ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 924
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 885
  • София

Синът ми е на 13 м и от 2-3 седмици забелязваме нещо като бяло топченце под кожичката. не сме правили нещо конкретно за забелване освен доброто измиване на пишлето всяка вечер във ваничката от както се е родил. Главичката вече е доста оголена, но не и напълно. Освен бялото топченце встрани от главичката (под кожичката) има и нещо като веничка (е, не е ама така мога да го обясня) която върви по дължина на пениса и е с бял цвят.

Бялото топченце е секрет, което е нормално. Той постепенно ще се излюпи. Когато миете детето нали използуване само бебешки шампоан? За веничката не мога да кажа, по принцип пенисът си има и вени и жили и прочее.

Колкото то уролози - детски уролози има само в "Пирогов" и те са отделно от детските хирурзи.
Ние имаме различни виждания за някои заболявания на мъжките полови органи и смея да твърдя, че нашето мислене е по-модерно. В провинцията търсете детски хирурзи, макар че и те не винаги са в крак с новостите.
  Hug

# 886

Синът ми е на 13 м и от 2-3 седмици забелязваме нещо като бяло топченце под кожичката. не сме правили нещо конкретно за забелване освен доброто измиване на пишлето всяка вечер във ваничката от както се е родил. Главичката вече е доста оголена, но не и напълно. Освен бялото топченце встрани от главичката (под кожичката) има и нещо като веничка (е, не е ама така мога да го обясня) която върви по дължина на пениса и е с бял цвят.

Бялото топченце е секрет, което е нормално. Той постепенно ще се излюпи. Когато миете детето нали използуване само бебешки шампоан? За веничката не мога да кажа, по принцип пенисът си има и вени и жили и прочее.

Колкото то уролози - детски уролози има само в "Пирогов" и те са отделно от детските хирурзи.
Ние имаме различни виждания за някои заболявания на мъжките полови органи и смея да твърдя, че нашето мислене е по-модерно. В провинцията търсете детски хирурзи, макар че и те не винаги са в крак с новостите.
  Hug

Благодаря Ви докторе. Оценявам менението Ви и ще се доверя на съвета Ви.
Мием само с Адерма шампоан за тяло, мисля е най доброто бебешко средство за измиване което може да се намери у нас.
Снощи гледах по обстойно главичката на пениса Simple Smile и мисля че няма възпаление. По трудно става измиването вече защото детето е много любомитно и не пропуска момент да изследва света около него.

Смятате ли че трябва да дойдем на преглед при Вас? 8 часа път не са малко за малкото човече, но ако това е което трябва да направим - ще дойдем.

Благодаря още веднъж за отделеното време.  bouquet

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 10:47 от Nivea :)

# 887
Постарах се да изчета по-голямата част от темата, съжалявам , ако въпросът ми е вече бил обсъждан.
Така и не разбрах трябва ли да се правят опити да се отстранява натрупаната смегма или не?
Забелязах едно топченце при сина ми( 5 месеца), може би голямо колкото пшенично зърно. Не прилагаме абсолютно ниакъв натиск, забелване, заголване и каквото и да е. Съответно се чудя дали трябва да се опитаме внимателно да отстраним смегмата или да я оставим така (четох че спомага за  естественото отлепване, но се притеснявам да не се уголеми). Много благодаря!

# 888
Здравейте доктор Оги !!!
Аз имам син на 2год.
Вчера след като го мих и взех да го мажа със бебешко олио и леко да му забелвам чурчето от едната страна се появи нещо като връхче на топченцето което бях забелязала не отдавна от двете страни на главичката.
Много лесно (явно защото беше мазно мястото)цялата главичка се забели и тези две бели топченца от двете страни отстраних с влажна кърпичка и след това и главичката по същия начин почистих защото и тя имаше нещо беличко.Това с мокрите кърпички го направих защото в бързината нямах друго.След това хубаво го измих под течаща вода и понеже малкия беше много изтощен от рев заспа и нищо повече не посмях да го правя.
Вечерта го почистихме с ревано и намазахме с Дефламол.
Обаче проблема е че втори ден това дете не може да се успокой и много го боли -не дава въобще да го промиваме и мажем не мога дори да го измия; а големият проблем е когато му се пишка го събличаме и го мокрим с топла вадичка за да се изпиша.
Бих искала да ми помогнете със съвет с какво друго можем да го мажем или почистваме в този болезнен момент или е необходимо да го заведем на уролог.
Предварително ви благодаря за отделеното време!!!

П.П.Извинявам се ако вече сте отговаряли на такъв въпрос обаче ми е невъзможно да прочета цялата тема!!!

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 14:25 от didiani

# 889
  • Някъде в Европа...
Здравейте, доктор Оги!
И аз искам да пипитам за нашия проблем :
Синът ми беше навършил 2 годинки, когато педиатърката му забели напълно пишоната. Дотогава се показваше съвсем малко главичката, не сме имали пб с никакви топчета и т.н.. Самото забелване стана много лесно и безболезнено за детето, да не кажа че почти не плака, лекарката го вхана много леко и дръпна и цялата пишона се отвори, дори тя се изненада и ни обясни, че е трябвало съвсем малко усилие от наша страна, нямаше почти никакъв секрет събран...Каза да мажа 10 тина дена с гентамицин, а после с дефламол. Детето го болеше около 1 седмица. След 10 дни лекичко се беше залепила и пак отидохме да я оголят напълно. Някъде след около 20 дни кожичката най-отпред на пишоната, най - предното пръстенче, което покрива главичката, самият отвор, който се вижда (ако мога така да се изразя, съжалявам за глупавото обяснение, но не знам как да го опиша по-правилно) се беше стеснило, отворът беше съвсем тесен, колкото главичка на карфица,  и просто главичката не можеше да се покаже. Вече бяхме сменили града, в който живеем и тукашната джи пи предписа да го мажем с Дипрогента. След около 10 дни кожичката се отпусна и главичката пак се показваше нормално. Продължих да си мажа с дефламол пак. Горе долу след месец се повтори същото, пак започнах да мажа с дипрогента, бях взела и направление за хирург, но нещата пак се оправиха... Ето сега пак се повтаря същото, горе долу пак през месец. Не съм спирала да мажа с дефламол.... Не знам дали има някаква връзка, но като че ли като се разболее детето и не можем да забелваме нормално, поне последните 2 пъти съвпаднаха нещата.
Нормално ли е това да се повтаря и въобще да става? Трябва ли да го заведа на хирург все пак?

# 890
Този крем дипрогента за какво е?Каква роля играе,че "освобождава" така кожичката  newsm78
Стана ми любопитно!

# 891
  • Някъде в Европа...
Този крем дипрогента за какво е?Каква роля играе,че "освобождава" така кожичката  newsm78
Стана ми любопитно!

Заместител е на гентамицина, доколкото разбрах от докито, под наименованието му пише Бетаметазон, гентамицин. Наистина много ни помага....

# 892
  • Варна
Обръщам се към д-р Оги. Извинявам се че нямам време да изчета темите,където може би вече е обяснено. Мисля,че сина ми е с патологична фимоза.По снимки в статията ви така прецених.Какво трябва да направим в този случай?

# 893
Здравейте отново д-р Оги,

Послушах съвета Ви, да не пипаме нищо, да не ходим да забелваме пенисчето рязко, а да изчакаме смегмата сама да отлепи кожичката. И! Смегмата като че ли започна „да излиза”. Доста се е твърда и това което се вижда е стърчащи от двете страни на пениса, като кончета. Как да процедираме? Започна да се отлепва кожичката май. Дали да почистим изведнъж (не ми се иска, ако ще го боли бебко) или постепенно с измиване да чакаме да излезе цялата. А да третираме ли с нещо?

Благодара Ви докторе за съветите и най вече за подкрепата.  bouquet

# 894
  • София
Доктор,Оги!
Сина ми е на 1,6 г. и все още не е забелен изцяло Rolling Eyes
Показва се само главичката но не изцяло и правя леки опити да го заголя всеки ден след баня  и не става  Confused какво ще ме посъветвате? Rolling Eyes

# 895
Здравейте!Голямото ми момче е на 4г.Роден е с фимоза.Като беше бебе правихме опити да забелваме ,но неуспешни .Когато започна да разбира не ни даваше да го пипаме и така до ден днешен.Мисля ,че вече е голям и трябва да направим нещо.Какво се прави в такива случаи?И може ли да ми препоръчате детски хирург в Бургас?

# 896
Искам да попитам тук майките на други момченца дали са забелязвали същото: мисля, че има някакво срастване ( не сме заголвали пишлето изобщо). Преди, когато при баня сме го измивали се виждаше, че не е заголено, но някакси личеше, че самата кожичка не е срастнала за главичката и при натиск би могла да отстъпи (такъв натиск не сме прилагали). Докато сега в долната част изглежда сякаш кожичката се е срастнала с главичката и се притеснявам при това положение дали ще може да се заголи физиологично, когато му дойде времето. Много се притеснявам, моля ви споделете наблюдавали ли сте нещо такова при вашите деца?

# 897
  • София
ми на моя до края ми изглеждаше слепена.....
ако се притесняваш - заведи го да го види някой,  който знаеш, че само ще погледне без да забелва....

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966 но такова като на снимката на патологичната фимоза никога не е било....по точно беше отлепено донякъде после залепнало изглеждаше....

# 898
Да, малко пощурях днес от притеснение, когато става дума за детето направо откачам  Crazy.
Грабнах го и го заведох при проф. Бранков от Пирогов, беше следобяд и отидохме в частния му кабинет. Много, ама много внимателно проучих точно при кого да го заведа, защото съм се наслушала и на чела на много истории как лекари им дърпат препуциумите на децата изведнъж и нататък следва кървене, рев и какви ли още не бели...
Докторът беше много любезен и внимателен при прегледа, детето изобщо не се разстрои, и съвсем спокойно обясни, че абсолютно всичко изглежда наред, че смегмата помага естественото отлепване и, че няма никаква пречка кожичката да отстъпи по естествен път, когато му дойде времето - точно това исках да чуя и сега съм спокойна  Grinning
Спомена и, че оперира мъже на 20+ години, които на такава възраст още страдат от грешния избор на родителите си за насилствено дърпане, заголване и т.н.

Ето един откъс от статия по въпроса:

ВАЖНО: всяко НАСИЛСТВЕНО разлепване води до:

- силна болка, психичен дискомфорт, комплекс на страх и отказ на детето да бъде пипано „там”. В полово активна възраст този детски комплекс резултира в страх от лекари както и невъзможност за нормално сексуално общуване с половия партньор.
- насилствено разлепените места много бързо срастват отново, като ръбцуват това често води до истинска ръбцова фимоза и съответно до обрязване рано или късно.

Трябва да стане яно, че синехиите /слепванията/, са нещо различно от фимозата и могат да са налице самостоятелно без да има фимоза! Възможно е обаче да е налице и фимоза и синехии и тогава обрязването радикално разрешава и двата проблема.

Цялата статия тук

# 899
И аз да разкажа нашата история с пишлето.Нашата педиатърка беше на мнение,като се роди момченцето първите 6 месеца пишлето да не се  пипа.Мина това време и изведнъж ми каза ,че е трябвало по малко да правя опити да го отварям SadЯдосах се много ,защото мои приятелки които отваряха по малко(не насилствено)го отлепиха без децата да усетят.И така решихме да отваряме пишлето с мъжа ми и след известно време успяхме да я отворим до някъде.Мъничко се разрани,но не беше нещо страшно.Обаче ме посъветваха да не я пипам 2 дена да се успокояла болката и след това да съм започвала го отварям и мия Naughtyголяма грешка,но го разбрах по късно.Естествено пишлето се затвори отново.Правихме опити сами още известно време и аз реших да го заведа при една наша позната уроложка да го заголи.Повярваите ми ако тогава имах компютър и имах достъп до информацията която имам сега никога нямаше да я отворя насилствено,или просто щях да започна от самото начало  по мъничко да опитвам.Както и да е отвори го жената за десетина секунди без кръв,дори тои изпищя само веднаж.После  вече започнаха болките когато се опитваше да се изпишка.В началото не го пипахме ,но след цял ден жесток рев  #Crazy #Crazyсе съгласих мъжа ми да му помогне да се изпишка(за това бях писала някъде в темата).Когато му се допишка тои леко му дръпваше кожичката (колкото да се покаже само дупчицата на пишчето),милия се изчурка с такава силна струика и с такова облекчение Whistling.И така два дни на всяко изпишкване леко помагахме,капвахме реванол,и го къпех в тетра(пълнех коритото вместо чистата вода само с тетра)Оправи се милия,и така една година без проблем.Като стана на 2годинки се научи сам да я отваря и аз започнах само да поливам а тои да се мие,но явно не сме отваряли до края ли или аз не знам каво стана пишчето се затвори на половина(мием се задължително всяка вечер,защото иначе се зачервява)Вече е на 3г и преди две седмици започна сама да се отлепя,както пише на много места тук из форума.Не вярвах наистина ,че ще се отлепи сама но факт.Прочетох за този,,лидокаин крем,,които обезболява,и за гентамицина(преди да успея да ги купя мажех с мас и невен и го къпех в тетра )Намазвах го с лидокаина оставях 5 -10мин да подеиства и го миех хубаво без да го боли,и след това слагах гентамицина.Отлепят се по 2-3 мм на седмица,и дори имаше такива бели топченца под кожичката и се виждаха,но наистина както пише д-р Оги ,че ще излязат сами така и стана тази вечер WhistlingГрешката ми в началото като сме я отворили е била че съм оставила пишчето сухо вътре,трябвало дори само с масчица да мажа ,за да е мазно и да не залепва.             
Извинявам се че спама ми е толкова голям ,но се надявам да послужи на някоя разтревожена мама Peace

Общи условия

Активация на акаунт