ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 784
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 705
Д-р Оги,
Ние сме на 2г. и 9 мес., пишлето е започнато да се забелва от 7 -месечна възраст. стигнато е едно ниво - от едната страна е повече, а от другата - по-малко. Всяка вечер се прави почистване и се дърпа леко. въпроса ми е че стои на това ниво и не мърда. Кажете ми начин това да стане по-бързо, за да се отвори поне още малко. Има ли смисъл да търся лекарска намеса. Не го боли при дърпане - ако не е много силно, не е зачервено.

# 706
  • София
Ние сме на 2г. и 9 мес., пишлето е започнато да се забелва от 7 -месечна възраст. стигнато е едно ниво ...

Няма смисъл да форсирате нещата, продължавайте по същия начин, има време да се отвори нормално.

# 707
здравейте мили мами,
днес почти се бях засила  на доктор за да махнем понасъбралата се смегма (а тя наистина е много). Мислех, че с времето ще се махне, но тя става все повече... Преди време бях успяла да се свържа с birdie и други доктори. По техен съвет не съм го водила никъде, но наистина се разтревожих много..Кажете какви могат да бъдат последиците ако все не правя нищо?Страхувам се много,а и не искам детето ми да се травмира. Доколкото знам нямаме фимоза...не знам... дайте съвет, че да действаме!

# 708
  • Варна
Да споделя нашия опит - аз  съм писала и преди в темата - не можехме да забелим добре главичката, струваше ми се прекалено малък отворът. Мъжът ми настояваше да го заведем на хирург докато е малък, но аз упорито отказвах!
Синът ми в момента е на 4 и 1/2г. По време на наше отсъствие около седмица, се беше събрала смегма.
Без много усилия успяхме да заголим главичката и да почистим добре, синът ми почти сам успя. Имам чувство, че заради насъбралата се смегма стана  много по-лесно. Или просто му дойде времето.
Сега нямаме никакви проблеми, той сам си заголва пишлето и измива всяка вечер. Отворчето се разшири без травма, някак много естествено се случи. Стана толкова лесно и безпроблемно! А като си спомня колко съм се притеснявала ....

# 709
Yee, благодаря за споделенето!    bouquet Синът ми също има малък отвор. И аз като теб много се тревожа, но явно нещата си идват на място с времето.

# 710
  • София
Общо взето така се получава естествено: смегмата се натрупва и отлепва кожичката. Тази секреция в никакъв случай не е гнойно възпаление, обаче ако не се поддържа хигиена може и да се възпали.

# 711
Здравейте,
Имаме ужасен проблем, вчера забелихме докрай пишлето и презноща се започна с истеричен рав(до ксато се сетим, че е от това, направо онемяхме от страх Cry). Сутринта ситуацията се повтаря , изведнъж , силен рев и трепери от болка Sad. С нищо не съм го намазала, моля Ви кажете, може ли да се обезболи някак и с какво да го намажа против инфекция. Praynig

# 712
Разбрах какво , с гентамицин и лидокаин. Отивам да ги търся из аптеките.

# 713
  • София
Доктор Оги,снощи за първи път успях да забеля до там,че с показа най-накрая главичката  Hug без пръстена но потече кръв доста! Не е плакал но искам да попитам с какво да мажа? Няма натрупана спегма иначе Rolling Eyes

# 714
мога ли и аз да попитам?вярно ли, че от два месеца се заплаща операцията за кожичката на пениса?няма ли направление за това?

# 715
  • София
мога ли и аз да попитам?вярно ли, че от два месеца се заплаща операцията за кожичката на пениса?няма ли направление за това?

Във всички болници е въведен избор на екип, което се заплаща официално в касата. Това е при положение, че сте пожелали определен лекар да ви оперира. Изборът не е задължителен и вие спокойно може да не приемете. Това не означава, че ще бъдете лекувани некачествено. Нито пък че ще ви върнат или приемат при по-лоши условия. Всички специалисти са на ниво, макар че някои са началници, а други ординатори. Ако някъде ви пренебрегнат заради отказ от избор, трябва да се оплачете. Аз лично следя да няма онеправдани.
Специално за "Пирогов" изискването е въведено от началото на тази година. Но останалите болници го практикуват отдавна. Първа беше кардиохирургията на Чирков, после Правителствена (когато и Гайдарски работеше там) и Токуда. Казано иначе - това са болниците, в които отвсякъде се наливат пари и те просперират. А за болница като "Пирогов" постъпващите средства отиват за подобряване на материалната база и стимулиране на персонала, особено специализираните сестри, които напускат и бягат във високо платените частни болници. 

# 716
  • София
... моля Ви кажете, може ли да се обезболи някак и с какво да го намажа против инфекция.

След такива драстични манипулации най-подходящо е да се направи за няколко дни компрес с памук и риванол (2 - 3 пъти дневно).

# 717
  • София
Доктор Оги,снощи за първи път успях да забеля до там,че с показа най-накрая главичката  Hug без пръстена но потече кръв доста!

Препоръчва се дефламол, но трябва и компрес с риванол.

# 718
Извинете, но какво значи " без пръстена"  newsm78

# 719
  • София
Доктор Оги,снощи за първи път успях да забеля до там,че с показа най-накрая главичката  Hug без пръстена но потече кръв доста!

Препоръчва се дефламол, но трябва и компрес с риванол.

Мерси!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт