ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 771
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 945
  • Добрич
Моят син е вече на 5 годинки и той.
На него му е останало може би към 40 мах 50 % незабелено.
Научила съм го сам да си придърпва кожичката, когато го къпя.
Дали изобщо има все още шанс да се отлепи от само себе си, или имайки предвид възрастта му, да направим консулт?

Извинявам се, че се самоцитирам, но ако може да получа някакъв отговор, моля! Благодаря предварително!

# 946
Здравейте, доста четох от темата, но не открих отговор на въпросът който ме интересува.

Бях решила да не пипам пишката на синът ми, т.е. да се забели по естествен начин, но днес бяхме на консултация и педиатърката,  забели пишлето на синът ми /1г и 9 месеца/  без дори да ме попита.  Друга е темата колко съм възмутена и ядосана, но сега се чудя какво да правя.

Тя каза, че ако не го забелвам всяка вечер  ще се срастне отново и ще се наложи да се цепне при хирург с пълна упойка. Така ли е това? Наложително ли е главичката да се подава свободно в такава ранна детска възраст?  Да го оставя ли да зарасне и с времето сама да се отлепи, или поради  насилствената интервенция това може да доведе до проблеми?

Детето е изключително стресирано, боли го като пишка, пищи и не ми дава да го пипна въобще.
Не съм сигурна как изобщо ще успея да го почиствам Sad
Моля за съвет.

# 947
  • София
Ние днес бяхем на консултация и педи каза,че е добре да посетим уролог в Пирогов и да го резнат,че било високо фимозна  Confused но аз не мисля така защото се вижда цялата главичка без пръстена... Confused
Знам,че се прави с месна упойка и,че дори и с нея боляло.... направо съм шашната какво да правя!
Доктор Оги,трябва ли предварително записване по телефон за да дойдем за консултация?

# 948
  • sofia
Моят син е вече на 5 годинки и той.
На него му е останало може би към 40 мах 50 % незабелено.
Научила съм го сам да си придърпва кожичката, когато го къпя.
Дали изобщо има все още шанс да се отлепи от само себе си, или имайки предвид възрастта му, да направим консулт?

Извинявам се, че се самоцитирам, но ако може да получа някакъв отговор, моля! Благодаря предварително!
Да те успокоя. На големият ми син тъкмо тази вечер му се показа цялата главичка. Понеже всяка вечер мием дупето и краката (ако не го къпя) и всяка вечер леко сам си дърпа кожичката и изведнъж хоп, показа се цялата.
Като малък (преди 2 годишна възраст) му я бях оголила (постепенно и бавно), но после не ми даваше да го пипам изобщо и пак се затвори....та чак сега сам се справи със задачата.

# 949
Здравейте !, Докторе ! Моят син преди месец педиатърката му забели пишлет той беше на 5м . От тогава всяка вечер при къпане го мия и забелвам , но забелязах бял секрет който е събран на едно място  Confusedслед баня забевам наново и с марличка и реванол почиствам съвсем леко да не го заболи , но не става  Shocked #Cussing out. Какво да правя ?

# 950
  • София

Детето е изключително стресирано, боли го като пишка, пищи и не ми дава да го пипна въобще.

Не го пипайте изобщо. Къпете го нормално. Не се вторачвайте в мъжката гордост. Оставете мястото да се успокои. Дайте мира на детето да премине стреса.  Нещата естествено ще се оправят. По-нататък, в края на есента, го доведете при мен да го видя.

# 951
  • София

[/quote]

[/quote]

На тази възраст отлепването е много добре. Не прилагайте сила. Детето може да получи траен комплекс, ако непрекъснато се занимавате с това. Всичко е индивидуално.

# 952
  • София
Ние днес бяхем на консултация и педи каза,че е добре да посетим уролог в Пирогов и да го резнат,че било високо фимозна  Confused но аз не мисля така защото се вижда цялата главичка без пръстена... Confused

Според мен при вас нещата са идеални. Сутрин ме потърсете на 952 21 37, следобед приемам на 851 00 99.

# 953
  • София
....та чак сега сам се справи със задачата.

Аз преглеждам често деца над 4 - 5 годинки. Те вече не искат мама да го пипа, оправят се сами. Даже искат да разговарят с мен без мама да слуша. Те биха послушали повече чуждия човек с авторитет на доктор. Макар че те смътно разбират какво е доктор - за тях докторът бие инжекции, защото така казва баба, когато не си ядат кашата. Но от мама и тате се срамуват, а някои се страхуват. Бог знае, както пееше... Жак Брел?... та Бог знае какво става в детските души. Аз, който контактувам ежедневно с деца, поназнайвам някои нещица  newsm78  Когато обичаш децата, те ти вярват  Hug

# 954
  • София
Моят син преди месец педиатърката му забели пишлет той беше на 5м . От тогава всяка вечер при къпане го мия и забелвам , но забелязах бял секрет който е събран на едно място. След баня забевам наново и с марличка и реванол почиствам съвсем леко да не го заболи , но не става. Какво да правя ?

Оставете го на мира. Марличка?!?  #Crazy  Това място е много нежно, питайте съпруга си. Секретът изобщо не е проблем. Той не е инфекция.

# 955
Д.р Огиииии,аз и преди съм писала,но нека си кажа и сега  Grinning
От както се е родил сина ми кожичката на пишлето му е много затворена,по снимките,които съм гледала прилича на физиологична фимоза.Имахме неколкократни опити за забелване преди година някъде,но нищо не се получи,даже и мм. не се отлепи.По съвет на детски хирург не  я пипах изобщо допреди 3-4 дни когато след баня реших да видя как е положението и за мое учудване главичката се показа и то не малко за неговото състояние.На следващата вечер пак опитах,без проблеми кожичката се отлепи,но не напълно.Всичко това го правя под формата на игра...първо той си я пипа/опъва,после аз и едновременно издавам разни смешни звуци и той ми се хили,не го боли.На прав път ли съм?Да продължавам ли?Смегмата се е увеличила,но предполагам така трябва за по-лесното отлепяне newsm78Не почиствам с нищо,само леко издърпвам кожичката.
Някакви съвети?!?

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 18:46 от *Сиска*

# 956
# 957
Искам да се запиша,защото и мене ме тормози този въпрос със забелването!

# 958
Благодаря!!! Няма да пипам ... щом секрета не е проблем , а да забелвам ли пишлето веднъж седмично??? Embarassed

# 959
  • Някъде в Европа...
Здравейте , доктор Оги! Моля ви за съвет и евентуално кординати....

Синът ми беше на 2 г., когато педиатърка му забели пишоната. Няколко дни мажех с Гентамицин , после само с Дефламол. Около 2 мсеца нямахме никакъв проблем. Започна зимния период и съответно по- честите болести. Започнха и проблеми с пишоната. Имах чувството, че като се разболее и му се затваря и пишоната. По съвет на педиатър го мажех около 10 дни с Дипрогенъта и се оправяше положението, Това обаче взе да се повтаря всеки месец. От около 3 м, пишоната е затворена...не ми дава да я пипна, нито да мажа с нещо. Забелязвам, че като пиша отпред на пениса се надува като балонче и урината излиза под налягане на тънка струя - нормално ли е така?
От тази вечер започнах пак да мажа с Дипрогента, да видим какво ще стане... но е много трудно, той не дава, после я бърше....
Моля, споделете мнението си и евентуално ми препочъчайте доктор във Велико Търново или региона, къето да го заведа...

Общи условия

Активация на акаунт