ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 936
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 870
Радвам се, че попаднах на тази тема и д-р Оги  Peace

И двамата ми сина ще са с проблемни "чучурчета" ( както казва баткото)  Laughing
Сега конкретно по темата, за малкия е рано да се притеснявам, въпреки че и неговата кожичка е доста тясна... Rolling Eyes
Баткото обаче определено има проблем, повече от половината главичка е навън, но от горната страна е слепена кожичката и се насъбира секрет, който трудно излиза. Понякога казва, че като пишка и го боли... Мога ли сама да правя нещо, за да му помогна или задължително на лекар? Бях чела някъде във форума, че се масажира с някакъв крем или унгвент, но не си спомням точно какво? Thinking

# 871
  • София
Баткото обаче определено има проблем, повече от половината главичка е навън, но от горната страна е слепена кожичката и се насъбира секрет, който трудно излиза.

Този секрет лека полека ще си излезе, нека това не ви притеснява. Кремът Дипрозон 0,05 % се прилага само ако има много стегнат кожен пръстен, който не позволява забелване. Пък и не се дава на много малки деца. Бъдете търпеливи и внимателни.

# 872
  • София
В петък вечерта хирург забели кожичката на сина ми /баща му го води, т.е. аз не съм присъствала/. Каза, че станало много бързо и малкия изпищял само веднъж, после не е плакал. Но...от тогава вече 3 дни са големи ревове, при всеки опит да пишка. Мажем го веднъж на ден с Дипрогента крем, къпем го и седи по 20 минути в един леген, с надеждата, че топлата вода ще му помогне поне да се изпишка по-безпроблемно. Главичката и кожата, там където са били залепнали преди са доста зачервени. Сега чета темата и предполагам, че ще е добре да го промиваме с риванол и да го поливаме с блед разтвор на калиев перманганат. Някакви други идеи?
Даваме и панадол, даже първия ден и течен аналгин, защото пищеше направо от болка.  Confused Отчитам подобрение, но така или иначе обикаля вкъщи и мрънка.

# 873
Klemy ние му помагахме да се изчурква,като лекичко отваряхме кожичката колкото да се покаже дупчицата на пишлето за да може да пишка направо навън като струика.Иначе му се пълнеше първо вътре под кожичката с пиш и му щипеше много ooooh!,само така се успокояваше.И като го къпех половината от водата в коритото беше чаи от тетра,за да може да постоява повече в нея newsm10

# 874
Klemy, тетра  Peace....Остави перманганата за сега , защото тоя блед разтвор може и да не го уцелиш колко да е блед и да стане изгаряне. Слагай тетра в легена, в който стои малкия ...

# 875
  • София
Тетра нямаше в близката аптека, мъжа ми купи лайка и Лидокаин крем, утре ще търсим тетра.
Благодаря!

# 876
При нас в неделя сутрин в Пирогов стана забелването, защото в събота вечер започна да плаче, че го боли, беше зачервена пишката и го заведохме в урология. Винаги съм била против насилственото забелване, но лекаря каза, че вече има инфекция и няма как. Изскочиха разни гадости под кожичката, много малко кръв тече, не го боли явно, 2-3 пъти само е пропищял. Стоя с риванолов компрес 2 дни, от днес лекаря каза да мажем с дефламол, но аз така се бях ошашкала, че забравих да питам по колко пъти на ден? Някой знае ли?

# 877
При нас в неделя сутрин в Пирогов стана забелването, защото в събота вечер започна да плаче, че го боли, беше зачервена пишката и го заведохме в урология. Винаги съм била против насилственото забелване, но лекаря каза, че вече има инфекция и няма как. Изскочиха разни гадости под кожичката, много малко кръв тече, не го боли явно, 2-3 пъти само е пропищял. Стоя с риванолов компрес 2 дни, от днес лекаря каза да мажем с дефламол, но аз така се бях ошашкала, че забравих да питам по колко пъти на ден? Някой знае ли?
По-два,три пъти на ден може да му слагаш,то е за омазняване да не се слепи пак Peace

# 878
  • София
Здравейте,
Синът ми е на 13 месеца.
Не сме забелвали и правили някакви груби процедури до този момент. По съвет на личната лекарка, вечер при баня, съвсем леко издърпвам кожичката и измивам.

Днес при поредната детска консултация, докторката ме попита от кога е това възпаление на пениса и аз онемях. Изобщо не очаквах, че има възпаление.
Оказа се, че има предвид това, че главичката като се заголи (до където може) е силно зачервена. Като обясних, че така е от както се помня, тя каза, че може и да е силно кръвознабдена и затова да изглежда така.
Препоръча мазане на самата главичка веднъж дневно след баня с крема на ексипиал с бадемово масло.

Искам да уточня, че като се дръпне кожичката отдолу има една много фина ципа, която е доста стегната и притиска силно малката част от главичката която се показва. Възможно ли е да именно от този натиск да изглежда зачервена.
Имам ли основание да се притеснявам и какво да предприема от тук нататък?

# 879
zdraveite,maiki.az imam sin na godina i deset meseca i imahme problem s bubkata(NE BQH MU Q ZABELVALA ili po malko no ne se vijdahe mnogo glavichkata).zadedohme go s maja mi na detski hirurg da mu q opravi,taka ni preporacha pediatara.vsichko mina dobre,kato iskluchim sled tova revove i chudo,no neshtata se opraviha.preporachaha mi da go zabelbam vecher kato go miq,shtoto ako ne go pravq pak shtqlo da zarasne .az go pravih,no mai ne kakto trqbva i sega se samnqvam che ne se vijda mnogo dobre glavichkata,ne e zagolena do krai(pone taka si mislq).molq vi ako nqkoi znae neshto po vaprosa da mi pishe vav foruma kakvo da pravq.

# 880
gigo и при нас е така, прочети поста ми по-нагоре на страницата и отговора на д-р Оги, няма нищо обезпокоително!  Hug

И моля те пиши на кирилица, за да е по-лесно да те четем, тук във форума е задължително!  Peace Hug

# 881
благодаря ти Steli_Meli.Но мислиш ли че няма ништо обеспокоително,мога ли да се допитам до д-р Оги.Мислех да го заведа и при педито да го види за всеки случеи,но това сщте стане можеби чак понеделник,вторник.Дано да не е нищо сериозно,че ми писна от тези работи,толкова ме е страх.

# 882
nqkoi 6te moje li da mi pomogne.Naskoro zapo4anaha da mi izlizat bradavi4ki-imah gi i predi da rodq da6terq si no gi obgoriha i iz4eznaha.tq e na 1 godinka i i izlezna i na neq edna.4etoh i po drugi forumi mai e virus na HVP.opasno li e za deteto

# 883
Здравейте д-р Оги,

ето че и аз се присъидинявам към тревожещите се мами на момченца. Синът ми е на 13 м и от 2-3 седмици забелязваме нещо като бяло топченце под кожичката. не сме правили нещо конкретно за забелване освен доброто измиване на пишлето всяка вечер във ваничката от както се е родил. Главичката вече е доста оголена, но не и напълно. Освен бялото топченце встрани от главичката (под кожичката) има и нещо като веничка (е, не е ама така мога да го обясня) която върви по дължина на пениса и е с бял цвят. Предполагам това е каналчето където събира секрета. От няколко дни забелязвам че главичката му е по зачервена от преди и урината му е по тъмна. Правихме изследвания в петък и всичко е наред.

Моля ви посъветвайте ни какво да направим. От Шумен сме и София ни е далечко за да дойдем да ни видите, но ао се налага ще го направим. Пуснах в търсачката и не открих детски уролог във Варна.

Благодаря за съвета  Hug Hug

# 884
VIKITOOoO, тези брадавички са доста опасни, наистина и са заразни... Казват се папилома вирус или нещо подобно...
Потърси специалист, непременно.
А тази тема е за момченца и други проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт