ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 999
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 390
Не знам доколко е правилно, но тази сутрин го погледнах отново. Нямаше кръв, но ципата на главичката на пениса стои като обелена в единия край. Дали ще се възстанови? От вчера само за това мислим с мъжа ми. Той беше до мен, когато почиствах смегмата и не видяхме нищо обезпокоително. Какво може да го е предизвикало? Намазах с Дефламол /също не съм сигурна дали е правилно, но лекарката ни е на работа след обяд/

# 391
  • София
Аз имам следната философия - нищо не е фатално, щом е поправимо.
Само едно нещо не може да се избегне - сигурно се досещате кое е то, но това вече е философски въпрос.
Не можем всички изведнаж да станем по-добри и по-умни. Щом има хора, които не работят по правилата, махнете с ръка, теглете им една, и се обърнете към други - пък може и да попаднете на правилния човек.
Тоест, не се паникьосвайте от станалото, било то по ваше или против ваше съгласие.
Пишленцата ще се оправят и ще станат мъжленца и мъжища.
Ако искате да бъдете успокоени и напътствани, заповядайте при нас в детската хирургия (а пък и при нас също може да срещнете неправилния човек).
Ситуацията е такава, каквато е българската действителност!

# 392
Дано това което напиша,се прочете от д-р Бранков и от Birdie.Но май коментара е излишен,Интересува ме какво да правя оттук нататък.Та бяхме със сина ми на преглед при хирург В Бургас.Д-р Бранков лично го познава.Отидох за едно,а какво стана-забели му чурката,или оголи кожичката,без моето съгласие и желание,казах изрично че не заголвам и не желая да го правя.Как се противоречи на човек,който това работи и наистина е много добър специалист,а аз съм само майка.Толкова си пазих детето от всякакви доброжелатели,а сега какво стана,че си и платих за това.Та ми беше обяснено че до 3 годинки на сина ми трябва да забеля кожичката,да не става инфекция от урината която оставала там ,от смегмата да се изчиства  ,че сама няма как да се заголи,че след 3годинки с упойка им ги цепели.Плаче ми се,защото устоях досега,а сега какво допуснах да стане и как въобще можех да го избегна,не мога да ходя с детето до София за всеки преглед.Не споря за неговата професионалност,ако не дай си боже нещо се случи пак при него ще отида,много е добър и внимателен,уж бях убедена в правотата си,а сега съм раздвоена,и мъжът ми не ме подкрепя вече,каквото е казал лекарят-това да правя.

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 14:02 от Denito

# 393
  • София
Аз пак бих казал, че случилото се, дали по Ваше или против Вашето желание, не може да се върне обратно. Колегата е извършил прибързана и необмислена манипулация  ooooh!, от тук нататък Вие не усложнявайте нещата с последващи действия. Нараненият участък ще се успокои, Вие правете редовни компреси с Риванол (не знам защо педиатрите са влюбени в живовлека newsm78 #Crazy) и оставете мястото да се успокои. А, което е още по-важно, да се успокои самото дете. Изчакайте развитието на нещата и след време (или още много след време), постъпете предпазливо - има ли загрубяване и стеснение на кожата (тоест фимоза), използувайте Дипрозон 0,05 % за да я мажете докато омекне. Не стане ли това - елате при мен да помислим заедно.
Не са чак толкова фатални тези неща, ако се говори за тях и се споделят мнения. Само да не оставяме горките мъжленца сами да се справят с проблемите си  Rolling Eyes
Толкоз..... Hug

# 394
Здравейте!Имам въпрос към Д-Р Оги и Бърди.Сина ми е на 2г.2м.На 6 месеца му забели хирург пишлето.От тогава я забелвах всеки ден и я измивах хубаво,по препоръка на лекарката.Да обаче сега от половин година той порасна и започна да се дърпа и не дава да му я забелвам при къпане.А аз не искам да го насилвам,за да не го травмирам.Та въпроса ми е какво да правя ще му стане ли нещо на детето ако не я мием от вътре иначе всяка вечер се мие обстойно но само отвън.Моля посъветвайте ме какво да правя.Благодаря предварително.

# 395
  • София
Ами не го насилвайте. Не бива да се травмира психически. Ако все пак се притеснявате, доведете го да го видя (за всеки случай). По принцип би трявало нещата да си дойдат на мясото, ако няма сериозна увреда на кожата.

# 396
Благодаря ви.Мисля че няма проблем.Но се притеснявам като не се мие отвътре да не се съберат много микроби и бактерии иначе всеки ден задължително се мием но само отвън това проблем ли е?Преди 1г.и половина имаше бактерии Е-коли в урината има ли връзка и могат ли да се появят отново ако не го мием отвътре.Това са притесненията ми.Благодаря отново.

# 397
  • София
Искам да ви попитам някои мами водилили са момченцето си на хирург в Пирогов,за забелване де,ние ще го водим там и се чудя на кой етаж и къде точно?

# 398
  • София
Преди да попаднете на някой бързеняк момък, доведете детето при мен да преценя ситуацията. Ще ме намерите в детска хирургия чрез информацията във фоайето.
Приемам всеки ден (без петък) след 13 часа.
доц.Бранков

# 399
Имаме проблем с мъжкото достойнство на мъника! Той е на 8 месеца и до сега чурата не му е забелена, но я почистваме редовно след къпане с риванол, като издърпваме кожичката само леко до където е възможно. Снощи като му правехме тоалета ми се стори, че около отворчето на главичката на каналчето на пишунката е зачервено, но детенцето не реагира като го почиствах с риванолче. Но тази вечер отново като издърпах леко кожичката ,както винаги за почистване с риванол, отново видях, че мястото откъдето пишунка е мораво червено и понечих да го почистя и намажа с антибиотичен крем, но детето видимо го болеше и не ми разреши, започна да хленчи и да рита. Външната кожичка която покрива главичката е без изменение и без зачервявания. През деня, малкия като стои и пишунка в пампата или в гърнето не показва да го боли. Има лека температура 37.3. Някой, ако се е сблъсквал с такова нещо моля, да отговори!
Не знам тук в нашата "Индия"/населеното ни място/, как ще ми помогнат!!!!!!

# 400
Видях 4е и друга мама се беше вклю4ила с подобен проблем,но нямаше отговор, да попитам и аз Birdi i другите специалисти, от 2 4аса забелязах зна4ително поддуване на десният тестис, утре сутрин сме на хирург, но исках да полу4а компетентно мнение за да се успокоя малко, преди 2 дни бяхме на лекар за разтройствоио и той го опипа и прегледа за херния и т.н вси4ко беше наред
а сега това Sad
Моялза мнение и съвет
Благодаря и се извинявам 4е е малко в страни с темата

# 401
@Violanta

Не мисля че това е проблем.
Не е нужно да почиствате с риванол.
Само обикновената хигиена.
Все пак температурата трябва да се проследи.

# 402
Видях 4е и друга мама се беше вклю4ила с подобен проблем,но нямаше отговор, да попитам и аз Birdi i другите специалисти, от 2 4аса забелязах зна4ително поддуване на десният тестис, утре сутрин сме на хирург, но исках да полу4а компетентно мнение за да се успокоя малко, преди 2 дни бяхме на лекар за разтройствоио и той го опипа и прегледа за херния и т.н вси4ко беше наред
а сега това Sad
Моялза мнение и съвет
Благодаря и се извинявам 4е е малко в страни с темата
Мнението само от преглед може да се даде в такива случаи.
За съжаление не могат да се пишат хипотези...

# 403
и на двамата ми сина хирургически са им отваряли пишките и съм доволна
но е верно че бащите трябва да мият пишките  защото те знаят как

# 404
Ех тези пишлета какво да ги правим най добре сами да се забелят. Малко по малко и така прочетох всички мнения и нашата педиатърка казва така. На малкия веднъж му го забелих повече и му текна кръв ходихме веднага в хирургията и там ми казаха да взема направление да му го цепнат, но не го направихме.

Общи условия

Активация на акаунт