ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 773
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Русе
Здравейте!

Бих искала и аз да попитам нещо.Синът ми е на 1,6г.До скоро си мислех,че съм заголила чурата,но  миналата седмица баща му я погледна и каза,че трябвало още.Кожичката е точно над ръба  на главичката.От тогава я  подръпвам пак.Тази вечер се отлепи от едната страна и ръбчето се показа,но отдолу имаше нещо бяло.Четох доста и разбрах,че се казва смегма.Въпросът ми е как се премахва,защото с водичка и мокри кърпички не става .

# 1 036
Здравейте!

Бих искала и аз да попитам нещо.Синът ми е на 1,6г.До скоро си мислех,че съм заголила чурата,но  миналата седмица баща му я погледна и каза,че трябвало още.Кожичката е точно над ръба  на главичката.От тогава я  подръпвам пак.Тази вечер се отлепи от едната страна и ръбчето се показа,но отдолу имаше нещо бяло.Четох доста и разбрах,че се казва смегма.Въпросът ми е как се премахва,защото с водичка и мокри кърпички не става .

Ами аз знам, че не се премахва. Оставя се сама да падне. Тя помага за естественото отлепване...

# 1 037
  • София

Какво според вас трябва да направим?
Спешно ли се налага обрязване?На каква възраст е най подходящо?
С какво да го мажем?(като го забелвахме го мазахме с бетаметазон) ако сега го мажем пак ще се отпусне това стеснено отворче?
С какво да го мажем за да не се нацепва постоянно?

Аз съм против обрязването. Може да се приложи малка хирургична намеса - внимателно отлепване с фин инструмент (аблация), цепване на пръстенчето с или без зашиване на процепа, специфична пластика на деформираната част.
Дипрозон 0,05 % не е подходящ за малки деца. Може да прилагате риванолов крем.

Все пак нека всички знаят - нещата се уникални и специфични за всяка дете.

# 1 038
  • София
Здравейте!

Правилно сте преценила. Него насилвайте с мокрите кърпички, постепенно парчето смегма ще се подаде и що позволи лекото отлепване на ципата. СМЕГМАТА НЕ Е ВЪЗПАЛЕНИЕ.

# 1 039
  • София

Ами аз знам, че не се премахва. Оставя се сама да падне. Тя помага за естественото отлепване...

Точно така, смегмата спомага за естественото отлепване. Все пак ако имате притеснение е добре да ви прегледа детски хирург или детски уролог. Една част от колегите извършват манипулацията в кабинета - детето пропищи и после три дни страда. Това също помага, но аз съм изключително много против такива действия. Трябва краткотрайна обща упойка и манипулация в стерилни условия.

# 1 040
Така ми е трудно да отговоря. Трябва да вземете сутришна урина, по възможност стерилна, за да се изследва. После на другия ден вземате урина в шишенце, тъй наречената първа урина (нестерилна), която също да се изследва. Колкото до топчето, трябва да го видя. За по-лесно елате в детска хирургия при мен. Потърсете ме на 0888 373 857
      Благодаря за отговора!  bouquet
      Взехме направление за изследване на урина.Ще видим,какво ще покаже. 
      А топчето може да се види само по време на пишкането.Получава се от издуването на кожата.Но се чудя,дали е нормално..... newsm78

# 1 041
Здравейте проф. Бранков,
Днес бяхме на консултация при педиатъра, който поиска да погледне пишлето на тримесечния ми син. Аз се съгласих, тъй като му имах доверие, като предварително предупредих, че няма да забелваме. След като видях, че лекарят приложи натиск, извиках да спре. Детето не е плакало, но тази вечер при къпането, като оголих лекичко без натиск, забелязах, че има немалка раничка като следствие от днешната процедура. Моля Ви кажете, необходимо ли е да третирам раничката с нещо и какво? Притеснявам се мястото да не се възпали.

# 1 042
  • София
      А топчето може да се види само по време на пишкането.Получава се от издуването на кожата.Но се чудя,дали е нормално.....

Кожичката се издува, защото не е разлепена на това място отпред. Имайте търпение.

# 1 043
  • София
Детето не е плакало, но тази вечер при къпането, като оголих лекичко без натиск, забелязах, че има немалка раничка като следствие от днешната процедура. Моля Ви кажете, необходимо ли е да третирам раничката с нещо и какво? Притеснявам се мястото да не се възпали.

Правете компрес с течен риванол. Може да я намазвате леко с гентамицин крем.

# 1 044
 Правете компрес с течен риванол. Може да я намазвате леко с гентамицин крем.
[/quote]

Благодаря Ви докторе, дано не се наложи да идваме на консултация при Вас.

# 1 045
здравейте аз мисля че имам фимоза ма проблема е че сьм бая по голям на 16 сьм и нз кво да прая а и незнам кьде да ида а и ме е срам  Embarassed

# 1 046
      А топчето може да се види само по време на пишкането.Получава се от издуването на кожата.Но се чудя,дали е нормално.....

Кожичката се издува, защото не е разлепена на това място отпред. Имайте търпение.
   Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 1 047
  • София
здравейте аз мисля че имам фимоза ма проблема е че сьм бая по голям на 16 сьм и нз кво да прая а и незнам кьде да ида а и ме е срам  Embarassed

Ние се занимаваме и с големи деца. Аз ще бъде в Австрия за една седмица, потърсете ме детската хирургия след 10 ноември.

# 1 048
Здравейте, синът ми е на  5 месеца. Забелихме пишлето, когато беше на 2 месеца по препоръка на педиатърката, която е с над 30 годишен стаж. Забелването премина леко и без травми. Преди няколко дена при къпане, забелязах че кожичката се е цепнала и леко кърви-дезинфекцирах и пропуснах рутинното почистване. На другия ден, когато се заех с интимния тоалет, кожичката беше срастала-един вид, все едно трябваше да почна да забелвам отначало. Това и сторих и отново главичката се показа без проблем (поне от моя гледна точка). Сега след прочетената инфорация(със закъснение) и вероятно вече стореното зло(за което се надявам да няма някакви сериозни последици за детето ми),  главата ми започнаха да се въртят разни въпроси, на които се надявам на компетентен отговор.

1. Защо се оказва, че 90 % от педиатрите настоявят за забелване, при положение че не е необходимо и дори не се препоръчва?
2. След като така или иначе пениса е забелен, какво е препоръчително като грижа, за да не се стигне до някакви проблеми?
3. Защо не се направи кампания сред педиатрите, да не взимат отношение към тази част към анатомията, а  директно да насчват към уролог или хирург?

Предварително благодаря Simple Smile

# 1 049
  • София
Ами станалото-станало. Не се притеснявайте, много са минали по този път. Трябва да оставите нацепената кожичка да се отпусне, мажете я леко с унгвент риванол.

А колкото до педиатрите, това не им е единствения кусур, ама не е моя работа да ги поучавам. Да са слушали внимателно лекциите ми. Пък и на изпита по хирургия повечето са "гола-вода".

Общи условия

Активация на акаунт