ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 795
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Притеснявам се, че за тези дни може пак да залепне и да се наложи отново същата болезнена процедура. Питах го дали да правя някакви компреси или да мажа с нещо, той ми каза че не е нужно. После, след щателното измиване ще пускаме пак урина.
Не му е правено урокултура. Какво бихте ме посъветвали да правя - да мажа и като допълнителни изследвания, какви и след колко дни.

Направете му урокултура. Не вярвам много че инфекция да е тръгнала от фимозата. Често и памперсите допринасят за подобни проблеми. Не бързайте с безпокойствата - нека изминат няколко дни, тогава кажете какво е положението.

# 751
Благодаря ви за отговора!
Памперси не носи от 3-4 месеца поне... newsm78
Правя баня със смрадлика - поне ако не помогне няма да навреди. Урокултурата предполагам че трябва да се пусне след като почистя мястото и минат тези дни на болезненост?
Леко е подут пениса му от манипулацията. При уриниране го боли доста. Направи ми впечатление, че вчера след процедурата - вечерта като се изпиша излезе нещо лигаво и с по-твърда консистенция. Първо си помислих че е гной, но после реших, че може би е смегма примесена с урина която излиза при уринирането. Как смятате вие?

# 752
Здравейте, имам момченце на 1г и 8м. Става въпрос за забелването на пениса. До сега е заголена главичката почти до половината. Днес забелязах, че от едната страна има издутинка, под която прозира нещо бяло- жълто. Опитах се да отворя по- надолу, за да излезе, но не успях, а и детето не ми позволява. Не забелязвам да го боли. Какво ще ме посъветвате да направя. Има ли някакво кремче?  Благодаря 

п.п. д-р Оги, бихте ли казали как се казвате и къде в Пирогов преглеждате Simple Smile

# 753
благодаря ви   bouquet

# 754
  • София
д-р Оги, бихте ли казали как се казвате и къде в Пирогов преглеждате

За моите студенти и колеги аз съм професор Огнян Бранков  Crossing Arms. За децата и майките им съм д-р Оги  Hug.
Приемам в Детска хирургия на "Пирогов" сутрин около 9 часа, а следобед в частния кабинет близо до "Пирогов" (срещу МВР болница) на 851 00 99.

# 755
професор Бранков, може ли да ви питам откъде се финансира Пирогов? заплатите на персонала тайна ли са? едно време често посещавах травматологията /преди 20-ина години/ и ми се струваше че болницата е доста добра като база. сега обаче като я видях ми се стори ,че е доста изпаднала и обстановката много мизерна, като в повечето болници. но Пирогов е все пак по различна болница, защо е такова състоянието й? разгледах и малко отделенията за гръдна и коремна хирургия, в реанимацията нямаше как да вляза естествено, и ми направи впечатление, че все пак някой се е постарал обстановката за децата да е що годе добре и приятна, доколкото може да е приятен престоя в болница като пациент. но приемните кабинети и коридори на 1 етаж са просто потресаващи с мръсотията си. открай време се чудя на кой му е изгодно болниците ни да причличат на коптори и защо някой от управата не кандидатства по разни проекти да се отпуснат пари за ремонти, които са страшно належащи според мен. сори че пиша странични неща в темата, но на тези които им са налага или наложи да влязат като пациенти там, просто няма как да не им направи впечатление това.

# 756
  • София
... и защо някой от управата не кандидатства по разни проекти да се отпуснат пари за ремонти, които са страшно належащи според мен.

Много сте права. Ако си спомняте именно поради това работещите в Пирогов на два пъти вдигаха стачка. Сега новият директор доцент Раденовски е разгърнал мащабна дейност за набавяне на средства за ремонт и апаратура.
Аз лично за четири години осъществих четири големи проекта - с Японското посолство, Ротари интернешънъл, Българската коледа, Фондацията Силви Вартан, а и още други по-малки проекти. Повечето също бяха за апаратура.

Да си призная, търсех начини да кандидатствам в разни Европейски проекти, но така и не успях да получа необходимата информация. Първо не знаех как точно да търся, обаче и не получих подкрепа и от министерските чиновници. Явно нещо не съм сторил както трябва.
Та.... въпроса ми е, има ли някоя майка достъп до такава информация или знае ли какъв е пътя за кандидатствуване, защото нали разбирате, лекарските задължения заемат най-много време.

# 757
И аз имам въпрос, по темата
До сега не сме забелвали и дърпали повече, от колкото е позволявало
сега обаче той започна само много да се дърпа, почти докрай се заголва, отначало му беше много забавно, но сега все казва че го боли и в същото време  дърпа
Пишка нормално
притеснява ме обаче това, че главичката (по- точно това, което се вижда от нея) е с един особен лилаво- розов цвят, а не нормално розова като останалата кожа(дано се разбира какво казвам)  Embarassed
Това нормално ли е?
Трябва ли да го заведа на специалист?

# 758
точна информация нямам. от 4 години си гледам децата и не съм работила освен за кратко. но мисля един ден като поотраснат да си предложа услугите в майчин дом и да работя именно в това направление. МД е болница с която доста обстойно съм запозната като дейност, лекари, условия и т.н. и там се прави нещо за подобряването на нещата, но много бавно и не в правилния ред според мен. така например са оправили етажа с нормалните раждания, а етажа с родилите секцио е потресаващ с мизерията си. все пак ако е мислено рационално от добре монтирани вип стаи в секциото ще се печели много повече, защото пациентките са оперирани и предпочитат по добри условия дори срещу заплащане, престоя им е по дълъг 6-8 дена и т.н. но дори   и малкото неща които бяха сменили там като вратата на банята беше толкова гнусна и мръсна, просто никога не е мита и чистена след слагането й. самото почистване на стаите , тоалетните и коридорите е само проформа. с един черен парцал се разнася мръсотията от стая в стая. казвам ви това защото докато не се намери и обучи персонал дори да чисти, няма и смисъл от ремонти. след един месец ще е същата мизерия и мръсотия. самата операционна зала е нещо покъртително. присъствах на едно секцио - просто не вярвах на очите си - аз с престилка, шапка, маска и стоя на един метър и нищо не пипам, а чистачката без ръкавици сипва някаква течност от шише в една паница, която операционната сестра излива в отворения корем на жената  Shocked Shocked /на операцията имаше 2 хирурзи, една сестра да подава инструментите, една анестезиоложка и още една сестра да включва системите - друг персонал липсваше/хирурзите оперират, пот тече от тях а няма кой да я избърше, та се навеждат и се изтриват в чаршафа дето са го сложили пред очите на родилката да не гледа  Shocked маркуча с който се измуква околоплодната течност се метна в краката ми. аз бях с едни калцуни, които ми казаха да обуя, но целия персонал си ходи с едни и същи обувки както в операционните така и из цялата болница в която щъка сумати народ. ХИГИЕНА просто липсва. явно нямате вече такъв изпит в университета. за миенето на ръцете да не говорим - никой не ги мие преди и след преглед. това твърдение мога и да го докажа даже съм си мислела и телевизия да викна. пиша ви това защото докато самите началници на отделения не вкарат ред в него относно персонала и хигиената, за какви подобрения може да се говори. вие сте прав че сте преди всичко лекар и се очаква /според мен/ други хора да се грижат за пари, условия, набавяне на апаратура и т.н. аз мога да се поинтересувам за кандидатстване по някакви проекти и да ви пиша, ако намеря. тук в форума има майки които се занимават с подобни неща, само трябва да се открият кои точно бяха. мисля че и БГ фирми и банки също спонсорират подобни проекти, особено ако се убедят че от това става добра реклама за тях. аз ще поразпитам и дано успея да ви насоча, че така от вкъщи ми е много трудно. и не на последно място трябва да ви благодаря че сте се занимавал с споменатите от вас проекти, с които сигурно сте подобрили я лечението, я базата в отделението.
дано писанията ми не ви се виждат досадни, но вече когато става дума за децата ни, всички ние се притесняваме за тях. аз преживях две операции /секцио/ и ужасните условия в болницата, но ми се ще ако се наложи децата ми да бъдат оперирани някой ден и в частност в вашето отделение да съм спокойна, че поне има някаква хигиена, че персонала си мие ръцете преди и след прегледи и манипулации, че действително се чисти в отделенията а не се разнасят само болничните инфекции и т.н.

# 759
Здравейте, Д-р Оги,
Имам следното притеснение. Сина ни е на 9 месеца. Не заголваме пишката, само леко чистим с риванолче и памук всяка вечер колкото можем. Но от известно време насам е започнало да се затваря, не може да се чисти, детето плаче докато го почистваме отгоре отгоре. Дори памперса го дразни понякога. Когато му щръкне пишката започва да плаче и да си дърпа памперса и така поне 30мин Sad Днес педиатърката искаше да види какво е положението, дръпна леко, за да види колко се оголва...кожичката тръгна да се цепи и цялата се зачерви и много леко прокърви. Тя потвърди, че наистина е започнала да се затваря. Обасни ми, че отгоре формата е конусовидна и съответно по тясно. Каза ни да му правя разтвор с калиев перманганат по 3 пъти на ден и да почиствам, но да не дърпам нищо. Може ли да ми дадете съвет?
Благодаря ви предварително  Hug

# 760
 Oбелихме чурата на Васи. Е не аз, по-голямата част от работата я свърши нашия татко .Знам, че се практикува и операция, след като детето стане на 3,4 години. Но не мисля, че това е по-добрия вариант...
Почнахме лекичко да дърпаме на долу още от както се роди бебо, бавно, бавно, на няколко пъти с малко повече сила и уви, малко кръв, но от снощи цялата му главичка е на вън.Сега реве докато пиша,но така ще е нчколко дни. Кожичката си се движи, абе мисля, че всичко е наред. Отне ни обаче доста месеци. Оголвахме чурата всяка вечер след баня.

# 761
Здравейте, Д-р Оги,
Имам следното притеснение. Сина ни е на 9 месеца. Не заголваме пишката, само леко чистим с риванолче и памук всяка вечер колкото можем. Но от известно време насам е започнало да се затваря, не може да се чисти, детето плаче докато го почистваме отгоре отгоре. Дори памперса го дразни понякога. Когато му щръкне пишката започва да плаче и да си дърпа памперса и така поне 30мин Sad Днес педиатърката искаше да види какво е положението, дръпна леко, за да види колко се оголва...кожичката тръгна да се цепи и цялата се зачерви и много леко прокърви. Тя потвърди, че наистина е започнала да се затваря. Обасни ми, че отгоре формата е конусовидна и съответно по тясно. Каза ни да му правя разтвор с калиев перманганат по 3 пъти на ден и да почиствам, но да не дърпам нищо. Може ли да ми дадете съвет?
Благодаря ви предварително  Hug

Случайно попаднах на темата и тъй-като съм го преживяла ще си позволя да дам съвет. Направете си консултация с уролог или хирург, не с педиатър. Не изчаквайте. Ако наистина е започнало да се затваря, предполагам, че ще ви кажат, че трябва да се оперира. То е, по-точно казано, обрязване, но все пак е с пълна упойка.
На сина ми, когато беше на годинка и, макар че беше забелена почти цялата главичка, започна да се затваря препуциума (кожичката) отгоре и при миене, когато се опитвахме да я дръпнем се цепеше и кървеше. И аз се доверих тогава на педиатъра ни, който ни казваше да мием с калиев перманганат, изписа едно мехлемче, за да го мажем и мъчихме детето около 3-4 месеца. Когато си направих консултация с уролог, дори с двама уролози (аз винаги търся второ мнение, когато става въпрос за нещо по-сериозно), и двамата казаха, че препуциумът трябва да се махне, защото ще дойде момент, в който ще затвори напълно. И абсолютно ми забраниха да се опитвам да го дърпам надолу. И в крайна сметка го обрязаха.
Така че, съветът ми е да си направите консултация със специалист, който ще прецени точно за какво става въпрос. И недейте да чакате. Докато е по-малко детето, дори и да се наложи оперативна интервенция, няма да се травматизира. Да, наистина, ще го боли няколко дни, вие ще се побъркате от притеснение, но ще премине и то няма да си спомня нищо.
Пожелавам ви всичко да е наред и да не стигате до операция.
Успех!

# 762
amma, много ти благодаря за отговора. Ще се консултираме със специалист  Hug

# 763
  • София
Амма,
Моето впечатление е че не живеете в България. Тук обрязването е само по изрично желание и религиозни причини.

Иначе е трудно по съвети във форума да обгрижваш тази мъжка гордост (а и женската също - виж форума за лабиалните синехии).
Общите ми съвети е да не се прибързва със забелванията и особено да не се правят насилствени такива.
Другият ми съвет е да търсите детски хирурзи или детски уролози - а такива има само в София ("Пирогов") и Пловдив.
И то в случай че има усложнения на кожичката - сцепване, кървене, оток, инфекция.
Все още личните педиатри налучкват правилния подход.

Какво да кажа ...  newsm78 ... дай Боже светъл изход от проблемите ситуации Hug

# 764
   Д-р Оги,в Пирогов сте всяка сутрин от 9,нали?А до колко часа сте там,бихте ли казал? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт