ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 903
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 915
  • Пазарджик
didiani благодаря за съчувствието и за пожеланието!Доц.д-р Огнян Бранков-детски хирург Н.И.Пирогов не случайно е написал цяла статия.Не правете нищо с пишлетата на децата си ако не е наложително,а ако е наложително се доверете само на детски хирург или на детски нефролог.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 11:08 от vancho1963

# 916
  • густо майна Филибето
Ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.msg1867027#msg1867027
Препоръчано ми е от друг детски хирург, не се предприема преди да се изчака поне до третата година.

Ако се интересувате повече - Гугъл - дипрозон фимоза  Peace

# 917
  • Варна
Ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.msg1867027#msg1867027
Препоръчано ми е от друг детски хирург, не се предприема преди да се изчака поне до третата година.

Ако се интересувате повече - Гугъл - дипрозон фимоза  Peace

Благодаря ти.

# 918
  • вкъщи
Здравейте!
Днес забелязах,4 е тестисите на сина ми и пишата му с а за4ервени,също и областта край тях.Но мисля,4е не е от глави4ката на пениса проблема,защото там където е отвор4ето не е 4ервено и не е подуто.Направих му промивки със смрадлика,намазах го с дефламол.И друг път с е е за4ервявала областта около тестисите,самите тестиси,както и дупето,но не и пишата.Забелязвам ,4е това става когато никне някой зъб.Не забелвам пениса,измивам си нормално.
Според вас дали се касае за някакво възпаление на глави4ката на пениса или е нещо външно.Ако го заведа при ли4ната,веднага ще ни прати при хирург да го забели.
Много съм притеснена ,с какво да мажа детенце?То е на 1г и 9 месеца,с  памперс е още.

# 919
  • sofia
Малкият ми син така се зачервяваше от памперсите и го сърбеше - това беше миналото лято, бил е на година и 7-8 месеца. Минахме на гащи с тензухено парче (да попива) и спря зачервяването и сърбежа. Неусетно за около месец почна да си казва за пиш, аки и така "без да искам" се сбогувахме с памперсите.

# 920
извинявам се ако се повторя с въпрос ,опитах се да изчета всичко но доста бързах и със сигурност сам изпуснала някои неща.Имахме забелване от хирург ,слагах 3 дни компрес реванол,нямаше нито зачервяване нито нищо.Чета във форуми че се получава и повторно слепване и въпроса ми от какво и дали трябва да се мажем с някакви кремчета за да не се стига до там newsm78

# 921
  • София
Патологична фимоза

Освен вродена, различаваме и патологична фимоза. Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). При това възниква нарушаване на нормалната лигавица и настъпват склеротични деформации и хронично възпаление, което води до  вторични рецидивиращи слепвания. Подобна процеси се наблюдават и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит).

Именно това състояние, което води до проблеми с уринирането и локални инфекции, се приписва на всяка физиологична фимоза. Вследствие неумелите и повторни опити за забелване кожичката стои като купол, с характерния релеф на дървесна кора, с нарушен цвят и възпалително променена. В центъра на грубия препуциум има много малък отвор на върха, през който урината минава трудно и болезнено дни наред. Всяка манипулация на мястото е болезнена. Децата се стресират и развиват негативни емоции при всеки опит да се извърши преглед.

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966 от тук..тази статия имах предвид....не темата Wink

# 922
Патологична фимоза

Освен вродена, различаваме и патологична фимоза. Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). При това възниква нарушаване на нормалната лигавица и настъпват склеротични деформации и хронично възпаление, което води до  вторични рецидивиращи слепвания. Подобна процеси се наблюдават и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит).

Именно това състояние, което води до проблеми с уринирането и локални инфекции, се приписва на всяка физиологична фимоза. Вследствие неумелите и повторни опити за забелване кожичката стои като купол, с характерния релеф на дървесна кора, с нарушен цвят и възпалително променена. В центъра на грубия препуциум има много малък отвор на върха, през който урината минава трудно и болезнено дни наред. Всяка манипулация на мястото е болезнена. Децата се стресират и развиват негативни емоции при всеки опит да се извърши преглед.

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966 от тук..тази статия имах предвид....не темата Wink
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ДАВАШ!!!  bouquetНО имаше една майка която каза че  пишлето е трябвало да маже с нещо за да не се получи повторно слепване.В смисъл дали е специален крем или става и с обикновенно олио newsm78/за тяло/
Само да уточня ,че ние нямаме проблем след забелването но ИЗПИТВАМ УЖАС ПРИ МИСЪЛТА ЗА ПОВТОРНО СЛЕПВАНЕ Sad

# 923
Здравейте!Голямото ми момче е на 4г.Роден е с фимоза.Като беше бебе правихме опити да забелваме ,но неуспешни .Когато започна да разбира не ни даваше да го пипаме и така до ден днешен.Мисля ,че вече е голям и трябва да направим нещо.Какво се прави в такива случаи?И може ли да ми препоръчате детски хирург в Бургас?
Копирам поста си за да не се повтарям.Днес направихме консуртация при детски хирург и ни каза ,че трябва да го заголи под пълна упойка.Много ме е страх и не съм сигурна ,че искам да го подложа на такава манипулация.Според доктора няма шанс да се отлепи кожичката сама и като порасне детето ще си има проблеми.Дайте съвет какво да правя?

# 924
Можете ли да ми препоръчате детски хирург за преглед и евентуално забелване, във Варна? Praynig

# 925
  • густо майна Филибето
Вече разбирам защо д-р Оги не пише тук, каквото и да напише, всеки се натиска бързо да забелва Confused Не четете или не искате да приемете и варианта да не забелвате?

# 926
  • София
Ljuboznatelna - аз пък питах за този дипрозон.....и щяха да паднат....казаха ми, че толкова неприятни странични ефекти и увреждания можело да има.....било мн мощен кортикустеруид, може би в някакви мн рядки и изключително наложителни случаи да се ползва, но иначе било безумие...по-добре да се забелва повече години, т.е. по-бавно и естествено, отколкото да се маже с това нещо.....
Пък и не виждам ти да си останала на варианта незабелване...нали знаеш, че ако проблем нма при някои се забелва кожичката чак в пубертета...до колко естествено, до колко с помощ на ползвателя...така да го кажем...така че и ти не си оставила просто така нещата.....

от прегледи лошо няма....хубаво е да се види, когато на 2-3 годинки все още е незабелена...нали така....пък ако е добър специалист ще даде най-компетентно мнение какво натам да се прави..

# 927
Ljuboznatelna, не мисля, че може да правиш такива заключения от името на Д-р Оги. Всеки родител логично иска консултация със специалист, както и всеки познава детето си и може да разбере ако му е дискомфортно. Не си мисли, че не четем и не сме запознати с нещата.  Peace

# 928
  • София
Вече разбирам защо д-р Оги не пише тук, каквото и да напише, всеки се натиска бързо да забелва Confused Не четете или не искате да приемете и варианта да не забелвате?

Аз лично не препоръчвам насилственото забелване до 2 - 3 годишна възраст, но нещата са строго индивидуални. Подходът може да се реши от преглед на специалист: детски хирург (такива има в "Пирогов", Пловдив, Стара Загора, Варна, Плевен) или детски уролог (има само в "Пирогов").
Дипрозон 0,05 % (което е малка концентрация, защото има такива и 0,5 %, 1% и прочее) препоръчвам само при големи деца и то при положение че това ще спомогне да се избегне хирургична намеса. Локалното полагане на кортизона в малко количество не е опасно. Разбира се, има колеги, които се правят на интересни - не само по тези проблеми, но това си е от чисто незнание.

Даже и някой педиатър да е забелил пишлето, не изпадайте в паника. Най-бавно минава стресът, иначе природата си знае работата, а ако и тя не успее да излекува, ще се намесим и ние.

# 929
  • София

Дипрозон 0,05 % (което е малка концентрация, защото има такива и 0,5 %, 1% и прочее) препоръчвам само при големи деца и то при положение че това ще спомогне да се избегне хирургична намеса.

Да и аз всъщност реших, че при такива обстоятелства именно се ползва и то по преценка пак, а не масово....
Но да се прилага с месеци.....и едва ли не да е съвсем нормално и безобидно и който стане на 3 хоп да почне да се маже....както ми прозвуча от постовете на колежката...просто малко абсурдно ми дойде.....
А аз питах понеже при нас е останало съвсем на ръбчето вече залепено, само от едната страна няколко мм....просто, за да не вземе да го дръпне някой път да изпадне пак в шок...както направи педи на 3 годинки.....но жената наистина щеше да падне от идеята...поне в нашият случай.....Wink
Както и да е...благодаря за включването Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт