Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

• 153 148
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 225
Даниела, това което посочваш е добре, беше време да спрат да ни разкарват по опашки и да плащаме такси и таксички
ей това е ново и е интересно:

11.  (Нова,  приета  с  Реш.  №  441   от  2013  г.)  Забрана  за  участие  в  класиране  се 
предвижда  за  децата,  които  са  класирани  на  две  поредни  класирания,  но  не  са  записани в 
определените  срокове.  Санкцията  е  необходима  с  оглед  намаляване  на  незаетите  свободни 
места между класиранията. Забраната за участие е за 45 календарни дни от крайния срок за 
записване за второто класиране, за което родителят не е записал детето си.

# 226
ако правилно разбирам, ако искам детето ми да тръгне на ясла през септември 2014, трябва да подам заявление през лятото, а не сега, нали така?

къде мога да видя сроковете за подаване?

# 227
ако правилно разбирам, ако искам детето ми да тръгне на ясла през септември 2014, трябва да подам заявление през лятото, а не сега, нали така?

къде мога да видя сроковете за подаване?

По принцип за яслите всеки месец се обявяват свободни места, но масовото освобождаване на места в яслите е през септември, когато навършилите 3 години тръгват на градина. Ние тръгнахме на ясла през месец септември 2013, а бях подала заявление през юли. Като ни класираха през август. Ако сега подадеш заявление и има свободни места рискуваш да ти приемат детето и трябва да го пускаш. Както е писала avrrorra, ако два поредни пъти  ти приемат детето и не го запишеш ти налагат възбрана за кандидатстване за 45 дни и тогава ще изпуснеш масовото класиране за яслите. Така че моят съвет е да изчакаш до юни-юли и тогава да подадеш заявление.

# 228
 Моля ви се,мами ,обяснете ми.Детето ми е още мъничко,на 6 м. и половина,но искам възможно най-бързо да тръгне на ясла,за да  мога да работя.Но нищо не мога да разбера.Каква е най-ранната възраст ,в която ги приемат? Кога трябва да кандидатствам? Сега ми излизат свободни места в някои ясли,но не мога да кандидатствам,системата не ми позволява,а от обкръжението ми казват,че за ясла трябвало да го запиша едва ли не от както се е родил иначе нямало да ни приемат и съм щяла да си чакам до като порасне за градина.Не ме разбирайте погрешно,не смятам да го пускам преди да е навършил година-година и половина.

# 229
  • Пловдив
Значи като приближи тази възраст тогава ще пускаш заявление. Това с кандидатстването още с раждането беше преди, сега първо, че няма смисъл, второ, че и системата не го позволява. Както се писа и в предния пост - кандидатстваш ли, приемат ли детето - трябва да го запишеш, иначе после пак наново. А явно има и ограничение на броя незаписвания.
Така че - спокойно, гледай си детенце и му се радвай, пък като дойде времето - следи къде има места.

# 230
Моля ви се,мами ,обяснете ми.Детето ми е още мъничко,на 6 м. и половина,но искам възможно най-бързо да тръгне на ясла,за да  мога да работя.Но нищо не мога да разбера.Каква е най-ранната възраст ,в която ги приемат? Кога трябва да кандидатствам? Сега ми излизат свободни места в някои ясли,но не мога да кандидатствам,системата не ми позволява,а от обкръжението ми казват,че за ясла трябвало да го запиша едва ли не от както се е родил иначе нямало да ни приемат и съм щяла да си чакам до като порасне за градина.Не ме разбирайте погрешно,не смятам да го пускам преди да е навършил година-година и половина.
кажи на обкръжението си, че вече не трябва да се спи пред яслите, откакто въведоха системата за електронно класиране Simple Smile
най-ранната възраст, на която можеш да го запишеш е 10 месеца

# 231
 А от кога най-рано мога да го пусна ясла? Какви са изискванията?

# 232
от 10 месеца  Peace какви да са изискванията  newsm78 дали ще е на 10 месеца или на 2 години се кандидатства по един и същ начин

# 233
 Ами знам ли,трябва сигурно да е проходило,да е приучено към гърне,да се храни само....за такива изисквания питам.Може да са ми тъпи въпросите ,но ми е тъмна Индия.Чувала съм,че ако не можели да ходят ги оставяли по цял ден да плачат в кошарите и какво ли още не.

# 234
  • Пловдив
Ами знам ли,трябва сигурно да е проходилоНе трябва да е проходило  в нашата ясла има деца които немогат да ходят , ,да е приучено към гърнеНяма проблем носиш памперси и ги подменят , моят син също тръгна с памперс,да се храни само. Хранят ги и им помагат с обличане и всичко друго...за такива изисквания питам.Може да са ми тъпи въпросите ,но ми е тъмна Индия.Чувала съм,че ако не можели да ходят ги оставяли по цял ден да плачат в кошаритеВ яслата на синът ми  няма такива неща ,лелките ги гушкат ,разкарват даже танцуват с тях докато по големите танцуват сами Grinning

# 235
 Много хубаво,дано на всякъде е така.Благодаря за разясненията  bouquet

# 236
Celevra, моят син тръгна наскоро /на година и половина/ - с памперс е, няма проблеми - сменят го, не се храни сам, но той още не остава толкова де. Има си хора и хора, на мен едната леля си позволи да ми похвали някакво дете на 11 месеца дето ходило на гърне и едва ли не моят син защо не ходи  #Cussing out но няма страшно, само да е здраво детето да ходи на ясла/градина, пък там на всичко ги учат  Peace

# 237
  • Sunshine state
Моето дете тръгна на ясла на 1 годинка и 2 дни преди това проходи. Не се хранеше самостоятелно и все още е с памперс/не ме убивайте с камъни,пробвахме,ама не става/. Никой никога и за нищо не ми е правил проблем. За памперса-и на тях им е по-удобно,понеже няма да се налага да сменят дрехи през 2 часа.Някои уж са научени на гърне,ама не съвсем-изпускат си се и толкоз. Все пак не виждам как ще нацелиш точно момента на 20+ деца на кого точно кога му се ходи. Не всички казват. Това е ясла  учителките знаят,че децата са мънички,спокойно.  Peace Peace

# 238
  • Пловдив
В яслата не държат детето да е научено на гърне и само да се храни. Като тръгнете на градина първата година това е основното на което ги научават децата. Да бъдат самостоятелни.

# 239
Моля за помощ - кога се подават документи за електронно класиране на деца ,които септември тръгват на градина?

Общи условия

Активация на акаунт