ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 709
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте,проф.Бранков.Пише Ви майката на едно тримесечно бебе-Денис,което беше прието по спешност в Пирогов от първа гр.болница.Може би ще си спомните,за кое детинце става въпрос.Детето ми беше в много тежко състояние,оперира го д-р Думанов поради съмнение за инвагинация.За щастие такава не беше установена.Детето се възстановяваше бавно в детска реанимация в Пирогов.Идвали сме със съпруга и майка ми при Вас за консултация.Вие тогава ни успокоихте,но и ни разяснихте какви големи рискове крие състоянието му.За щастие всичко премина.Благодарна съм Ви и затова,че когато ме преха в отделението Вие идвахте да се информирате за състоянието му.След изписването му от Пирогов,след две седмици детето отново получи животозастрашаващ задух и отново го приха в трета гр.болница.Спасиха го.Казаха ми,че диагнозата му е ГЕР.Какво бихте ме посъветвали?Страхувам се,че отново може да се задуши,а казаха,че едва ли ще издържи за трети път.Всички доктори от трета гр.болница са потресени от операцията,която му е извършена от д-р Думанов.Детето е с жестока херния,а операцията изглежда наистина потресаващо.Благодаря Ви предварително!

# 1 021
Здравейте проф. Бранков!
Синът ми е на 4 години и 6 месеца. По наследство е с изобилен препуциум и късо гемче. Имахме проблем с кожичката и на два пъти ходихме до "Пирогов" да я забелват - веднъж на 1 година и втория път, преди два месеца. В момента кожата се забелва, като не оголва главичката до края (остават 2-3 мм). Оставащата част е залепена по цялата обиколка. Опитах постепенно да го отлепя, но го боли и аз не смея да напъвам по-силно. Да оставя ли нещата така и само да си поддържаме хигиената или да направим ново забелване?
При последния преглед, колегата ви видя, че тестисите не са се спуснали напълно. Направихме курс с Прегнил - 4 дози. Тестисите слязоха. След като тръгна на детска градина бяха махнали детските дъски от тоалетните и той се стискаше да не пишка целия ден, докато не го взема около 17.00ч. В момента тестисите са отново горе, но при изтласкване с ръка слизат, като личи, че единия е по-високо.
Ясно е, че за конкретно решение е нужен преглед. Описах всичко, защото се притеснявам да не травмирам детето с всички манипулации. Моля за съвет за забелването. За тестисите - педиатърката ни посъветва да изчакаме няколко месеца докато проблема в детската градина отшуми (в момента няма проблем с пишкането). Извинете за дългия пост, благодаря Ви предварително.  bouquet

# 1 022
  • София
Проф.Бранков,на синът ми/2,4г/  от доста време главичката е постоянно синкава,това нормално ли е?Не варира цветът,а си е постоянно синкава,кожичката не е отлепена напълно-не знам дали това има връзка?Трябва ли да се обърна към специалист и ако да-към какъв?

Доведете го при мен. В "Пирогов" приемам с направление около 13 часа, а след 16 часа на тел. 851 00 99.

# 1 023
Проф.Бранков,на синът ми/2,4г/  от доста време главичката е постоянно синкава,това нормално ли е?Не варира цветът,а си е постоянно синкава,кожичката не е отлепена напълно-не знам дали това има връзка?Трябва ли да се обърна към специалист и ако да-към какъв?

Доведете го при мен. В "Пирогов" приемам с направление около 13 часа, а след 16 часа на тел. 851 00 99.
Ние живеем във Варна и няма да имаме възможност да дойдем скоро в София.По принцип към какъв специалист е добре да се обърна?Смятате ли ,че има нещо притеснително,понеже педиатърката  каза,че било нормално да е такъв цвета?

# 1 024
  • на дъното
Привет! Проф.Бранков
Синът ми е на 9м. , когато беше на 4м. му заголихме пишлето изцяло, главичката се оголваше цялата, но от преди 1месец започна все по-трудно да се заголва някак си се стегна кожичката получи се и това хоботче като на снимката от статията ви в бг-мама, и тука преди 15дена кожичката направо се нацепи на 4-5 места по посока на чурчето, мазахме с Гентамицин няколко дена, минаха нацепванията, но от тогава постоянно се получава по някоя малка цепнатинка . Въпреки това в топла вода чурчето се заголва до края и го мием. Притесняваме че кожичката седи постоянно червена, доколкото прочетох само обрязването е спасението, а то кога е най удачно да стане, как да го третираме от тук нататъка? При първа възможност ще дойдем до София на преглед (от Бургас сме).

# 1 025
Здравейте,

В уикипедия специално пише за забелването на препуциума. Който знае английски или немски, може да я прочете:

http://en.wikipedia.org/wiki/Forcible_retraction_of_the_foreskin

На английски забелването се нарича Forcible retraction of the foreskin.

Цитат:

"Принудителното забелване на препуциума, понякога наричано преждевременно забелване, при кърмачета или деца може да увреди главичката на пениса и вътрешната тъкан на препуциума. Лекари и родители, които вероятно са незапознати с [естественото положение на] непокътнатия пенис, често го забелват без да знаят, че това може да бъде вредно. При раждането препуциума е слепен с главичката на пениса. С течение на времето, отделянето настъпва по естествен път. Бебета понякога се диагностицират с патологична фимоза, което някои автори смятат за погрешно."

В уикипедия има и статия за фимозата (на английски, руски и др. езици, с повече информация на английски):
http://en.wikipedia.org/wiki/Phimosis

Natural development of the foreskin

Цитат:

По време на раждане, вътрешният слой на кожичката на пениса е слепена към главичката на пениса. Това слепване се формира рано, по време на развитието на фетуса и служи като предпазен пашкул за деликатното развитие на главичката на пениса. Кожичката обикновено не се забелва при кърмачета и в ранно детство, когато развиващата се главичка на пениса се нуждае от пълно предпазване от механични травми от пелените и дрехите, както и от химични травми от амонячна урина.
...
Американската Академия на педиатрите и Канадското педиатрично общество заявяват, че не трябва да се правят опити за забелване на препуциума".

"The American Academy of Pediatrics and the Canadian Pediatric Society state that no attempt should be made to retract the foreskin."

Peace

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 16:37 от sunrise7

# 1 026
# 1 027
  • София

Ние живеем във Варна и няма да имаме възможност да дойдем скоро в София.По принцип към какъв специалист е добре да се обърна?Смятате ли ,че има нещо притеснително,понеже педиатърката  каза,че било нормално да е такъв цвета?

Извинете, пропуснал съм да Ви отговоря.
Разбира се, че цветът е нормален. Главичката се пълни с кръв в различен обем, по различни поводи, затова цветът се променя.

Това е същото, както при големите мъже  Embarassed

# 1 028
  • София

Цитат:

"Принудителното забелване на препуциума, понякога наричано преждевременно забелване, при кърмачета или деца може да увреди главичката на пениса и вътрешната тъкан на препуциума. Лекари и родители, които вероятно са незапознати с [естественото положение на] непокътнатия пенис, често го забелват без да знаят, че това може да бъде вредно. При раждането препуциума е слепен с главичката на пениса. С течение на времето, отделянето настъпва по естествен път. Бебета понякога се диагностицират с патологична фимоза, което някои автори смятат за погрешно."

Peace

newsm10 newsm10 newsm10

# 1 029
  • София

От много четене боли глава   ooooh!

Не питай старило, а пита патило.... (казва народа)

Дай боже да попаднеш на стар и патил...   Hug

# 1 030
  • на дъното

От много четене боли глава   ooooh!

Не питай старило, а пита патило.... (казва народа)

Дай боже да попаднеш на стар и патил...   Hug

Това за нас ли се отнася, може да се каже, че много сме патили,
Първото ни детенце Крис почина в ръцете ми на 7мес. от бъбречна недостатъчност в педиатрията в София , след две седмици диализа, дори може вие или някой ваш колега да му е поставял централния източник. Затова: Когато се роди малкия Денис през 10-15 дена му пускахме обикновена и стерилна урина, до 4 месец има три биохимии прегледи на ехограф в Сф, и така във въпросния 4 месец излиза бактерия в урината (представете си шока ни) даже букет Клибсиела и е-коли, та затова заголихме чурчето и бактериите изчезнаха. 
Затова докторе МОЛЯ за в момента дайте ни най-правилните напътствия , както казах съвсем скоро ще дойдем до СФ.

# 1 031
  • София
Аз се пошегувах в смисъл, че понякога майките знаят повече практически неща от нас лекарите.
Искам да Ви успокоя - не е задължително при наличие на бактерии да има уроинфекция. Бактерии често се откриват в урината, но те трябва да надвишават определено ниво, за да са болестотворни.
Забелването едва ли играе роля в изчистването на бактериите, ако забелването е принудително то даже може да доведе до инфекция.
Постинга на Sunrise7 е много полезен, нека повече майки се убедят, че лекарите по света мислят като мен (или по-точно обратното  Hug ).

# 1 032
  Пр.Бранков,здравейте! Simple Smile
  Моят син е на 2 год. и 9 месеца.Кожичката на пениса му още е не е отлепена до край,горе-долу до половината.
  Но днес забелязах нещо,което доста ме притесни.Когато детето уринира,му се появява нещо като топче под кожичката на пениса.
  Освен това урината му е много тъмна на цвят и отделя внушителен слой утайка.
  За какво може да говори това?
  Благодаря ви за отговора!  bouquet
   Д-р Бранков,цитирам си въпроса......
  Дали е възможно да ми отговорите?
  Благодаря! Simple Smile

# 1 033
  • София
Така ми е трудно да отговоря. Трябва да вземете сутришна урина, по възможност стерилна, за да се изследва. После на другия ден вземате урина в шишенце, тъй наречената първа урина (нестерилна), която също да се изследва. Колкото до топчето, трябва да го видя. За по-лесно елате в детска хирургия при мен. Потърсете ме на 0888 373 857

# 1 034
  • на дъното
Аз се пошегувах в смисъл, че понякога майките знаят повече практически неща от нас лекарите.
Искам да Ви успокоя - не е задължително при наличие на бактерии да има уроинфекция. Бактерии често се откриват в урината, но те трябва да надвишават определено ниво, за да са болестотворни.
Забелването едва ли играе роля в изчистването на бактериите, ако забелването е принудително то даже може да доведе до инфекция.
Постинга на Sunrise7 е много полезен, нека повече майки се убедят, че лекарите по света мислят като мен (или по-точно обратното  Hug ).

Благодаря за бързия отговор!

Прочетох статиите , много полезни и изчерпателни, НО повече ме притеснява от тука на къде, не е трябвало насилствено да го заголим, НО той вече е заголен НАЦЯЛО от 5месеца насам, ще цитирам най-първия си пост за да не се повтарям

Цитат
......от 1месец започна все по-трудно да се заголва някак си се стегна кожичката получи се и това хоботче като на снимката от статията ви в бг-мама, и тука преди 15дена кожичката направо се нацепи на 4-5 места по посока на чурчето, мазахме с Гентамицин няколко дена, минаха нацепванията, но от тогава постоянно се получава по някоя малка цепнатинка . Въпреки това в топла вода чурчето се заголва до края и го мием.....

Какво според вас трябва да направим?
Спешно ли се налага обрязване?На каква възраст е най подходящо?
С какво да го мажем?(като го забелвахме го мазахме с бетаметазон) ако сега го мажем пак ще се отпусне това стеснено отворче?
С какво да го мажем за да не се нацепва постоянно?

Общи условия

Активация на акаунт