ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 924
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 900
Здр. др Оги и аз искам да те питам по един проблем. На 23 години сам и вчера като станах и отидох до тоалетната видях пъпка на ствола на пениса като от комар бяла с връхче, изтисках я и тя пак набара дали е нещо сериозно или просто си е излязла. да я стисна ли пак или да ходя на кожен или уролог направо??? Мерси предварително

# 901
Скъпи мамчета;виждам че д-р Оги е зает и не може да ни отговори
затова искам да ви помоля за съвет.
Да ми кажете с какво  мажете вечер момченцата си за да не се залепи кожичката на ново;нещо което да омекотява и омазнява кожичката.
Предварително ви благодаря!!!
Извинявам се ако вече сте го обсъждали!

# 902
Скъпи мамчета;виждам че д-р Оги е зает и не може да ни отговори
затова искам да ви помоля за съвет.
Да ми кажете с какво  мажете вечер момченцата си за да не се залепи кожичката на ново;нещо което да омекотява и омазнява кожичката.
Предварително ви благодаря!!!
Извинявам се ако вече сте го обсъждали!
Дефламол Peace

# 903
yoana77 много ти благодаря за бързия отговор!!!  bouquet

# 904
Исках още да попитам Дефламола може ли да се маже всяка вечер и колко време може да се използва.
Нашата лична лекарка ни изписа Реванолова маз newsm78;но от други майчета чувам за други кремчета ;затова реших да попитам и тук.
Още веднъж благодаря!!!  bouquet

# 905
  • София
ами щом ви е изписала - мажи...какво те притеснява.... аз лично само риванолови компреси правих, без мацила....щом е маз все ще свърши работа, а и щом е риванол ще успокоява и ще прави дезинфекция....

# 906
записвам се, за да мога да из4ета темата като се прибера. извинете за спама   bouquet

# 907
Здравейте , в момента и ние сме на тази тема с пацата , но направо ще се пръсна от яд че не го направихме  по рано. Днес бяхме при хирург , който му обърна кожичката и се показа главичката както си трябва да е и в сряда пак ще отидем да го види човека , да сподели дали всичко е наред и как да процедираме от тук нататък. Ядовете са ни други все пак , защото преди седмица това просто животно педиатърката му го обърна и каза да не го пипане вече , имаше 2 дни в които не спахме , защото много го болеше и дори не искаше да пие течности , защото знаеше че като пика го боли. Не очаквам всичко да му мине от един път , но важното е че малко късно , но все пак започваме процедурите с забелването и се надявам повече да не се стига до лекарската намеса , а всичко да си мине от нас. Синът ни е на годинка и 5 месеца , знам че сме за упрекване , но преди само по 1 път седмично правехме процедурата с забелването и то все едно нищо не сме правели. Лошото е че душичката се мъчи цяла седмица ,заради това че кухата педиатърка всеки път казваше че му е рано за подобно нещо , но взехме да си казваме , че не може цял живот да е рано. За съвети изчетох част от темата и разбирам че ще е добре процедурите да ги правим , докато сме под душа или да го слагаме в корито с вода , за да я няма тази болка и да не бързаме с крайния ефект. Аз съвети не мога да дам , просто някой ако не е сигурен като мен за здравето на детето си в дадени ситуации , задължително да се допита до 2ри , 3ти лекар , за да се разбере кой греши в случая.

# 908
  • Варна
Здравейте, опитах се да прочета темата и да намеря отговор на въпроса, който ме вълнува, но не успявам.
Синът ми е на 4 години вече, пенисът е леко заголен от само себе си така да се каже (не от мои усилия), но кожичката е залепнала към главичката по продължение на 2/3 от нея. Отдолу се събира смегма, която на известни периоди си излиза през една малка дупчица. Не пипам нищо, а и да искам не мога, защото кожата е здраво залепена.
Докога не трябва да се занимавам с този проблем обаче? Все пак е на 4 години вече, скоро ще започне да се срамува, крие и съвсем няма да знам какво се случва там.

# 909
  • Пазарджик
Първо прочетете това http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/ и после давайте съвети ! Praynig
Автор е Доц.д-р Огнян Бранков, Детски хирург "Н.И.Пирогов"

Абе хора момичето ви е дало линка на статията,ми вземете и я прочетете!!! Naughty

# 910
  • густо майна Филибето
Момичета, отдавна следя темата, да споделя опита си. Приех че не бива да пипам нищо. По някое време се притесних, че нищо не става, детето се оплакваше от опъване при ерекция, по съвет на д-р Бранков, когато детето беше на 2,5г , ходих при тукашен хирург, който каза , че всичко си е наред, да не пипам. Синът ми навърши 4г, положението си беше същото, затова започнах да мажа с Дипрозон. Вчера беше трета вечер и главичката се оголи съвсем безболезнено и безпроблемно!

А за сравнение - според джипито моя син си бил направо за операция, това била някаква страшна фимоза, и т.н. Добре, че има неща, за които не му се вързвам.

Сега имам въпрос към д-р Бранков - знам, че дипрозона се маже с месеци. Аз при това положение колко време да го правя?

# 911
  • София
какво е дипрозон?

Дипрозон е включен в групата на силните кортикостероидни препарати. за това ли става дума - ако това е кремчето...то силен кортикостероид е изключено да се маже с месеци....и то при дете....надали повече от 5-7 дни.......
и изобщо какво общо има с фимозата, помага за отлепянето ли нещо?

# 912
  • Варна
какво е дипрозон?

Дипрозон е включен в групата на силните кортикостероидни препарати. за това ли става дума - ако това е кремчето...то силен кортикостероид е изключено да се маже с месеци....и то при дете....надали повече от 5-7 дни.......
и изобщо какво общо има с фимозата, помага за отлепянето ли нещо?

И мене ме интересува има ли нещо,спомагащо отлепянето?

# 913
  • Пазарджик
Момичета отново се включвам за да ви споделя нещо.Синът ми е на 2 г. и 2 м. и преди малко повече от година пишлето му беше забелено от уролог заради проблем в уринирането.Осаза се обаче,че манипулацията не е направена както трябва и се почна с ходенето по мъките.Последваха чести инфекции и какво ли още не.Стигна се до там,че постъпихме в болница със съмнение за бъбречно заболяване-лежахме 5 дни в детска нефрология във ВМИ в Пловдив и се оказа че проблема е в пишлето заради извършената манипулация преди време.Вчера ни изписаха след повторно насилствено забелване което ужасно травмира детето.Затова-МАЙКИ на момченца не забелвайте пишлетата насилствено кожичката сама ще се отдели,не травмирайте децата си.

# 914
Момичета отново се включвам за да ви споделя нещо.Синът ми е на 2 г. и 2 м. и преди малко повече от година пишлето му беше забелено от уролог заради проблем в уринирането.Осаза се обаче,че манипулацията не е направена както трябва и се почна с ходенето по мъките.Последваха чести инфекции и какво ли още не.Стигна се до там,че постъпихме в болница със съмнение за бъбречно заболяване-лежахме 5 дни в детска нефрология във ВМИ в Пловдив и се оказа че проблема е в пишлето заради извършената манипулация преди време.Вчера ни изписаха след повторно насилствено забелване което ужасно травмира детето.Затова-МАЙКИ на момченца не забелвайте пишлетата насилствено кожичката сама ще се отдели,не травмирайте децата си.

Леле какъв стрес е изживял малкия! Sad
Много ви съчувствам;разбирам те напълно!
Този първият доктор да отидеш и да го  #2gunfire.
Дано от тук нататък да се оправите и да му мине скоро на твоето момченце! Praynig
При нас всичко стана от само себе си слава Богу но си изживяхме и ние ревовете и стискането да не пиша; и не даването да го миеш и мажеш....много е болезнено за мъниците.Като си спомня как ме стискаше малкия за ръка и ме гледаше право в очите и пищеше от болка ...
Дано се оправите по - бързо!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт