ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 909
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 195
[Практикували ли сте "забелване" в малка възраст?
На 10 мес. след възпаление уролог извърши дилетация "за да мине с един път",после пак слепна,може би по наша вина .
[/quote]
След като сте го направили дори и един път, препуциумът може да слепне с циркулярно нееднородни места-тоест на места по диаметъра да е слепнал, а на други места-отлепен. Трябва в този случай да заведете детето да го погледне педиатър (детски хирург, според случая) за да се прецени какво е най-добре да се направи.

# 196
Моят син е на 7 години.От както беше бебе разни доктори  и познати ни съветваха да се издърпва кожичката ,с което аз изобщо не се справих,нито таткото.На около 4 години получи болка в областта на главичката и ни изпратиха на хирург.Там бяха такива крясъци и писъци,в следствие на манипулацията,че аз се разревах,а детето се травмира ужасно.След тази случка  до ден днешен,не разрешава да се докосват гениталиите му,сякаш си е изградил рефлекс и отскача назад.Дори се притеснява сам да се докосва,докато се мие.Все пак поддържаме добра хигиена.Кожичката изобщо не се издърпва назад,не е имал никакви проблеми повече с болка или уриниране,струята е нормална.Аз реших,че повече няма да разреша да травмират така детето ми(и сега,докато пиша се разтрепервам).Не съм търсила повече медицински лица.Не знам дали постъпих добре,но мисля,че когато стане по-голям сам ще вземе решение, дали да се подложи на хирургическа интервенция, или не.Мисля,че сегашното му срастване е в следствие на насилственото издърпване от страна на хирурга.Детето е много притеснително и не бих желала да го натоварвам психически отново,още повече като не го боли и си уринира нормално.

# 197
Здравейте!

И аз съм от тези, които са прочели, но малко късно. Ние доста си изпатихме от първата ни педиатърка. Един ден за мое нещастие, я накарах да му свали памперса и погледне тестисите, защото събираше вода в единия. И тогава тя хоп и докато се усетя дръпна зверски пишока. Бебо беше на не повече от 1 месец и тя успя съвсем малко да забели. После беше малко зачервен, но мина. Аз правех уж нормален тоалет - лекичко дърпах(без усилие) и измивах, но сега сме в чужбина и ми казаха да не пипам. Сега мия със сапун само отгоре и нищо друго. Обаче видях, че сега е "залепен". Иначе има нормална струйка при уриниране. Страхувам се, че от това дърпане може да се е получила истинска фимоза, която ще трябва да се оперира  Cry
Може ли да ми дадете съвет какво да правя. Да мия само отгоре или лекичко, без усилие да почиствам като придърпвам до където се отваря (то не се отваря изобщо..)?

# 198
Още една страна, в която "нищо не се пипа". Да не би и Немците "да не са в час"???
Нищо не е нужно да правите, освен обикновената хигиена, както я практикувате досега.

# 199
  • UK/София
, но сега сме в чужбина и ми казаха да не пипам. Сега мия със сапун само отгоре и нищо друго. Обаче видях, че сега е "залепен". Иначе има нормална струйка при уриниране. Страхувам се, че от това дърпане може да се е получила истинска фимоза, която ще трябва да се оперира  Cry
Може ли да ми дадете съвет какво да правя. Да мия само отгоре или лекичко, без усилие да почиствам като придърпвам до където се отваря (то не се отваря изобщо..)?
Ние също живеем в чужбина и там не пипат.Е, получи наистина фимоза и в понеделник му беше операцията.Сама си направи извод, не искам да създавам дразги тук.

# 200
Проблема не е в това, което не са правили в чужбина, а това, което сте правили в Бг.

# 201
Според мен има много логика в това "да не се пипа"
Първо синът ми се роди с прекрасен пенис  Laughing - нямаше никаква фимоза, отваряше се точно както на картинката от статията на д-р Оги. Да, но след нашите опити и доброто дело на учената педиатърка (много съм и набрала на тази жена, не само заради това) сега е залепен. Има съвсем малък отвор през, който минава урината. И съм убедена, че това ние си го направихме. Лошото е, че не искам да се стига до хирургиите и ако има нещо, което можем да направим сега, за да ги избегнем, ще го направя...

# 202
  • София
Опитайте с мехлема ДИПРОЗОН (Бетаметазон 0,05 %).
Намазвайте леко свитата кожичка с него 2 пъти дневно за 2 - 3 седмици.
В упътването пише, че не се препоръчва за деца до 12 години, но това не е проблем.
Слагайте съвсем малко количество. За кратко време е много вероятно кожичката да се отпусне.

# 203
  • с/у ОколоМръсТното
Малееееееееееееееей, аз гледах видео филмче, как се обрязва.
Е, не бих си подложила дечко нивгаш на това  Stop, ако ще мен да ме колят  Close

# 204

Опитайте с мехлема ДИПРОЗОН (Бетаметазон 0,05 %).

Много благодаря  Hug Дано помогне  Praynig

# 205
Здравейте!

Вчера се случи нещо ужасно и аз попаднах на този форум след това. Виждам, че участват и специалисти и ви моля за помощ. Не живеем в София,но ако трябва ще доведем сина ми. Той е на почти 7 месеца. Ние с баща му бяхме решили да не забелваме, но поддържахме добра хигиена. Вчера на консултацията лекарката попита до къде сме стигнали със забелването и като отговорих, че ние нищо не правим, тя се развика и каза, че ще свършим зле и настоя да погледне. След това всичко се разви буквално за секунди, тя дръпна кожичката и рукна кръв. Бебо се разрева и аз го измъкнах от ръцете и. Тя каза, че не е свършила още, но не и позволих да направи нищо повече, за съжаление късно..
Той рева и вечерта,сега мисля, че не го боли вече толкова, но пишока на върха е доста зачервен. Мажем с антибиотик.
Моля ви кажете как да му помогна и да не се стига пак до тук.

Благодаря ви предварително за отговорите!

# 206
Измийте леко през време на банята. Проследете за ден, два. Ако кожичката още е зачервена след тези дни може да я намажете леко с ДИПРОЗОН (Бетаметазон 0,05 %)-два пъти дневно за  два дена.

Аз лично не бих посетил отново въпросната колежка-не защото е правила, каквото мисли че е правилно, а защото го е направила без съгласие на родителите, използвала е груб език и защото е упражнила насилие над детето без нужда и съответните обезболяващи (за нуждите, при което това се налага). Нека това е само мое лично мнение...

# 207
Благодаря ви Бърди за съвета!

Искам да попитам какво е това лекарство(какво е действието му, как ще помогне). Страхувам се,че сега ще се слепи кожичката отново и то неправилно. Как мога да избегна това? Всяка следваща интервенция, ще бъде все по-болезнена и по-осъзната от детето...

Грешката е и моя, защото може би трябваше да я предупредя, че не искам да се прави никаква манипулация, а само да си каже мнението. В България е широко разпространена тази практика със забелването и аз го знаех. Въпреки това и аз мисля, че поведението и е недупостимо! За съжаление и тук не искам да обидя никой, защото има и много свестни, в България лекарите се превърнаха в търгаши(знам, че обстоятелствата го наложиха, но това не ги оправдава) и все по-малко влагат сърцето и душата си в тази уж най-хуманна професия.

# 208
Това лекарство е кремче, което овладява лекото възпаление.
Ако го миете два пъти дневно обаче, може и да не се наложи.
Кожичката ще залепне пак-това е нейното естествено положение. Ще започне да се отлепя сама след 3-4 годишна възраст и това може да продължи дълго-Нормално е!

Никой не може да прави каквато и манипулация да е без съгласието на родителя. Само при животозастрашаващи състояние това не важи.
Тоест, не може да идвате за ваксинация, а аз да вземам венозна кръв от детето-очакванията на родителя трябва да се покриват до буква с това, което педиатърът върши в момента.

# 209
Здравейте,моето момченце е на 6 месеца,когато се роди в родилното ми казаха че има микропенис.По късно обаче се установи че всъщност имаме само много силно изразена фимоза-имали сме много кожа и пениса е отдолу под нея.Трябвало да се направи пластика.Искам да попитам какво точно представлява тази операция и коя е най удачната възраст за детенце за  да се направи?Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт