ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 757
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Описвате много "страшни" неща, но сигурно няма проблем. Лекото подуване със синкав оттенък може да се дължи на вода в обвивките - хидроцеле. То може да се увеличава и скрива - значи има връзка с корема. Може да се увеличава и при обща инфекция на организма. Не е страшно, не се отразява на тестиса, но трябва да се оперира. Елате на преглед след 25 август и ще видим и другите неща. Потърсете ме на 0888 373 857.
Благодаря ви! След 25 август в клиника по урология ли да дойдем? Днес проверих, че приемат до 13:30 сутрин и мислех още утре да отидем, но може би бъркам. Поправете ме моля!

# 976
  • София
Вие може да отидете в детска урология ако искате, те наистина работят до 13.30.
Аз съм ръководител на детската хирургия, нашият кабинет в по-малката сграда до голямата на Пирогов работи денонощно, а освен това категорично заявявам, че в някои отношения имаме предимство!

# 977
  • София
Вие може да отидете в детска урология ако искате, те наистина работят до 13.30.
Аз съм ръководител на детската хирургия, нашият кабинет в по-малката сграда до голямата на Пирогов работи денонощно, а освен това категорично заявявам, че в някои отношения имаме предимство!
Благодаря ви!
Днес водихме детето в урологичния кабинет, за мое успокоение. Д-р Попов го прегледа, каза че е "дискретно Хидроцеле", което за сега не налага оперативна намеса. На мен обаче ми се ще да дойдем при вас.
Ще се свържа по телефона след 25.08. Изключително сте внимателен, за което съм ви много благодарна!Хубав ден ви желая! 

# 978
  • София
Днес водихме детето в урологичния кабинет, за мое успокоение. Д-р Попов го прегледа, каза че е "дискретно Хидроцеле", което за сега не налага оперативна намеса.

Доктор Попов Ви е отговорил много добре. Ако желаете да дойдете при мен потърсете ме след 25 август.

# 979
  • София
Днес водихме детето в урологичния кабинет, за мое успокоение. Д-р Попов го прегледа, каза че е "дискретно Хидроцеле", което за сега не налага оперативна намеса.

Доктор Попов Ви е отговорил много добре. Ако желаете да дойдете при мен потърсете ме след 25 август.
Благодаря!

# 980
Здравейте!

Като малък съм имал фимоза и ми правиха операция.Сега съм на 17.Преди 2 год главичката ми се отлепи от пениса, в началото бях свърхчуствителен и много болеше, но после всичко се оправи и беше ок!
От няколко месеца се появи проблем.Главичката започна да ми се възпалява, става синя и има бели точици по нея... това опасно ли е, възможно ли е без на лекар да ходя да ми мине, моля помогнете, страшно съм притеснен Sad

# 981
Преди седмица забелязах че под кожичката на пишлето на сина ми се е събрало нещо бяло. А и той самия все си подръпваше чурчето и го заведохме на хирург. Той опъна кожичката и тя се отлепи от главичката. Опита се да изчисти насъбралата се мръсотия. Но остана малко. Каза ни да отваряме кожичката всяка вечер. Първия ден успях да го убедя да я отворим. На втория ден я отворихме почти насила и видях че е страшно зачервена и намазах с реванол гелче. Днес  е трети ден и вече е абсурд да му докосна пишката, а все още го боли. Забелязвам че е подута. Какво да правим от тук на татък? Страх ме  е да не травмирам детето, страх ме е да не повредим чурката. Моля ви какво ще ме посъветвате. Изчетох много противоречиви мнения и наистина не знам какво да правя.

# 982
  • София
От няколко месеца се появи проблем.Главичката започна да ми се възпалява, става синя и има бели точици по нея... това опасно ли е, възможно ли е без на лекар да ходя да ми мине, моля помогнете, страшно съм притеснен Sad

Няма начин, трябва Ви кожен лекар. Възможно е да има нужда от изследвания.

# 983
  • София
Днес  е трети ден и вече е абсурд да му докосна пишката, а все още го боли. Забелязвам че е подута. Какво да правим от тук на татък? Страх ме  е да не травмирам детето, страх ме е да не повредим чурката. Моля ви какво ще ме посъветвате. Изчетох много противоречиви мнения и наистина не знам какво да правя.

Станалото е факт. Някои майки имат добро впечатление от обезболяващи мехлеми. Аз лично препоръчвам да оставите мястото на спокойствие и да правите компреси с Риванол - 3 пъти дневно. Натрупаната смегма няма да доведе до възпаление.

# 984
А може ли детето да ходи на басейн?

# 985
Здравейте д-р Оги, благодаря ви предварително за помощта.
С гръм и трясък се сблъскахме с този проблем. Ще ме разберете за какво говоря. Знаех още преди да родя сина си, че не е желателно насилственоата процедура по забелване и така процедирах - буквално до преди дни. Синът ми е на 7 месеца. При последната консултация при нашата педиатърка, в момента на проверка "какво става с пишлето" незнайно и неочаквано за мен тя реши да свърши тази процедура ужасяващо бързо и болезнено. За сина ми и за мен...Просто гледката все още е пред очите ми. За информираното съгласие и желанието ми да се случи това пък въобще не искам да коментирам. Каза ни да промиваме с смрадлика, да мажа с риванол и дефламол. Така обаче детето при всеки опит да се изпишка плачеше в началото, сега издава само едно мъчно пъшкане. Лошото е, че още вечерта вдигна температура около 37,7. Веднага се обадих на лекарката и и казах, тя ни посъветва сутринта да пуснем изследване на урината. Направихме ги и резултатите бяха нормални. Педиатърката категорично отказва температурата да има нещо общо с извършената процедура. Факт е, че детето продължава да я поддържа, а ние да го тъпчем с Панадол и да се чудим какво да правим. Надявам се вашето мнение и съвет да ни помогне в тази нелепа ситуация.

# 986
Какви са последиците от насилствено забелване на пишлето?

# 987
  • София
А може ли детето да ходи на басейн?

Не е за препоръчване, особено ако мястото е раздразнено.

# 988
  • София
Какви са последиците от насилствено забелване на пишлето?

Разкъсване на нежната лигавица, остра и хронична инфекция, деформация на кожичката, вторична фимоза, психична травма..... и прочее...

# 989
  • София
Така обаче детето при всеки опит да се изпишка плачеше в началото, сега издава само едно мъчно пъшкане. Лошото е, че още вечерта вдигна температура около 37,7. Веднага се обадих на лекарката и и казах, тя ни посъветва сутринта да пуснем изследване на урината. Направихме ги и резултатите бяха нормални. Педиатърката категорично отказва температурата да има нещо общо с извършената процедура. Факт е, че детето продължава да я поддържа, а ние да го тъпчем с Панадол и да се чудим какво да правим.

Надявам се нещата да са утихнали. Възможно е да има съпътствуваща вирусна инфекция, затова и температурата. Правете компреси с Риванол, мястото ще се успокои. Ако имате нужда, доведете го на преглед другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт