ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 807
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аз категорично отказах да пипам мъжката гордост на Алекс. Педиатърката обаче каза, че трябва да забелвам. Попитах "не може ли хирург", "не". Не мисля, че ще се справя с това.

# 766
  • София
В Пирогов съм на разположение около 9 часа. След това имам операции и други задължения.
А следобед преглеждам в медицински център "Зелената къща" срещу МВР болница - тел 851 00 99

# 767
В Пирогов съм на разположение около 9 часа. След това имам операции и други задължения.
А следобед преглеждам в медицински център "Зелената къща" срещу МВР болница - тел 851 00 99
  Разбирам.
  Благодаря. Simple Smile

# 768
д-р оги,
ето какъв проблем ни се получи;
след като в понеделник го забелиха той така се травмира че не дава да го забелвам и сега  мия само отгоре
вече е неделя , а само веднъж успяхме да дръпнем кожичката и то с много рев и помощ на 2 души да го държат
въпросът ми е
колко често трябва да го мия като го забелвам , за да бъде всичко наред
докато отмине психическата му травма

# 769
  • София
Неспокойствието на детето, както разбирате, не е само от болка, но и от стреса във връзка с манипулацията.
Оставете нещата така както са. След една седмица бихте могли да го доведете при мен. Ако има разкъсвания на кожичката правете компреси с риванол.

# 770
здравейте д-р Оги,

както ми казахте не пипаме нищо само при къпане леко издърпваме за да измием. дупката обаче, през която пишка, става все по малка и малка. казахте есента пак да ви потърсим, но има ли опастност тази дупка съвсем да се затвори или затрудни по някакъв начин изпишкването? вече си мисля че няма начин да избегнем хирургичната намеса и ще ви помоля да ми кажете колко време горе долу отнема  тази интервенция и изписването в същия ден ли е?

# 771
здравейте д-р Оги,

както ми казахте не пипаме нищо само при къпане леко издърпваме за да измием. дупката обаче, през която пишка, става все по малка и малка. казахте есента пак да ви потърсим, но има ли опастност тази дупка съвсем да се затвори или затрудни по някакъв начин изпишкването? вече си мисля че няма начин да избегнем хирургичната намеса и ще ви помоля да ми кажете колко време горе долу отнема  тази интервенция и изписването в същия ден ли е?

# 772
Амма,
Моето впечатление е че не живеете в България. Тук обрязването е само по изрично желание и религиозни причини.

Иначе е трудно по съвети във форума да обгрижваш тази мъжка гордост (а и женската също - виж форума за лабиалните синехии).
Общите ми съвети е да не се прибързва със забелванията и особено да не се правят насилствени такива.
Другият ми съвет е да търсите детски хирурзи или детски уролози - а такива има само в София ("Пирогов") и Пловдив.
И то в случай че има усложнения на кожичката - сцепване, кървене, оток, инфекция.
Все още личните педиатри налучкват правилния подход.

Какво да кажа ...  newsm78 ... дай Боже светъл изход от проблемите ситуации Hug

Доктор Оги,

тъй като виждам лека нападка към мен в отговора ви, ще направя уточнение.
Живея в България и съм християнка. Правили сме операцията точно в "Пирогов", в детска урология. Няма да споменавам имена на лекари (макар че имам леки подозрения от снимката, която сте сложил, че точно вие сте този, който ни препоръча операцията и който я направи. Разбира се, ако е вашата снимка.).
Не зная медицинския термин на оперирания препуциум, но не мисля, че като казвам обрязване бъркам. Защото обрязването е премахване на препуциума. Казах го по този начин, за да добият представа родителите какво представлява самата операция. (дано не им се налага да я правят).
А вие като лекар много добре знаете, че такава операция се прави и по медицински показания.
Не съм препоръчала нищо, което и вие да не казвате, а именно:
- да си направят консултация с уролог или хирург. Не съм уточнила да е детски уролог или хирург, защото мисля, че родителите сами знаят. Но не мисля, че ако отидат при друг хирург  или уролог, ще сбъркат.
- да не се доверяват на съветите на педиатрите в този случай.
Не съм ги пратила при ходжа, за да ми отговаряте по този начин.

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 17:40 от amma

# 773
  • София
здравейте д-р Оги,

Има такава опасност. Изглежда при вас се е получила склеротична деформация на кожичката.
Интервенцията е много кратка и още същия ден може да си отидете. Колко голямо е детето?

# 774
  • София

Доктор Оги,
тъй като виждам лека нападка към мен в отговора ви, ще направя уточнение.

Amma,
моето леко шеговито послание не беше към Вас, а напомняне към майките във форума.
Аз се опитвам да отговарям на въпросите, но наистина виртуалната кореспонденция не е основна форма на лечение.
Затова препоръчвам консултации на живо.
Аз съм ръководител на детската хирургия, а с уролозите имаме различия в схващанията за някои болести и лечението им.
Не се опитвам да ги конкурирам, но налагам правилното становище така както е по Европа.
Моите почитания!   bouquet

# 775
здравейте д-р Оги,

Има такава опасност. Изглежда при вас се е получила склеротична деформация на кожичката.
Интервенцията е много кратка и още същия ден може да си отидете. Колко голямо е детето?

бебето утре става на 7 месеца. тази интервенция еднократна ли е, и след нея ще се оправи ли проблема с оголването на главичката веднъж завинаги? упойката която се слага предполагам не е свързана с командно дишане, а е от тези в вената които се слагат и траят 10-ина минути - така ли е или бъркам? колко трябва да чакаме и как да разберем дали дупката през която пишка си е все още с нормално функциониращи функции, т.е. дали да идваме пак или да изчакаме още та дано някакси се разшири или поне да не се стеснява?

# 776
  • София
Трудно ми е да преценя и да отговоря точно.

# 777
Здравейте Д-р Оги!

Доста почетох, но не успях да разбера тази смегма кога и как изчезва?  Thinking

# 778
здравейте и от мен ,моят син е на 3г. пишката отдавна му е забелена ,но непрекъснато се зачервява и когато я дръпна винаги е облепено с нещо бяло което мисля ,че е смегма .Въпроса ми е как да я махам защото само с вода не пада и това лекува ли се newsm78

# 779
Цитат
sina mi be6e na 1 g i 4 mes kogato go operiraxa fimozata .kato mu zabeli lekarq glavi4kata o6te togava kaza 4e moje bi 6te trqbva da se operira.trqbva6e da zabelvam vseki den pri mieneto s voda bez sapun v koqto trqbva6e da slagam edin prax ,koito q boqdisva6e rozova(ne si spomnqm imeto-mislq 4e be6e kaliev permanganat,no ne sum sigurna).na tretiq den kato q zabelix glavi4kata ostana otvun i ne mojax da q pribera,podu se ,deteto ot bolka edvam di6a6e.grabnax go v edna pelena i na burza pomo6t.dobre ,4e be6e dijuren negoviqt doktor kato po poru4ka,pribra glavi4kata i sled 2 dni go operira.ne se naloji da go obrqzva za da ne mu se podigravat vupreki,4e ot xigienna gledna to4ka kaza 4e e po dobre,no misleneto vse o6te e mnogo starovremsko.operaciqta se sustoe6e v tova ,4e napravi vertikalen razrez na koji4kata a za6ivaneto be6e xorizontalno.po tozi na4in koji4kata se raz6iri i ne sme imali pobe4e problemi.dokato raste6e go pitax dali go drazni ili drugi problemi,nqma6e nikakvi oplakvaniq.ve4e e muj 17g i momi4etata go tursqt.taka 4e qvno e 4e nqma problem.na vsi4ki maiki kuraj.tseluvki

сина ми беше на 1 г и 4 мес когато го оперираха фимозата .като му забели лекаря главичката още тогава каза че може би ще трябва да се оперира.трябваше да забелвам всеки ден при миенето с вода без сапун в която трябваше да слагам един прах ,които я боядисваше розова(не си спомням името-мисля че беше калиев пермангънат,но не съм сигурна).на третия ден като я забелих главичката остана отвън и не можах да я прибера,поду се ,детето от болка едвам дишаше.грабнах го в една пелена и на бърза помощ.добре ,че беше дийурен неговият доктор като по поръчка,прибра главичката и след 2 дни го оперира.не се наложи да го обрязва за да не му се подиграват въпреки,че от хигиенна гледна точка каза че е по добре,но мисленето все още е много старовремско.операцията се състоеше в това ,че направи вертикален разрез на кожичката а зашиването беше хоризонтално.по този начин кожичката се разшири и не сме имали побече проблеми.докато растеше го питах дали го дразни или други проблеми,нямаше никакви оплаквания.вече е мъж 17г и момичетата го търсят.така че явно е че няма проблем.на всички майки кураж.целувки

---------------------
Пиши на кирилица!

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 13:13 от Доня Туфиня

Общи условия

Активация на акаунт