ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 766
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 960
Моят проблем е следният:Забелих пишката на сина си,когато беше едва на 7-8 месеца.Сега стана на 4 г. и от около 2-3 седмици забелването стана невъзможно......Дали пишката е пораснала изведнъж и не може да мине през кожичката(как там се казваше,препуциум,да нИ сЪ изложа де  Embarassed   Laughing   ).Или пък е така защото само да го пипна и той получава ерекция(между другото,той много често си играе с пишката,направо мастурбира,не знам какво да мисля,то ясно,че му е приятно,ама........)?Яд ме е ,защото абсолютно безпроблемно му я забелих сама в толкова ранна възраст,съвсем доскоро я забелвах и миех всяка вечер,а сега не става.........И не смея да го натискам.Искам ако може Доктор Оги да ми отговори,разтревожена съм,трябва ли да предприемам нещо?Благодаря предварително!     bouquet  

# 961
.............

# 962
  • София
Не го мажете с нищо. Това че се издува, не е проблем. Нали не го боли, няма зачервяване? В Търново едва ли някой ще Ви бъде от полза. Потърсете ме на 0888 373 857

# 963
  • София
Сложен проблем. Те всички момчета си играят с пишоната, а ерекцията е нещо нормално. Аз Ви съветвам да не концентирирате вниманието си към това място - това засилва интереса. Колкото до актуалното състояние, би било хубаво да го доведете на преглед.

# 964
  • Някъде в Европа...
Не го мажете с нищо. Това че се издува, не е проблем. Нали не го боли, няма зачервяване? В Търново едва ли някой ще Ви бъде от полза. Потърсете ме на 0888 373 857

Благодаря Ви! Средата на юли ще пътувам към София и ще си позволя да Ви потърся за евентуален преглед....

# 965
Сложен проблем. Те всички момчета си играят с пишоната, а ерекцията е нещо нормално. Аз Ви съветвам да не концентирирате вниманието си към това място - това засилва интереса. Колкото до актуалното състояние, би било хубаво да го доведете на преглед.
Благодаря!Нали мога да Ви търся на посочения телефон?

# 966
  • София
Да разбира се, потърсете ме.

# 967
Здравейте!
По време на къпане му се издърпва по лекичка кожичката, но нещо не ми харесва в какво състояние, в  смисъл че на тази възраст не трябва ли да се е показала вече цялата главичка Tired Вече започвам да се притеснявам.
Извинете ме за този може би глупав за вас въпрос- Но дали това е фимоза?

# 968
Успяхме да забелим пишонката отново.При това детето почти само го направи,аз помогнах съвсем мъничко   newsm44   !Не очаквах да разбере какво точно искам от него,но явно много добре ме разбра.Сигурно стотици пъти внимателно е наблюдавал процедурата в коритото   Laughing  .Сега си я забелва съвсем сам,много съм щастлива   newsm44   !

# 969
Преди няколко дена на синът ми му беше направена операция за сваляне на тестиса и докато е бил в операционната хирургът е „забелил” и чурата. Бях много изненадана когато на визитацията ми каза „че го е оправил отвсякъде”  и заголи главичката. Посъветва ни да почистваме вечер след банята с реванол и да мажем с дефламол. Ден след това малчо вече почти тичаше и аз си мислех , че всичко вече е зад гърба ни, до момента в който дойде време за къпане и промивка. Цялата процедура явно е болезнена за детето и забелязах, че от едната страна кожичката отново е слепнала в малък участък. Притеснявам се, че и когато пишка плаче. През деня се стиска и памперсите са празни, но вечер, когато не може да се контролира настава малък ад. Искам да попитам просветените:
Какво да направя за да успокоя болката максимално, колко време заздравява мястото и до колко е притеснително срастването?
Благодаря Ви предварително за отговорите!

# 970
Когато забелих пишонката на моето дете,личната лекарка ми каза да го мажа няколко дни с някакъв антибиотичен крем(Гентамицин,Неомицин напр.)за всеки случай,да не се възпали.Заздравя много бързо.Дано съм била от полза.А сега,като не беше забелвана известно време,пак се позачерви и я намазах веднъж с Гентамицин(това имах под ръка).На другия ден всичко беше спокойно.
П.П.
М/у другото,преди няколко години ми казаха,че Риванолът е канцерогенен и от тогава не го използваме за промивки.

# 971
Преди около 3-4 седмици забелиха пишлето на сина ми... всичко мина добре, нямаше рана и ние изпратихме детето при майка ми една седмица след забелването. В неделя си го взехме, тя ми казваше че има според нея нещо бяло на пишлето и го беше водила при лекар, но там я уверили че всичко е наред. В понеделник водих детето на лекар - сменил е пастата от дипрогента на тридерм. Мазахме 3 пъти с тридерм и сутринта след като го измих видях че има вече на 2 места малки ранички, а на едно малко по-голяма като афта. Сутринта го заведох отново на лекар, изписа ми клотримазол и каза че е гъбилчна инфекция. Не знам какво да правя вече, дали не се налага някакво по-специално лечение. Според лекаря ще му мине от клотримазола, но аз вече започвам да се притеснявам сериозно

# 972
  • София
Здравейте др.Оги. Изключително съм притеснена за малкия си син на 1г. 6м. - от няколко седмици ми прави впечатление, че единия му тестис е по-уголемен от другия. Мислех, че си внушавам, но от 2 дни ми прави впечатление, че е още по-уголемен. Винаги е десния. Сякаш дори има подуто и може би по-кръвоснабден(виждат се сините венички) .
 Когато му е студено или го къпя например се прибира и почти не се забелязва нищо, но в отпуснато положение, когато е по гащички се вижда и се страхувам да не испускам нещо опасно. Той не плаче, спокоен е, когато го докосвам не плаче-явно не го боли, но се чудя дали има смисъл да го заведа на лекар.
В момента личния ни лекар е в отпуск и дори не зная къде е най-добре да го заведа, ако се налага.
Забравих да кажа, че преди 3 седмици беше с чревна инфекция и пи Суметролим и Стандацилин, ако това има някакво значение по темата.
Благодаря ви предварително!

Допълвам : сега при внимателно опипване ми се стори като че ли двата тестиса се помещават в едната торбичка, т.е. левия отива на дясно и може затова да изглежда подуто. Не съм сигурна обаче. Просто ми се стори, че от ляво няма нищо, а в дясно има 2. Преди обаче не съм го забелязвала това.Дали е нормално ?Болка обаче няма, доста време се опитвах да разбера кое къде е и той не издаде и звук.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 14:39 от Льонеберя

# 973
Кога се забелват тия пишки?Толкова ме омотаха докторите,че....
Какви грижи трябва да полагам за мъжката му гордост?

# 974
  • София
Описвате много "страшни" неща, но сигурно няма проблем. Лекото подуване със синкав оттенък може да се дължи на вода в обвивките - хидроцеле. То може да се увеличава и скрива - значи има връзка с корема. Може да се увеличава и при обща инфекция на организма. Не е страшно, не се отразява на тестиса, но трябва да се оперира. Елате на преглед след 25 август и ще видим и другите неща. Потърсете ме на 0888 373 857.

Общи условия

Активация на акаунт