Издаване на болничен лист

• 963
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Моля за съвет - на 12 септември трябва да изляза по майчинство, но нито аз ще бъда в града, нито болницата ми ще работи тогава (затворена е заради ремонт).
Болничният ми може ли да бъде издаден след тази дата или ще се води самоотлъчка, ако на 12.09 не отида на работа? И изобщо на коя дата е редно да бъде издаден болничния?
Личният лекар отказва да ми даде каквито и да било документи, т.к. съм се проследявала с второто здравно осигуряване и трябвало от "там", от болницата да ми издадат документите, ама като не работят - какво??
Предварително благодаря на всички за съвети и идеи!  Peace

# 1
 Няма проблеми да ти го издадат по-късно.

# 2
  • София
Не е проблем, че ще бъде издаден по-късно. На мен също трябва да ми го издадат на 18 септ., което е сряда, а докторката ми преглежда само във вторник (а предварително не може). Поради тази причина ще ми го издадат на 24 септ.Казаха, че  може да бъде издаден много след датата, на която трябва да бъде издаден. В счетоводния отдел на фирмата, където работя потвърдиха, че няма проблем.

# 3
 И моя трябваше да бъде издаден на 15.08, но ми го издадоха на 2.09.

# 4
Момичета, много благодаря за помощта, успокоявате ме!  Hug Дано и мойта лекарка излезе адекватна...

# 5
 Grinning И моят трябва да е от 2.09, но ще ми го издадат на 10 Peace

# 6
Момичета, много благодаря за помощта, успокоявате ме!  Hug Дано и мойта лекарка излезе адекватна...
Не се тревожи. Болничен лист не може да се издаде само предварително. Иначе след настъпване на 45-дневния срок, може да се издаде по всяко време. С втората ми бременност трябваше да ми издадат болничен на 6 май, който е национален празник. Е, в болничния пишеше, че започва от 6 май, но е издаден на 10 май.

# 7
Здравейте, момичета! Работих през по-голямата част от 45-дневния болничен преди термина и сега е време да си почивам с наближаващия термин на 26 Септ и да ми бъде издаден този документ за остатъка от периода - близо 20 дни. Доки поиска служебна бележка от работодателя до кога съм била на работа, за да съм си запазела останалите дни и да мога да си ги взема по-късно. На някой налагало ли му се е да представи такава бележка и как трябва да изглежда тя?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт