ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 915
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 180
  • София
здравейте Doktor Ogi ; Birdie    bouquet

имам един вьпрос : всяка вечер при кьпане измивам с вода леко оголената главичка. обаче тя стои някак зачервена и според мене е болезнена , защото мартин изобщо не ми дава да го докосвам там. дори при смяната на памперса , при почистването с мократа кьрпичка тази област трудно успявам да я почистя , без да се разплаче. имам в предвид пишлето и около него ( без да оголвам главичката в този случай).
моля за сьвет , да мажа с едно от посочените от  Doktor Ogi кремчета или нещо друго да направя. благодаря ви предварително.

Мога да отговоря  общо, че механичното почистване с влажни кърпички също води до травма на лигавицята.  Знаете приказката за прекаления светец. Във Вашия случай е възможно да има някаква инфекция, но не мога да съдя от разстояние. Не се занимавайте с тази област известно време, просто си къпете детето нормално и в понеделник елате в детска хирургия.  Моят телефон е 952 21 37 и на него ще ме намерите между 13 - 15 ч.

# 181
  • София
Първо да ви се извиня, че малко излизам от бебешката тема, но не знам дали има по подходящо място да напиша това. Аз съм на 18 години и имам проблем, който може би е подобен на този.

Във Вашия случай е препоръчително мазането на стегнатата кожа с ДИПРОЗОН (БЕТАМЕТАЗОН 0,05 %)  2 пъти дневно в продължение на 3 - 4 седмици. Не опъвайте много, не употребявайте сапун за измиване - достатъчно е топла вода, или неутрален бебешки шампоан при нужда.
Допускам, че като бебе са правили опити за забелване и са травмирали кожата.
Колкото до ситните пъпчици, вероятно е нещо обичайно, но тук се нуждаете от кожен специалист.

# 182
Въпроса ми е към доктор Оги.Простете ,ако не го задавам на правилното място.Синът ми е на 1 година,първо дете ми е и аз като много други майки слушам стриктно какво ми казват лекарите да правя.Относно пишлето всички ми казаха да го заголвам.От скоро съм в форума и вече знам ,че не съм трябвало да го правя.При нас се получаваше нанълно заголване,без разбира се да упражнявам сила,но преди 1 седмица изведнъж не се получи ,а аз го правя всяка вечер .Беше му леко зачервена кожичката ,педито го видя и каза да му сложа компрес със риванол и да него оставям да засъхва компреса.Мина му много бързо,защото беше съвсем леко зачервено.Сега продължавам всяка вечер с тоалета,съвсем леко се опитвам да му я заголя,но не става.Днес ходих при педито и тя ми каза ,че по принцип се заголва пишлето изцяло след 2 години.Въпроса ми е дали да спра да правя ,каквото и да е било и да се надявам да се оголи сама без моя намеса.Сега въобще не е зачервена и не го боли.Страх ме е да не направя грешка ,за която после горчиво да съжалявам.Благодаря предварително за помощта.

# 183
  • София
Оставете го засега на спокойствие и измивайте общо въпросната област.
Два - три пъти месечно го заголвайте леко докъдето позволява с цел локална хигиена.
Нека нещата да дойдат от само себе си към 2 - 3-та година.

# 184
Искам да искажа искрените си благодарности на доктор Оги-радвам се ,че има такива безкорисни хора като него-господ здраве да му дава.И дано при нас със времето от самосебе си проблема да се реши.

# 185
Здравейте Д-р Оги!
Моето момченце е на 1 година и 5 мес.
Когато беше на 2-3 мес педиатърката каза за почваме да забелваме,но не сме се старали особено,защото съм чела,че това е физиологично състояние и до определена възраст кожичката трябва да се отлепи сама.Обаче по съвет на моя приятелка днес заведох детето на детски хирург в Хирургиите.Лекарят прегледа пишока и каза,че ще трябва да се направи операция,защото "може да се инфектира"
А свекърва ми е абсолютно против,защото на  лекарите им се плащало за това и едва ли не гледат да изпълнят плана и режат за щяло и нещяло/без да обиждам Вас като лекар/
Просто съм на кантар,какво да правя?
Ще съм ви благодарна,ако отговорите.
Иначе като пишка струята е хубава,нищо не го притеснява,няма издутинки при пикаенето...Просто не съм сигурна,че е нужна тази намеса превантивно,без да има причина/поне според мен причина няма/.

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 17:13 от Ванилийка

# 186
  • София
Здравейте,
Много ми е трудно да Ви отговоря.

Що се отнася до "онова място", Вие нямате проблем. Така трябва да бъде и няма нужда да се насилват нещата. Отнасяйте се внимателно и поддържайте хигиената.

Иначе, колкото и да е неприятно, ние сме принудени да изпълняваме "плана", защото иначе ни падат заплатите. Това е абсолютното безумство на здравната реформа и Здравната каса. И двете нямат нищо общо със здравето, а само пораждат болести, особено психози.
От това страдат особено пациентите, а покрай тях и ние - медицинските работници.

Знам, че ще предизвикам разгорещени спорове, но я ми кажете - такива професии като летец, пожарникар, полицай, учител, лекар... и още много други, не трябва ли да инвестират повече в себе си, за да бъдат отговорни пред хората? При положение, че държавата не инвестира в тях, за да ги квалифицира и усъвършенствува.

Ако аз съм станал добър лекар, това е защото съм си плащал посещенията на конгресите и абонаментите на скъпи списания, с помощта на които съм в крак с най-новото. И си купувам нови престилки и болнично бельо, защото болницата няма пари. И се моля на съмнителни новобогаташи да спонсорират клиниката, за да боядисам стените и купя нови лампи...

Ако един пилот на пътнически самолет мисли в момента на кацането дали ще може да плати училището на дъщеря си, където учат децата на "добре облечени бизнесмени", псевдо-политици или полу-министри, какво става тогава?

Във всяка прослойка има трески за дялане. С тази разлика, че ние избираме управниците си на сляпо, но поне един свестен лекар можем да си изберем. За това е нужна гласността и споделянето на личните преживявания в сблъсъка със Системата.

А тя не прощава на никого.

# 187
  • UK/София
Тъййййййййййй Thinkingв България забелвах, педиатърката чинно преглеждаше и всичко беше О.К.Отидахме да живеем в Англия, там до три години не пипат нищо по пениса и детето ми вече е с фимоза....не сме се справили добре с таткото. Е,
утре сме на хирург Sad

# 188
Тъййййййййййй Thinkingв България забелвах, педиатърката чинно преглеждаше и всичко беше О.К.Отидахме да живеем в Англия, там до три години не пипат нищо по пениса и детето ми вече е с фимоза....не сме се справили добре с таткото. Е,
утре сме на хирург Sad
Не знам какво разбирате в конкретният случай под "фимоза", но каквото и да е, връзката на събитието с практиките ви в Бг е БЕЗ СЪМНЕНИЕ. Независимо дали се касае за "слепнал" препуциум или частично отлепен, частично слепнал препуциум (следствие от "забелвания").

# 189
Синът ми е на 9 г.,а препуциума е само частично отлепен.Трябва ли да предприема нещо?

# 190
Синът ми е на 9 г.,а препуциума е само частично отлепен.Трябва ли да предприема нещо?
Практикували ли сте "забелване" в малка възраст?

# 191
  • UK/София
Говорих със специалисти от Пирогов.Доверих се за пореден път на тяхното мнение.Чувствам се виновна аз за допуснатото срастване при сина ми.Надявам се повече да не се получава.Оставам си ЗА забелването.Това е последният ми постингв тази тема.
  Birdie , моля те не отговаряй, знаеш ми мнението за теб.Написах го зараи майките които се колебаят да вземат решение.Дано не ви се налага да стигате и вие до хирург!

# 192
Както се вижда от подписа ми ... имам 2-ма сина  Wink
Големия едно време доктор му забели пишката на 10 мес. (тогава това беше ...няма не искам, няма недей)  #Crazy Спомена от ужаса (и негов, и мой) и факта, че дори и сега му е леко прилепена тук-там  #Crazy ме накараха сега с малкия  да изчета едва ли не всичко, което намерих по въпроса и да не давам никой да насилва мястото  Peace само почиствам ....без натиск ... въпреки съветите на доктори и благопожелатели около нас  newsm78

Миналата седмица се свързах с Doktor Ogi и го заведох на преглед при него и ... няма да ви казвам колко бях доволна като ми каза, че всичко е наред, няма никакъв проблем, нито вероятност за га тук искам да благодаря на Doktor Ogi от все сърце за това, че е толкова мил, внимателен и безкористен и за това, че върна вярата ми, че все още в БГ можеш да попаднеш на страхотни лекари -  специалисти и хора ... и възпаление и да продължавам само с хигиената  thumbsup Камък ми падна от сърцето  yes

И сега тук искам да благодаря на Doktor Ogi от все сърце за това, че е толкова мил, внимателен и безкористен и за това, че върна вярата ми, че все още в БГ можеш да попаднеш на страхотни лекари -  специалисти и хора ... и дано да има повече като него!
Благодаря Ви Докторе !

# 193
[Практикували ли сте "забелване" в малка възраст?
[/quote]На 10 мес. след възпаление уролог извърши дилетация "за да мине с един път",после пак слепна,може би по наша вина .

# 194
Говорих със специалисти от Пирогов.Доверих се за пореден път на тяхното мнение.Чувствам се виновна аз за допуснатото срастване при сина ми.Надявам се повече да не се получава.Оставам си ЗА забелването.Това е последният ми постингв тази тема.
  Birdie , моля те не отговаряй, знаеш ми мнението за теб.Написах го зараи майките които се колебаят да вземат решение.Дано не ви се налага да стигате и вие до хирург!
Ами точно Д-р Оги е от Пирогов... И той е написал неговото мнение, което не е в съгласие с Вашето...
Не е личен въпроса, че да атакуваме Birdie...
От друга страна, и в Обединеното Кралство Ви препоръчват ДА НЕ "забелвате". Да допуснем, че Birdie не е "в час". Но и в Англия ли не са "в час"??
Малко по-сериозно, може ли, моля... Cry

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 15:20 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт