ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 690
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 1 065
Здравейте. На 36 години съм, не ми ги дават и аз не си ги давам, живота е пред мен, чувствам се млад. При мен остана проблемът ФИМОЗА. Преди 16 години се бях подложил на обрязване (НЕПЪЛНО). Това обаче не реши проблемът ми. Държах да е НЕПЪЛНО!!!! И повече няма да се обрязвам!  no Искам да предупредя всички родители, че забелването не е гарант за преодоляване на проблемът. Защото във възбудено състояние пенисът може да няма способност да се заголи!!! Моят пишок като малък изглеждаше точно като снимката на този малкия ВЛЯВО! Може би всичките са един и същ - не знам. Но проблеми с ориниране НИКАКВИ и НИКОГА не съм имал.

Сега обаче имам следния въпрос. Ако може доктора да ми каже, защото на този който ходих имам чувството че не му пука и гледа само как да си направи оборот. Въпросът ми е следният:
Още от малък като пипна главичката заголена, получавам остра болка. Имам чувството, че главата ми има собствена свръх тънка кожа (нежна), на сухо залепва в пръста ми и затова са ми болките като пипна главата и че трябва да има кожа върху главата да я предпазва - НЕ СЛУЧАЙНО! После татко ме убеждаваше, че ме боли, защото кожата е вътрешна и не е виждала въздух, едва ли не трябвало да изсъхне. Аз обаче не искам второ ПЪЛНО обрязване, защото се опасявам, че няма да мога да се самозадоволявам, както и от следните причини:
 1. От тези хора съм, които се празнят бавно, може би рекордьор, за мен това е проблем и болест (не ми е познато преждевременното празнене - това са нормални хора), собственоръчно самичък свършвам за 5-10,15 минути на спокойствие, жените ме притесняват, а най-важното е че с тях ще имам тежко физическо напрежение, пък нали на ръка съм свикнал - няма оправяне
2. допускам че след пълно обрязване кожата ще изсъхне или ще чувствам пълен дискомфорт и болка при акт. Вероятно ще започнат хронични възпалителни процеси, ще загубя удоволствието да го вкарвам, при това единствено болка ще получавам
3. самозадоволяването ще бъде ад - много рядко, а при действие ще бъде с последици върху главичката, тъй като няма къде да хвана, вероятно винаги трябва да търся слуз да обмазвам.

Имайки предвид, че главата ме боли при допир на голо, значи би трябвало да имам кожа на нея - нали? Все пак природата не случайно е устроила човек да има кожа. Ако има доценти наоколо, които да споделят вижданията от света  newsm78 нека доктора ми помогне! Приятелката ми ме кара да се обрязвам, а аз й заявявам, че няма да го сторя и ще остана без деца. Вече си мисля за нещо като сурогатна майка, правилно ли се насочвам?

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 13:39 от hereitis

# 1 066
Не ми е ясно защо хирурзите отричат заголването като така или иначе след 1-2 год.пак трябва да се ходи при тях и мисля, че така се  травматизира повече детето.

# 1 067
Здравейте, д-р Оги. Сигурно повтарям въпроса но... Синът ми е на 1.5. Пишлето е почти изцяло заголено още от 6м, явно съм дръпнала по-рязко при миене (целта не беше заголване), но остават в основата 2-3 милиметра. Ще се оправи ли от самосебе си?

# 1 068
  • София
Здравейте др.Оги.
Сина ми е почти на 5г. и от 2-3 дни се оплаква, че го щипе около кожичката-не когато пишка, а в спокойно състояние. Погледнах -събрало се е беличко, дори по гащичките имаше жълтеникаво като гной . Леко е подучитко.
Правим промивки със Смрадлика и Калиев перманганат, но днес има 37,3 температура. По принцип е леко хремав, но се чудя дали причината може да е пишока му.
Ходи на плуване и се чудя дали не може да е някаква инфекция от водата в басейна.

Въпроса ми е дали да пусна стерилна урина и да тичаме на лекар или да продължа още малко с промивките и да изчакам?
Благодаря ви предварително!

# 1 069
На 1то детенце му се появява отдолу нещо бяло, като пъпка, ама не е.Какво ли е това newsm78

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 16:25 от Bliznachkova

# 1 070
dr brankov az imah fimoza  i me obrqzaha predi sedmica no problema e dr 4e predi tva i sled tva glavi4kata me boli pri dopir tva ot fimozata li e i se opravi li?

# 1 071
Здравейте и аз се включвам в тамата. Моето бебче сега е на 8 месеца и аз днес с едно дърпане и успях да му забяля ч...та. Всъщност започнах със забелването още докато бебчо беше на 3 месеца. Е сега успях. Но миксля че остава още съвсем мъничко. Може би едно рязко дърпане и е готово всичко. Но това ми се струва че предизвиква някакъв дискомфорт- болка при бебето. Изглежда там го боли и не ми дава да го пипам. Плаче. Това нормално ли е? За колко време от минава? Какво се прави след това? Да продължали със забелването или да е оставя така?С нещо трябва ли да се мие да се маже.
Малко ме е страх, че въобще не ми дава да го пипна.

# 1 072
На сина ми му предстои операция ,заради една докторка ,която му забели пишлето и кожата се затвори толкова ,че има дупчица колкото да пишка(въпреки редовния тоалет).

Варненски доктор ми обясни ,че това леко цепване ,за което говорите , д-р Оги ,не е желателно ,тъй като в последствие има голяма вероятност проблемът отново да се появи .По-сигурно е изрязване на част от кожата(обрязване) .

Д-р Оги ,кажете какъв е процентът на рецидив след леката пластика ,която препоръчвате ?Обрязването по-сигурен метод ли е ?
Не искам след няколко години отново да го оперират  Tired .
Трябва бързо да вземем решение,защото се притеснявам ,че се затруднява уринирането .
Разчитам на съвета Ви  Praynig !

# 1 073
Добър ден и за Много години на всички : Hug
Детето ми е на 7 години, и днес му беше забелена отново пишката (предното забелване беше на 1,8 м), но поради ред причини, като страха на детето и нашия (но тогава не даваше да го докоснем и много се беше травмирал), допунахме Cry отново да залепне, до снощи... когато при вечерния тоалет видяхме че е подута и зачервена и изтичаше гной под кожичката.
Днес го заведохме на хирург в гр. Козлодуй (от тук сме) и без каквито и да е обезболяващи я забели отново и Доктора изчисти много гной, каза да му правим редовно компреси с риванол, като се стараем компреса винаги да е мокър и да мажем с пастичка гентамицин и няколко дена да не пипаме (3-4 дена), след това отново на преглед и чак тогава да правим промивки и да забелваме отново!
Искам да ви помоля и Вас за съвет,какво да правим и има ли нужда от нещо допълнително Praynig
Сигурно звуча доста объркано, но е много трудно да гледаш как Дерът детето ти Sad,извинявам се че съм толкова крайна, но беше отново травма за детето Cry
Сега е спокоен.
Благодаря предварително  bouquet
Лек и упешен ден на всички ви Peace

# 1 074
  • Варна
Записвам се и аз да следя темата,че пишлето на сина(3год. и 8 месеца) ми не е забелено.
Оставила съм нещата да си станат от само себе си.
Само ,че от известно врме сина ми се оплаква ,че го боли чурито и малко се притеснвам .
Редовно поддържаме хигиена и се чудя на каво може да се дължи това.

# 1 075
Julyy виж, да не е зачервно и да не изтича нещо от там!
Така беше при моето детенце, изтичаше гной и го заведохме на хирург,много гной се отдели Cry
Но тази вечер успяхме да го забелиме и измихме с разтвор на калиев перманганат и след това много внимателно намазахме с маз гентамицин, и това всяка вечер ще го повтаряме.
Доста е зачервено и болезнено,но успяхме да убедим детето само да си го дърпа (на 7 години е) и беше по- лесно за него Praynig
Оф може да звучи глупаво, но ви моля за едни fingerscrossed, да успеем да се справим този път, че както всички знаем е голяма драма за нашите малки мъже Heart Eyes
Ами това е дано да съм била поне малко полезна и успех на всички на които им предстои Peace

# 1 076
  • София
Аз мога да дам един съвет, след като нещата се успокоят, за да не се залепне пак, всяка вечер да мажете с нещо мазно, бебшко олио или кремче, след вечерния тоалет.

# 1 077
hellche Peace и аз съм убедена,че това е разковничето на вече забелената пишка Simple Smile,.
Когато доктора я обработи, я намаза със обилно количество кремче (не можах да видя какво е) и това ни позволи да не я пипаме същия ден след процедурата, защото мястото е изключително болезнено Cry
Но ще си взема обикновен вазелин, след като се оправи възпалението Peace

# 1 078
Няма ли този крем да събира бактерии ,обаче  Thinking ...
И аз продължавам да чакам отговор на д-р Оги ,дано се включи ,че трябва вече да правим операцията .
Припомням :
На сина ми му предстои операция ,заради една докторка ,която му забели пишлето и кожата се затвори толкова ,че има дупчица колкото да пишка(въпреки редовния тоалет).

Варненски доктор ми обясни ,че това леко цепване ,за което говорите , д-р Оги ,не е желателно ,тъй като в последствие има голяма вероятност проблемът отново да се появи .По-сигурно е изрязване на част от кожата(обрязване) .

Д-р Оги ,кажете какъв е процентът на рецидив след леката пластика ,която препоръчвате ?Обрязването по-сигурен метод ли е ?
Не искам след няколко години отново да го оперират  Tired .
Трябва бързо да вземем решение,защото се притеснявам ,че се затруднява уринирането .
Разчитам на съвета Ви  Praynig !

# 1 079
clover_d Права си за кремчето, че може да събира бактерии newsm78.
Но аз си мисля че като се мие всяка вечер (ще се стараем да отмиваме старото) ,за да не допуснем появата на бактерии Peace
И аз още чакам да чуя Компетентното мнение на д-р. Оги  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт