Случая ми е много странен. Прочетох почти всички възможни статии в интернет, но още немога да се ориентирам горе-долу в какви граници е моето маловодие и на какво се дължи.
За протокола: 4.5 индекс при норма 5.
Отначалото нещата стоят така: Правих 12 седмица ФМ, всичко наред при нея После в 19 седмица втора фетална- пак всичко наред. После за по сигурно повторих в 21 седмица ФМ пак всико наред.
Не съм ходила от тогава на преглед до онзи ден в 28 седмица. Бях на преглед при акушерката ми - тя ми пусна кръвни изследвания- няма инфекции, височината на матката си отговаря на седмиците.
Но при ехофрафията ми излезнаха околоплодните води под нормата.
Иначе развитието на бебето си отговаря за седмиците. Погледнаха сърцето и бъбреците му , но са в норма. Плацентата също. Но пък тези води са много малко.
Попитах лекарката и тя ми каза, че в петък пак ще ме прегледат . Акушерката ми каза, е се случвало при някои бременности, но аз ужасно се притесних...
Има ли доказана връзка с водата, която пиеш? Защото докторите казват, че не влияе, а навсякъде пише да се пие много вода.
Аз действително не пия вода изобщо. Последния месец пък хептен, надявам се да я възстановя. И ако сте имали подобен проблем как чувствахте бебчето? От прегледа насам запонах да се наливам ( около 5 литра на ден) и ударите на бебчето станаха по- леки , бих казала - нормални, а не плашещи. Може ли да има връзка едното с другото?
Извинете ме, ако поста ми ви се струва глупав, но ще съм много благодарна на всеки, който се включи с мнение по въпроса.