ ЦЯРА:

https://klubnagotinitebabi.eu/

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Добре дошли отново у дома, готини баби!
И нека не забравяме най-важното – сезоните се сменят, годините минават, но истинското приятелство няма сезон.
Нека бъдем тук една за друга – и в слънчевите дни, и когато Октомври се разплаче. Да споделяме радостите, да си даваме кураж в трудните моменти и никога да не пестим добрата дума и усмивката.
Защото точно това прави нашия клуб специален – заедно ни е по-топло, по-весело и по-леко!
Една за всички, всички за една!
[/b][/size][/color]

ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДОБРИЯ ТОН!!!

Последна редакция: чт, 01 окт 2026, 11:45 от pipilota6

# 1
  • София
Добре дошли сме в новата ни къща! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose
Благодаря на строителката ПИПИ! Макар, че е паднала жена Stuck Out Tongue Winking Eyeи куцук, куцук, пак ни събра! Heart
На БОРЯНЧИЦА - благодаря за октомврийските стихове. Heart
И музика си имаме. И всичко ни е наред и така да бъде! Flowers Four Leaf Clover

# 2
На добър късмет с новата прекрасно оформена тема!

Пипи!!! Бързо да се оправи крачето!

На всички лека нощ!

# 3
  • в сърцата на любимите ми хора
Хубава ни е октомврийската къщичка. С хубави неща да я изпишем. Благодаря на Пипи и Борянка🤗
Пипи, малкият дявол е бил.
Бързо и без болка да се оправиш.
Лека нощ!

# 4
  • София
Малко се забавих, защото уговарях Асен Масларски да ни дойде на гости и да ни попее. Stuck Out Tongue Winking EyeА ви бях обещала песен. Сега сигурно вече спите и сънувате , но утре послушайте, а може и да потанцувате за добро настроение. Grinning

А на мен не ми се спи...
ПИПИ, майсторски ги правиш темите. Дали си събираш написаното? Винаги е толкова хубаво! Мажи ожуленото с Крема на Фло. Ако нямаш, кажи. За изкълчения глезен си вземи италиански крем за такива случаи - Сераза. Знаеш - крачето по възможност нависоко ( е не чак на лампата) На втория ден след контузията - топла баня и мазане с този мехлем. Може и стегната превръзка, за да се фиксира глезена. А за прощъпулник - нЕмаш Ядове. Ей го къде е Ловеч. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще търкулнем една питка!
БОРЯНЧИЦЕ и ти ми радваш душата със стиховете си. Търпеливо чакам стихосбирката.
Говорих с НАМИ. И тя е малко  нефелна - боли я кръста. Ще прави заявка за немския крем, дето ни го препоръча ТАНИТКА. Цената му е 10.90. При повече бройки, поевтинява с 30 %. Аз ще си взема поне 2-3. Казвайте, ако има желаещи.
МАМСИ, как си след процедурите? Дано да има ефект!
АЙША, щеш, нещеш Пл. и от мен има стиснати палчета. GrinningИ пожелание - каквото иска, да се сбъдне!
КАГ, презокеански новини имаш ли? А на внучката ти красавица, искрено се радвам.
Чаках още някоя да се прицънцури, да си поговорим, да, ама не.
Лека нощ и утре среща на кафе я под шипковия храст, я в кафенето на МАКАВЕЛИ...
Гушкам ви!!! Hug

# 5
  • sofia
Пипи,
 - виж дали ще ти върши работа този линк
Грешката е, че услугата е временно не достъпна.
Успях да вляза и съм свалила всички цярове Simple Smile .
Мога да ги кача там, знаете си къде.

На линия съм, но само чета между другото. Не ми остава време да пиша, че в момента всичко при мен е на пълни обороти, а на всичкото отгоре пак си сецнах кръста.
Предстои премиерата на филма на Калоян и всичко се върти около това.

Та така... Отивам да лягам, че уж всеки ден се заричам да си легна на време, а то навреме се оказва 3 часа през нощта, хих.

# 6
Добро утро на 1 октомври, баболинки! Хайде на кафе ☕ изпод шипковия храст! Wink
Благодарности за създателките на новата тема! Даже си щракнах снимката, че такава хубава отдавна не съм се виждала! Heart
Пипи, Нами, бързо да ви минава!
На Пл. да му се наредят нещата по най-добрия начин!
Фло, какъв е крема, препоръчан от Танитка, за какво е, че съм изпуснала?
Хубав ден на всички!

# 7
Добро утро в новия месец в новата ни прекрасна къщичка!  ☕🌹
На Пипи и Борянка отново голямо БЛАГОДАРЯ! 💐💐
Кукнала съм от рано и почти съм си изпила кафето. Днес ще го пиша ден за релакс, ако не ми мине котка път.
Айша,  за Пл  добри мисли и 👍
Пипи, как е крачето? Дано няма голям отток!
Мили баболинки, пожелавам на всички един спокоен и усмихнат Октомври! 😘

# 8
  • някъде другаде
Добро утро!
Пипи , благодаря за новата къщичка. Страхотна е , пък нищо , че си паднала жена.
Искам да попитам , този крем за бръчки може ли да се закупи онлайн или само от аптека в Благоевград.
Нами , ако правиш поръчка за за крема за болки и аз искам един. Изпрати ми на вайбър сметката си да ти преведа парите.
Боряна , благодаря за прекрасното стихотворение.
Айша , и от мен стиснати палци за Пламен.
Тази седмица ми е натоварено на работа , но ви следя през деня.
Скрит текст:
Октомври е топлата въздишка на есента, която отваря сърцата на хризантемите.
Октомври е шепа кестени в джоба, сочна ябълка, тръпчива дюля, забравен кехлибарен гердан на лозницата...
Октомври е онзи кратък миг, в който отронилото се листо погалва почти без звук земята.
Октомври е!🍁🍂🍄
Хубав ден , баболинки!

Последна редакция: чт, 01 окт 2026, 07:15 от *Тони*

# 9
Започвам новия месец в новата ни къщичка Simple Smile
Прекрасно подредена и подготвена за нас.
Благодаря Пипи!
Да сме здрави всички и да я изпълним с хубави емоции, добро настроение и всичко най-    🙃

# 10
Добре, че е Тони, за да се върна и прочета пак за крема и че Нами ще прави поръчката. За ставни болежки ли е?
Изпих половин чаша кафе и ми се центрова връзката с главния мозък 😝

# 11
Добро октомврийско утро, баболини!
Пипи, много красива къща, надминала си себе си, благодаря! Боряна, чакам и аз като Флото за стихосбирка, ама не много търпеливо.
Пипи, бързо възстановяване,  дано никога повече не ти се случват такива премеждия, с питка или без.
Искам 2 крема, кой записва?
Айша, палци и от мен!
Допивам кафето и хуквам, че след обед съм на маникюр и после стягам багажа.
Голяма прегръдка за всички!

# 12

"Хубавото време не пада от небето.

Ние го създаваме. То лежи в сърцето ни."

Добро утро прекрасни баболинки  Coffee

Пипи, Борянка, благодаря за чудесната нова къщичка  Heart Както винаги топла и уютна!
Пипи, да минава бързо крачето и за Ловеч да си във форма.
Айша, добри мисли от мен - да му се подредят нещата на Пламен по желания от него начин.
В новия месец желая на всички да сме здрави,  с прекрасно настроение и хубави преживявания Heart

# 13
  • София
Добро утро, красавици!
За ония дружки, дето още спят, да кажа адреса на новата ни къща. Stuck Out Tongue Winking Eye Ул. КГБ № 252
Ето какво намерих за Вечно млада. Има доста за четене. Има и дадени телефони. 0 73 880 071, 073 881 967

Скрит текст:
Крем за лице „Вечно млада“ се предлага онлайн в официалния магазин на българската семейна марка Bubullincas, където цената му е около €19,75 за разфасовка от 50 мл.
Характеристики и съставки
• Основни съставки: Етерично масло от безсмъртниче, смола от мастикс, китова мас (цетацеум), бял восък, розова вода и какаово масло без добавени консерванти.
• Действие: Подходящ е за дневна и нощна грижа при нормална, суха и зряла кожа (35+), като подпомага естествените подмладяващи процеси.
• Варианти: В серията се предлагат още Крем за лице „Вечно млада Класик“ и по-леката формула Вечно млада Light.
• Доставка: Безплатна за поръчки над €60 в рамките на страната. Продуктите често са с изчерпани наличности поради семейното и бутиково производство

Да направим списък за Крем от алпийски билки 200 мл. Alpenkrauter creme. Помага при артрит, болки в ставите, гърба и кръста, мускулни и сухожилни болки, болки по хода на седалищния нерв - нервус ишиадикус.
1. ТОНИ - 1
2, ЕНИСА - 2
3. ФЛО - 2
Що не ме назначат за рекламен агент?  Grinning

# 14
Щото си много заета с други работи...Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт