ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 875
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Изобщо не е проблем, че е останало малко ръбче неотлепено. Не го пипайте. Аман от вездесъщи пИдиа (три) (Ърки)  Twisted Evil

# 931
  • Добрич
Моят син е вече на 5 годинки и той.
На него му е останало може би към 40 мах 50 % незабелено.
Научила съм го сам да си придърпва кожичката, когато го къпя.
Дали изобщо има все още шанс да се отлепи от само себе си, или имайки предвид възрастта му, да направим консулт?

# 932
  • София
Да, в крайна сметка и тя каза, че за сега това не е никакъв проблем и да не го мисля.... просто по някога се чудя  до кога ще продължава това чудо.....но...има време....иначе на 3 годинки като го беше забелила без да ме пита...направо бях луднала от притеснение...та от тогава той почти и не ми дава да пипам пишата и да я мия...все е с хиляда уговорки, как лекичко само ще отворим да измием.....то за това и пак позалепна така по ръбчето....та се бях притеснила просто да не се повтори този шок за него....
благодаря докторе Hug Peace

# 933
Здравейте д-р Оги!
Съжалявам, че много късно видях темата тук за фимозата и забелването. Синът ми имаше смегма /май се казваше/. На места около белите топчета мястото се зачервяваше. На 1.4м отидохме уж само на консултация при д-р Петришки /Вн/ като му казах, че ако не се налага не искам да се забелва чурката на сина ми. Той - цитирам:"Тъй- и  тъй сте дошли, да свършим работата" - и набързо му забели пишлето.  #2gunfire Сега естествено е много стресиран и едвам успявам 2 пъти в седмицата поне да му го забеля докато го къпя за да му го измия. Но ми прави впечатление, че цвета на главичката е мораво-син. Това нормално ли е? Освен това някой път и  върха на чурката е зачервен. След баня ако се опитам да го забеля за да го намажа с Фусидин почва да реве и буйства и не смея да го насилвам. Страх ме е да го водя пак на хирург. Опасно ли е, че пак се появява смегма?

Предварително благодаря докторе.

# 934
  • густо майна Филибето
Много е интересен начина, по който съм прочетена Shocked. Няколко поста по-назад съм попитала д-р Оги колко още да мажа дипрозона (който просто спрях да мажа, няма как да чакам толкова време)), на никого не давам съвети,споделих опита си, питаха ме какво е дипрозон, отговорих. Включително и обясних че ми е препоръчан от детски хирург, и то преди година още, не го правя от своеволие.

# 935
  • София
Но ми прави впечатление, че цвета на главичката е мораво-син. Това нормално ли е? Освен това някой път и  върха на чурката е зачервен. След баня ако се опитам да го забеля за да го намажа с Фусидин почва да реве и буйства и не смея да го насилвам. Страх ме е да го водя пак на хирург. Опасно ли е, че пак се появява смегма?

Цветът на главичката често се мени, което е вследствие кръвонапълването. Това е както при мъжете, така и при момчетата. Същото е и за върха, където е отвора на пикочопровода.

Безмислено е мазането с Фузидин тъй като няма инфекция, а може да създадете такава. При баня използвайте само топла вода и неутрален бебешки шампоан.

Смегмата е нормално да се появява, тя подпомага и разлепването. Ако започнете да го отстранявате грубо с търкане може да стане нараняване и възпаление на лигавицата на главичката. Изплаквайте го леко с водата и секрецията постепенно ще отпадне.

# 936
  • София
Много е интересен начина, по който съм прочетена

И аз често се изненадвам. Нищо чудно препоръката да е била от мен, но все пак аз преценявам стриктно има ли нужда или няма от Дипрозон. Той е за големи деца с хронично изразена фимоза, които на този етап не желаят хирургична манипулация. Каквото и да е, кортикостероидите са използвани медикаменти в педиатрията и правилното им назначаване и дозировка не са толкова страшни.

# 937
На 20 години залепване може ли да се получи ?

# 938
здравейте д-р Оги ! днес ви се обадих по телефона , но мисля, че ми казахте , че провеждате изпити /не ви чувах добре./ Тъй като случая ни не е спешен реших да ви попитам тук. Синът ми е на година и 6 месеца. Като беше по малък кожата на пишката се сцепи леко и сега според мен не може сама да се оправи. не сме забелвали. смегма или някаква инфекция не виждам. но отвора е много малък за да излезе главата. ща не ща мисля, че трябва с операция да стане. откриха че детето има разширено бъбречно легенче на единия бъбрек и ни посъветваха засега да взимаме стерилни урини, но с тази фимоза вторична или не, не става. не е имал възпаления на бъбреците или пикочните пътища досега. но искам да ви попитам кога е възможно да го доведа в Пирогов да го погледнете и да кажете дали има нужда от оперативна интервенция или има шанс да се оправи като опитваме ние /макар да ме ни се вярва/? вие занимавате ли се с подобни операции, или ако не да ни препоръчате някой ваш колега добър в тази област? и много бих искала да ми отговорите каква е разликата между операцията която се прави и дръпването от някои лекари, които изведнъж сцепват кожата? освен болката в момента има ли разлика в последствие за детето или за този орган?
много ви благодаря, ще чакам да ми отговорите !

# 939
Здравейте! не знам дали въпросът ми е за тук, но ме посъветваха да попитам д-р Оги.
Синът ми е на 3,7 год. възраст. От около 2 седмици забелязахме на пишлето му едно бяло топче, което се намира в средата на пениса, от едната страна, под кожата. Не е голямо, но изменя правилната форма на пениса. Не го боли при натиск, даже сам си забелва пишлето инатиска и това топче. Не се е оплаквал досега, освен че ме се "надува пишата", както сам той казва. Никъде не намерих информация за това нещо.
Благодаря Ви предварително!

# 940
  • София
Като беше по малък кожата на пишката се сцепи леко и сега според мен не може сама да се оправи. не сме забелвали. смегма или някаква инфекция не виждам. но отвора е много малък за да излезе главата. ща не ща мисля, че трябва с операция да стане. откриха че детето има разширено бъбречно легенче на единия бъбрек и ни посъветваха засега да взимаме стерилни урини, но с тази фимоза вторична или не, не става. не е имал възпаления на бъбреците или пикочните пътища досега. но искам да ви попитам кога е възможно да го доведа в Пирогов да го погледнете

На този етап няма притеснение и едва ли има отношение към бъбречното легенче. В Пирогов може да ме намерите сам около 9 часа сутринта (952 21 37). Като дойдете ще поговорим и за бъбречния проблем.

# 941
  • София
Синът ми е на 3,7 год. възраст. От около 2 седмици забелязахме на пишлето му едно бяло топче, което се намира в средата на пениса, от едната страна, под кожата. Не е голямо, но изменя правилната форма на пениса.

Най-вероятно това е смегма - секрет от жлезите. Смегмата допринася за отлепването на кожичката - възможно е тя да не е забелена докрай. Не е проблем. Ако желаете доведете детето на консултация. Следобед преглеждам на 851 00 99.

# 942
И аз се записвам към майките на момчета с неоголени пишлета; вече е на 1 годинка, не се е забелила сама, ние не пипаме, само мием; приемам, че положението е нормално, тъй като няма никакви проблеми когато пишка (от 6 месеца пишка в тоалетна, та го виждам всеки път), и дори когато му се уголеми пишлето пак си има достатъчно "място", не се опъва кожичката; Детски хирург преди 6 месеца го прегледа, обясни ми, че от дърпане и заголване насила полза няма - пак ще се затвори, затова, ако изобщо има проблем, се налага операционно цепване на кожния пръстен; съпругът ми казва, че неговата кожичка не се е отваряла изцяло до към 10 годишна възраст, и също ми обясни как това незабелено пишле е много по-малко застрашено от случайни песъчинки на плажа;
Та искам да попитам дали действително тази затворена все още кожичка е някаква защита срещу външни замърсители? И ако би имало някакъв проблем с кожния пръстен, по какви признаци ще го позная?  Простете ако се е обсъждало вече, но не мога 63 страници да изчета  Confused

# 943
Като беше по малък кожата на пишката се сцепи леко и сега според мен не може сама да се оправи. не сме забелвали. смегма или някаква инфекция не виждам. но отвора е много малък за да излезе главата. ща не ща мисля, че трябва с операция да стане. откриха че детето има разширено бъбречно легенче на единия бъбрек и ни посъветваха засега да взимаме стерилни урини, но с тази фимоза вторична или не, не става. не е имал възпаления на бъбреците или пикочните пътища досега. но искам да ви попитам кога е възможно да го доведа в Пирогов да го погледнете

На този етап няма притеснение и едва ли има отношение към бъбречното легенче. В Пирогов може да ме намерите сам около 9 часа сутринта (952 21 37). Като дойдете ще поговорим и за бъбречния проблем.

благодаря, утре ще го доведа в 9 часа.

# 944
  • София
Та искам да попитам дали действително тази затворена все още кожичка е някаква защита срещу външни замърсители? И ако би имало някакъв проблем с кожния пръстен, по какви признаци ще го позная?  Простете ако се е обсъждало вече, но не мога 63 страници да изчета  Confused

На тази възраст при повечето деца кожичката не е забелена и това е нормално. Не се притеснявайте, нещата се оправят постепенно. Ако имате притеснение дали има фимозен пръстен трябва да го доведете да го видя. Но не е спешно.

Общи условия

Активация на акаунт