ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 703
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте мили момичета, желая щастлива и благословена Нова година, и много здраве на хубавите ви деца   bouquet.

Обръщам се към всички вас, защото имам едно голямо притеснени. На личната си поща получавам много оплаквания от майки, че лични лекари или други специалисти, без тяхно желание и без да ги предупредят, са извършвали насилствени забелвания на препуциума под предлог за "страшна фимоза", и даже на деца в много ранна възраст  ooooh!.
Майките търсят съвет от мен във връзка с усложнения - кръвоизливи, кръвонасядане, инфекция.

Съветвам ви да не допускате подобни действия, и особено да не се поддавате на свръхдиагнози, които изискват "оперативно" лечение в бързи срокове. Пак искам да наблегна, че аз се стремя да въвеждам в Детската хирургия съвременен подход към тези неща - фимозата, скритият тестис и сроковете за неговото лечение, хернията - което на други места се базира на архаични методи. Разбира се и при мен има такива колеги, но аз не мога да им бъда пъдар...  #2gunfire

Приемете го, ако искате, като явна реклама - въпреки че някои смятат, че добрият продукт не се нуждае от такава Hug.

# 841
Къде се е случило това? Кой е организатора на такива мероприятия? Много се опасявам, че има други подбуди - набиране на пациенти.

Д-р Оги,

Много благодаря за отговора! Споделям съмненията Ви и затова ще потърсим компетентното мнение на доц. Йонков - намира ce на 2 преки от дома ни, а в момента дълги пътувания са невъзможни, защото имаме малка сестричка, която кърмя на всеки два часа и половина. При необходимост ще се свържа с Вас за час за преглед.

Случайно се натъкнах на метод за лекуване на фимоза у децата с бани (приписва се на някой си д-р Арнтцен от Берлин) - '10 до 20 мл 10%-ов разтвор на калиев перманганат (най-добре е да е прясно приготвен в аптеката) на една топла баня, т.е. около 50 до 70 литра вода, и се оставя препуциумът да се изтегли леко обратно. На седмица се взимат от една до 2 бани. Често пъти резултатът се вижда още след четвъртата баня; но повече от 10 бани е безсмислено. Най-подходящата възраст е между 4 и 7 години, но въпреки това баните могат да се правят и при десетгодишни. По този начин е била спестена операцията на много момчета. Не помага при стари мъже'.

Моля за Вашия коментар дали сте срещали нещо подобно. Надявам се доц. Йонков да опровергае диагнозата ни за 'фимоза, което налага оперативна корекция' и  всичко да е наред, но ако все пак я потвърди, дали не бихме могли да опитаме първо това.

Предварително Ви благодаря за отзивчивостта!

# 842
  • София
Много майки правят такива промивки и са доволни. Не мисля, че пречи. Важното е препуциумът да не се травмира.

# 843
  • Добрич
Относно този последно коментиран метод. Промивки ли се правят, или е най- добре да е вана? Ако е вана, колко дълго дълго може да остане детето в нея?
Благодаря!  bouquet

# 844
Здравейте на всички!
Бих искал да попитам дали някой е имал такива притеснения:

На годинка и нещо педиатър направи прословутото забелване на нашият син. Кожичката не прехвърли цялата главичка, но показа по-голямата част от нея. След тази манипулация твърдо решихме само да поддържаме добра хигиена. В момента той е на 1 година и 11 месеца и понякога "понамачква" пацата в моментите, когато е гол. Къпейки го вчера забелязахме, че на едно място, на границата с кожичката, главичката е силно зачервена. Случвало ли се е на някой и дали е нещо обезпокоително?

И още нормално ли е основата на пениса да изглежда като удебелено пръстенче на тази възраст?

# 845
Здравейте! Синът ми е на 2 години и 2 месеца, досега никога не му е забелвана чурката. Само мием внимателно и опъваме доколкото е възможно, но кожата е доста срастнала и главичката не се показва. Преди 2 дена забелязах едно топче, подобно на балонче на чурката, което обаче не е близо го главичката. Заведох го при педиатърката, която без да го погледне, даде направление за уролог. Топчето поспадна от само себе си доста, макар че все още се забелязва. Аз лично много се притеснявам урологът да не забели чурката насилствено, въпреки моите предупреждения. Затова ви моля да ми дадете координати на уролог във Варна, който не е привърженик на насилственото забелване и на когото мога да се доверя без страх, че ще травмира детето ми.

# 846
искам да споделя с вас пишлето на детенцето ми е заголено до половината в смисъл вижда се половината главичка надолу ако дръпна го боли много л Какво трябва да направя моля ви за помощ? newsm78

# 847
Здравейте!
Сина ми е на 2г. и 9 мес. Вчера доктора ни дръпна кожичката до край. Няма връщане назад...
Страшно го боли сега и не иска да пишка, дори... Доктора ни изписа Тридерм маз да го мажа, но сега ужасно го боли и не ми дава да го пипна...
Дайте ми съвет, какво да направя...  Praynig

# 848
Здравейте! Синът ми е на 2 години и 2 месеца, досега никога не му е забелвана чурката. Само мием внимателно и опъваме доколкото е възможно, но кожата е доста срастнала и главичката не се показва. Преди 2 дена забелязах едно топче, подобно на балонче на чурката, което обаче не е близо го главичката. Заведох го при педиатърката, която без да го погледне, даде направление за уролог. Топчето поспадна от само себе си доста, макар че все още се забелязва. Аз лично много се притеснявам урологът да не забели чурката насилствено, въпреки моите предупреждения. Затова ви моля да ми дадете координати на уролог във Варна, който не е привърженик на насилственото забелване и на когото мога да се доверя без страх, че ще травмира детето ми.
Moят син беше на същата възраст и имаше същото топченце. Това е секрет, който заради срастналата кожичка не може да се изтече. Може да го заголи личната, но по-добре при детски хирург. Препоръчвам ти Петришки. Мият син е опериран 2 пъти при него от херния. По време на едната от операциите направи заголването. На дечицата после им е болезнено да пишкат, но се маже с Лидокаинче начесто Peace Друг номер е да се изпишка в бурканче с топла вода или отвара от лайка.
*ШУШИ*, Опитай и ти с Лидокаин и да натопите чурката в топла вода, за да се изпишка по-лесно.
maria132 , най-добре при лекар. Те знаят какво да направят, ние все си ги съжаляваме малките момченца.
Ех тия чурки, голям зор е със заголването.
Успех, момичета! Hug

# 849
Здравейте!
Сина ми е на 2г. и 9 мес. Вчера доктора ни дръпна кожичката до край. Няма връщане назад...
Страшно го боли сега и не иска да пишка, дори... Доктора ни изписа Тридерм маз да го мажа, но сега ужасно го боли и не ми дава да го пипна...
Дайте ми съвет, какво да направя...  Praynig

Не пипай, докато се успокои. Прави бани с отвара от тетра и лайка. След няколко дена опитайте лекичко да заголите, за да не залепне ... Всичко ще бъде наред като отмине първоначалната травма... Тази манипулация я направиха и на сина ми преди няколко месеца, при него имаше даже  оток, но всичко мина за няколко дена... Стискам палци и при вас да стане така....Ако пък си много разтревожена, винаги можеш да го заведеш в детска хирургия за консултация......

# 850
Благодаря на Radostche и galana_s за бързите отговори!!!
Такъв психически тормоз не съм имала никога... Постоянно мрънка и вие от болка - милото... И дори насън ми вика - Мамо боли ме...
Не дава да му го натопим в смрадлика... Направих му вана със смрадлика да се покисни малко...
Не е пишкал цял ден...
Баща му отиде до аптеката да вземе Лидокаин... Напръскахме го дано да се изпишка...

# 851
Уточнявам, че става въпрос за Лидокаин на крем или маз се води. Ние го лъжехме, че кремчето е вълшебно и 1-2 минути преди да се изпишка като го намажем и нищо няма да усети. Действително е така, защото Лидокаинът е упойка. Милият не искаше да пишка от стрес, защото при първото пишкане ги е заболяло много и беше стресиран. Пускаше една-две капки и се стискаше разплакан. Първият ден се стискаше докато се напишка Cry
Няма страшно минава и се забравя. Peace Сега две години  половина по-късно той вече е забравил, само аз си помня Tired

# 852

Шуши, изпишка ли се твоето съкровище?

# 853
божееееееее вие ме учудихте ние сме на 1г и 8 месеца и главичката му е заголена до половината трябва ли още да дърпам или лекарката  Cry

# 854
maria132 , твоето момченце е още мъничко. Пробвайте сами постепено, но ако не става или ако те е страх, по-добре при лекар Peace

Общи условия

Активация на акаунт