ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 765
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 690
д-р Оги,синът ми е на 1,8 год.и пишлето му не е забелено.поддържам обичайна хигиена при къпане и придърпвам кожичката колкото позволява.при един от обичайните прегледи при педиатъра той беше казал,че става въпрос за високостепенна фимоза и че ще се наложи оперативно да се оправи.има ли шанс все още оттук нататък да стане забелването или наистина ще се наложи оперативна намеса и бихте ли ми обяснили как точно става тя?синът ми няма проблеми при пишкане,нито зачервяване,нищо.

# 691
  • София
...че става въпрос за високостепенна фимоза и че ще се наложи оперативно да се оправи.

Не мога да преценя, трябва да видя детето. Все пак крайните мнения не са приемливи  newsm78

# 692
  • BG
Здравейте,Доктор Оги,Birdie!
Сигурно ви е писнало от повтарящите се въпроси,но за мое успокоение да питам и аз.Сина ми е на 4 месеца и на последната консултация педиатъра му оголи пениса/въпреки,че казах да не го пипа,започна да ми обяснява за страшни инфекции,които засягали пикочните пътища и бъбреците...да не съм се притеснявала нямало да му предизвика "Прословутия фимозен пръстен"/ - не плака нито тогава нито после при уриниране,но кожата му сега седи пухкава.
Мога ли да продължа да го мия както до сега само външно/и категорично да забраня на доктора да го пипа/или риска от инфекции се увеличил след "намесата"и се налага да го почиствам отдръпвайки кожата/предпочитам първия вариант/?Благодаря предварително!

# 693
Здравейте!
Аз имам син на 2г. и 9месеца - проблема е че започнахме да заголваме пилето още 2 месеца, но и до ден днешен има още малко от едната страна - до кожичката, която е отдолу на пилето. Страхни е с мъжа ми да напъваме много, да не стане беля.
Трябва ли да продължаваме леко .

# 694
  • София
Мога ли да продължа да го мия както до сега само външно/и категорично да забраня на доктора да го пипа/или риска от инфекции се увеличил след "намесата"и се налага да го почиствам отдръпвайки кожата/предпочитам първия вариант/?

Щом вече е забелено, почиствайте го с леко издърпване на кожичката, а колкото до "инфекциите на пикочните пътища едва ли има такава опасност  Simple Smile

# 695
  • София
Трябва ли да продължаваме леко .
Не го напъвайте, това изобщо не е проблем.
Нали знаете, "прекален светец и богу не е драг"  Rolling Eyes

# 696
  • Стара Загора
Аз почиствам пениса на всяко къпане  Peace засега сме нямали проблем

# 697
  • София
Каквото и да си говорим, нещата опират до нивото на осведоменост и компетентност на специалиста, както и от готовността му да поеме отговорност. При нас най-често идват деца, при които са настъпили усложнения от неправилни манипулации.
Не можем да огреем навсякъде, нито да променим с вълшебна пръчка манталитета на колегите.
Освен това всичко е много индивидуално - при някои се получава, при някои не. Въпрос на шанс.

# 698

Правилото е да не се насилва кожичката, особено във възрастта до 3 - 4 години, когато всяко действие ще доведе до опасни увреждания. Най-добре е спонтанното естествено разлепване. При случаите с проблемни кожички, най-добрият съвет се дава при прегледа на детето.

това означава ли,че е в реда на нещата кожичката да не се е отлепила до 3-4 год.и може да стане и след тази възраст от само себе си?

Доколкото си спомням от други теми и статии - да, означава.
Аз преди време бях писала за сина си (на почти 3г беше, а главичката съвсем леко се виждаше), и сега искам да кажа какво се случи.
Не последвах съвета ви, Д-р Оги, не отидох при лекарите, които ми препоръчахте. Просто интуиция, реших да поизчакам малко с фимозата и намесата на лекарите. Е, преди месец и нещо, след къпане, съпруга ми реши да види накъде вървят нещата с нашия младеж. Главичката се показа наполовина, без да го боли. Продължаваме да поддържаме добра хигиена и да видим какво ще направи природата.
Заедно с това, моя позната днес ми разказа за собствения си син-на 25 г. се наложило съвсем наскоро да му направят операция, защото изпитвал затруднения и дискомфорт при ерекция и изобщо сексуално не стояли добре нещата. Та явно монетата има две страни (или пък нещо не е правено както трябва през годините, май ще трябва да разпитам подробно).

Имам обаче още един въпрос, който не зная дали е свързан с фимозата.
Преди два дни вечерта забелязахме малък обрив по слабините на сина си, както и зачервяване и подуване на чурката му. ПРи допир го болеше, но не и при пишкане и в нормално състояние. Правих бани с лайка и невен, мазах с крем невен. Днес го водих при педиатърката ни-отока бе спаднал значително, зачервяване нямаше никъде. Според нея е било обрив по самата кожа, нямащо нищо общо с фимозата (все още го боли при забелване). А възможно ли е да е от удар (люля се на един клон на дърво като на конч), или от все пак фимоза? Thinking

# 699

Правилото е да не се насилва кожичката, особено във възрастта до 3 - 4 години, когато всяко действие ще доведе до опасни увреждания. Най-добре е спонтанното естествено разлепване. При случаите с проблемни кожички, най-добрият съвет се дава при прегледа на детето.

това означава ли,че е в реда на нещата кожичката да не се е отлепила до 3-4 год.и може да стане и след тази възраст от само себе си?

Доколкото си спомням от други теми и статии - да, означава.
Аз преди време бях писала за сина си (на почти 3г беше, а главичката съвсем леко се виждаше), и сега искам да кажа какво се случи.
Не последвах съвета ви, Д-р Оги, не отидох при лекарите, които ми препоръчахте. Просто интуиция, реших да поизчакам малко с фимозата и намесата на лекарите. Е, преди месец и нещо, след къпане, съпруга ми реши да види накъде вървят нещата с нашия младеж. Главичката се показа наполовина, без да го боли. Продължаваме да поддържаме добра хигиена и да видим какво ще направи природата.
Заедно с това, моя позната днес ми разказа за собствения си син-на 25 г. се наложило съвсем наскоро да му направят операция, защото изпитвал затруднения и дискомфорт при ерекция и изобщо сексуално не стояли добре нещата. Та явно монетата има две страни (или пък нещо не е правено както трябва през годините, май ще трябва да разпитам подробно).

благодаря ти много за споделеното.както казваш,монетата явно има 2 страни.аз записах час на малкия за днес при д-р петришки,защото ми омръзна да се питам има ли детето високостепенна фимоза или не.искам да чуя той какво ще каже,а после ще му мисля.радвам се,че най-после се включи някой,който не е забелвал насилствено и все пак нещата се нареждат от само себе си.стискайте палци прегледът да мине добре.

# 700
Доктор Оги, много Ви моля за отговор. Синът ми е на 4г.9м. и има изобилен препуциум, фимоза. Той е забелен на 1м. и при къпане леко съм придърпвала, но никога не съм му видяла главичката. Лекарят, който го прегледа и постави диагнозата уролог, иска да опита интервенция с някакви железа и ако не стане ще има готовност за изреже фимозния пръстен. Много Ви моля, дайте ми съвет какво да правя. Това обрязванелие , както при мюсолманите или не е. При посещенията при него го попитах, но анализирах два различни отговора. Имали други средства(пасти за мазене) за решаване на проблема. Чакам Ви отговора спешно!! Предварително Ви благодаря!

# 701
Доктор Оги, направихме "белята" със забелването вече...Минаха вече три седмици, и нищо не съм правила, освен компрес с риванол и дефламол-първата седмица. Направи ми впечатление обаче, че детето не го боли, когато го мия, но ако се опитам лекичко да отдръпна кожичката-се дърпа и хленчи. От едната страта съшо така ми се стори, че пак е залепнала кожичката. Какво да правя? Опасно ли е това повторно срастване(ако има такова), възможно ли е от само себе си да се оправи?

# 702
  • София
Синът ми е на 4г.9м. и има изобилен препуциум, фимоза. ....  
.... уролог, иска да опита интервенция с някакви железа и ако не стане ще има готовност за изреже фимозния пръстен.

Доколкото мога да преценя вероятно се нуждаете от хирургична намеса. Дали да е частично отстраняване на пръстена или пълно обрязване трябва да решите вие.
"Железата" са навярно уредът, с който се постига пълно обрязване. Нямам впечатление от тази техника, пък и има противоречиви мнения за нея.
Това е общо казано. Би трябвало да видя детето.

# 703
  • София
Опасно ли е това повторно срастване(ако има такова), възможно ли е от само себе си да се оправи?

Препоръчвам ви да го оставите на спокойствие докато напълно се успокои - и мястото и детето.
Повторното слепване не е голям проблем, дано да не се деформира и кожичката.
Ако сте искали да бъдете последователни, трябваше да продължите със забелването.
А в общи линии аз тук мога да давам съвети, но отговорност търсете от лекуващия лекар.

# 704
А в общи линии аз тук мога да давам съвети, но отговорност търсете от лекуващия лекар.

За което аз, и много други майки, сме Ви много признателни!
Жалкото е, че много ваши колеги бягат от отговорност, като прехвърлят вината върху нас, родителите. Тя(вината), разбира се, е пак наша, защото ние си избираме лекарите...

Общи условия

Активация на акаунт