Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 142
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
по колко точки събирате без месторабота или по точно новите критерии  newsm78

# 211
  • Пловдив
Ако само отпадат тези критерии и не се заместват с други, максималният брой точки без другите предимства би трябвало да е 18 точки за първо желание.

# 212
Да, 18 точки, но реално това ще важи само за класирането на 12 март, защото за следващото вече трябва да са в сила новите и би трябвало да има някаква промяна.

# 213
  • Пловдив
Мами, за инфо да споделя. Ние сме приети в квартална градина на общо основание с 18 точки. Преди нас е прието още едно дете с 25 точки  Shocked  Shocked  Shocked на общо основание. Изумих се от огромния брой точки. Странно от къде са, но... късмет на всички.

А за критерия по месторабота, аз лично смятам, че не е дискриминационен. И трябва да го има. Ако искам да ми е близо до работата, защо да не го сметнат за предимство? Особено пред това просто да искам да е в някоя градина ей така, защото ми е кефнало, но нито живея до нея, нито да работя до нея. Има доста по-дискриминационни критерии според мен. Но...каквото такова.

# 214
  • Пловдив
*ashley*, не можеш да "наказваш" детето за това, че родителите му работят в друг район или даже в друга община. В крайна сметка за повечето хора е важно градината да е близо до жилището им. Детската градина е вид социална услуга на общината и в този ред на мисли трябва да улеснява клиента, а не да го затруднява.
Като искаш градината да ти е близо до работата, което е по-рядко срещаният вариант, първо ще изчакаш да бъдат приети децата от района, а за твоето - ако остане място. А иначе ти ще си с предимство в градината, която ти е най-близо по адресна регистрация. Както е с училищата - с предимство са живеещите в района, а не тези с родители, работещи в района.  Peace

А за детето с 25 т. ... тези точки се получават най-вече за не съвсем хубави неща.

# 215
  • Пловдив
Може би е така. В моя случай просто работя прекалено далече от дома и по-бързо и лесно бих стигнала до друга градина, не в кварталната. Simple Smile

# 216
  • Пловдив
Здравейте.
Някой има ли следната информация:
1. Мога ли сега да подам документи за прием, но детето да тръгне в градината през септември 2014г?
2. Колко време е възможно да отлагам тръгването на градина, тоест колко време имам право да ми се пази мястото?
3. Ако всичко това е възможно, какви документи трябва да занеса сега? Тези, които се изискват по принцип за приемане или само заявление, че искам да го запиша в градината?

Знам, че трябва да питам директорката, но тя ще е на работа чак другата седмица. Затова, ако мога да получа предварително тази информация, ще съм ви благодарна  Hug

# 217
  • Пловдив
*ashley*, кандидатстването е по електронен път.
Вариант 1 - регистрираш си детето сама
Вариант 2 - носиш си заявлението при директорката на детската градина по първо желание и тя ще те регистрира в системата /имаш право да изброиш 5 детски градини/
За първа група 2014/2015 г. регистрацията ще е през април, а класирането през май.
Не знам колко време можеш да отлагаш тръгването на градина, има някакви срокове.
Някъде по-напред в темата ми се струва, че и те бяха дадени.

# 218
  • Пловдив
Ооооо, ама ние сме приети. Ей сега, на 19 февруари. Просто не искам от сега да го пускам, а чак септември.
А ако ме питаш защо не изчаках класирането за подготвителна група през май (май тогава беше), просто си следях редовно свободните места и сега се беше освободило едно място в удобна градина.

# 219
  • Пловдив
Мислех, че питаш за първа група, а не за подготвителна. Разликата е съществена.
Щом детето е прието и искаш да го запишеш, носиш всички документи за записване /до 4 март/, иначе ще си изпуснеш мястото.
Само изследванията се правят непосредствено преди детето да постъпи в градината.
Ако ти дадат срок за постъпване на детето, можеш да му направиш изследвания, да го пуснеш за 1 седмица и после да го спреш поради някакви причини. През септември си правиш изследванията отново и си тръгва на градина.
Обаче на детето може и да му хареса в градината и да не се налага да го спираш...

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 14:06 от dundi73

# 220
*ashley*, във вашия случай срокът за постъпване на градина, след записването, е 2 седмици.
Може наистина да го пуснеш за няколко дни и след това да го спреш.

# 221
  • Пловдив
Да попитам , ако сега си взема бележка, че не дължа данъци за 2013, която ми трябва за да запиша детето си на градина,дали ще я признаят юли ,когато е записването  с дата февруари   newsm78

# 222
Да попитам , ако сега си взема бележка, че не дължа данъци за 2013, която ми трябва за да запиша детето си на градина,дали ще я признаят юли ,когато е записването  с дата февруари   newsm78

отговорих ти и в другата тема, но имай в предвид, че макар че навсякъде казват платени данъци за предходната година, когато вадиш бележка от Местни данъци и такси след 30.06. ще ти излезе като задължение първата вноска за 2014 година

# 223
  • Пловдив

отговорих ти и в другата тема, но имай в предвид, че макар че навсякъде казват платени данъци за предходната година, когато вадиш бележка от Местни данъци и такси след 30.06. ще ти излезе като задължение първата вноска за 2014 година

много благодаря  bouquet

# 224
Всъщност с влизането в сила на новата методика за прием от 1.04.2014г., вече няма да е необходимо родителите да вадят бележки за платени данъци и такси. Директорите на градини ще имат достъп до тази информация и те ще си правят справките при записване на приетите деца. Същото ще важи и за настоящия адрес на децата - справката в ГРАО ще си я правят директорите.

Общи условия

Активация на акаунт