ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 746
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 1 050
Благодаря за отговора. Това, че педиатрите не слушат, не е е добре-все пак на тях поверяваме грижата за здравето на децата ни.

# 1 051
  • София
Здравейте,
признавам си че не можах да изчета цялата тема и се извинявам ако повтарям въпроса си.
Тук прочетох и разбрах, че забелването не е необходимо и не се препоръчва. За съжаление при нас вече е факт, за щастие не сме имали никакви серизни последствия. По съвет на педиатърката започнахме да подръпвале леко, без натиск след 2я месец и на 6я когато беше 1/3 някъде забелен, педиатърката извърши манипулацията. Не сме имали проблеми, единствено първите 1-2 изпишквания бяха съпроводени с плач. Поддържахме след това добра хигиена, но въпреки това на около годинка се беше леко залепил с основата. Напрвихме отново процедурата, но колкото и добре да поддържаме хигиената сега отново е леко слепено в основата. Педиатърката каза че не е проблем, при вечерния тоалет леко да подръпвам, да мажа после с мазно кремче или олио и щял да се отвори. Добре обаче след това което прочетох против забелването, не знам какво да правя. Да продължаваме ли опитите за забелване докрай или да оставя така нещата и само да измиваме добре?
Благодаря предварително за съветите.

# 1 052
  • София
Това че е залепнало в основата не е проблем. Не го насилвайте.

# 1 053
Аз съм дърт човек(на 18) и си го я имам тая фимоза въпроса е,че ми премахнаха гемчето като трябваше да ми махнат препуциума и сега 1-2 седмици по късно ми се зачерви препуциума и незнам дали се дължи на инфекция или на нещо друго ама даже без да уринирам усещам парене като го пипна е чувствително и така...И ся ПАК ще ходя на доктор...

# 1 054
Когато обуя черни гащички на детето, после забелязвам че има бяла точка от пред където му е било отворчето на чурчето. Това трябва ли да ме притеснява?

# 1 055
  • гр.Сливница
Здравейте Д-р Оги,много Ви моля да ми помогнете. Моят син е голям вече на почти 7 години е и пацата му е забелена почти до ръбчето на главичката.Проблем ли е ако си остане така ..до пубертета например или докато той сам си я отлепи?Оголва се почти цялата-стига точно до ръбчето на главичката.При баня я подръпваме,но не се отваря повече.Препоръката на педиатърката ни е да потърсим хирург за да оправим положението .Какво да правим???

# 1 056
  • София
Това не е проблем, не травмирайте детето, оставете нещата да се оправят по естествен начин.

# 1 057
Здравейте  докторе,имам син на  3  годинки  все  още  не  му е  забелена  чурката  до  край.Педиатърката  ме  съветва  постепенно  както  досега  сме  правили  без да  го  насилваме.Вие  какво ще  кажете  докога  е  нормално  или после  сам ще си я забели.

# 1 058
  • София
Различно е, за някои вече на 1 годинка нещата са ОК, за други този процес трае до 5 - 6 година. Ако не се натрупа много секрет, който да ви притеснява, спокойно може да изчакате.

# 1 059
Няма  секрет  много  благодаря. Hug

# 1 060
  • София
А как се разбира дали има секрет? Защото при нас положението е аналогично. Детето стана на почти 2 години, но няма кой знае какъв ефект от лекото подръпване вечер при баня.
Няма вид да му е дисконфортно при уриниране, не се вижда зачервяване или подуване.

# 1 061
Започна и нашата одисея с патката  Sad

Първо искам да кажа, че големия, сега на 3г и 8м, познат лекар хирург в Пирогов го гледа още бебе и каза до 2 години нищо да не правиме, освен добра хигиена. Изчетох тогава де що има във форума и реших да не пипам. на 2г и 6м го заведохме пак, каза ако решим да изчакаме още, ако не той ще го оправи. четох пак, реших да чакаме, забременях, карах малко тежка бременност, не успяхме да го заведем. Малкото на 5 месеца, личната го погледна, обяви Фимоза и ни прати на хирург да го оправят, аз и казах, че не съм съгласна, че и баткото още не е оправен, при което изпадна в шок и ужас. заведох ги двамата пак при същия познат в Пирогов, за баткото операция за бебето нищо, като станел на 2г ще мислим, реве ми се честно ви казвам. Хиляди пъти бих предпочела да ги бях оправила на по 3-4 месеца, сега да не си бия главата.
Чакаме до 2-3 години и после опарция с упойка, направо немога да си го простя  Cry

Следобед имам час при проф. Бранков, моля се само да може да се оправи с мехлема, за който пише в темата Praynig

# 1 062
Е защо операция? Нали съветват да не пипаме!!!

# 1 063
Ани, гледам, че децата са една и съща възраст, попитай Д-р Оги да ти препоръча хирург и заведи малкия да го погледне, ако не му се още забелва патката.
Операция е силно казано, прави се леко, козметично цепване, поне вчера така ми обясни проф. Бранков, под упойка е защото е болезнено и травмиращо за детето.
Ти не го мисли това, отиди да видиш първо дали изобщо имате някакъв проблем.
При моят син си е вродено явно, защото аз не съм правила нищо, дали сега или по-рано или по-късно 100% се е налагала тази интрвенция.

# 1 064
Аз вече си стресирах детето и сега съм го оставила на мира с цел сам да преодолее травмата. Заведох детето на хирург за консултация, но той взе че дръпна кожиката. От тогава сина ми не ми дава да го измивам дори. Не дава да го докосна по никакъв повод. Когато порасне сам да вземе решение какво да прави!

Общи условия

Активация на акаунт