Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 септ. 2013, 11:49 ч.

Прием в ясли и детски градини в Пловдив -6

 • 138 634
 • 1 327
 •   1
Отговори
# 1 320
 • Мнения: 5
 В САЩ / моля за извинение за пропуснатото уточнение/.
Държавни училища са след 4- 5 годишна възраст.
С Европа за съжаление не съм запозната.
Държавата си е супер. В чужбина НЯМА държавни ясли и градини.
За коя чужбина говориш? В някои има и от 3 г.  Възраст стават задължителни.

# 1 321
 • Мнения: 1 064
Здравейте! Четох наредбата обаче пак имам въпросителни. Дъщеря ми навършва 2г. Януари месец, мисля да я пусна на ясла през март. Трябва да кандидатствам и то ако има свободни места, през февруари, така ли? Ако пусна заявление сега и я приемат през септември, няма практика да плащам такса, без тя да посещава заведението няколко месеца, нали? 

# 1 322
 • Мнения: 377
Само, ако нещо се разберете с директорката на яслата. Но по наредба, ако детето няма медицински противопоказания (не е болно),  трябва да започне ясла до 14 дни след записването. Т.е. разбирай го, носиш документи, пускаш за 1 час първия ден и оттам нататък може да си взимаш бележка от личния лекар, че е болнао или пък да не посещава по домашни причини, но пълна такса си върви в яслата, а ти трябва да се върнеш на работа или да излезеш в отпуска (получаваш 50% от майчинството при тези варианти). Няма как да ти плащат пълното майчинство и детето да се води записано на ясли. Вероятността февруари да има достатъчно места в желаната ясла, за да тръгнете март е малка. Бум на местата е август/септемри, когато 3 годишните започват градината и много малко места има през зимата.

# 1 323
 • Мнения: 44
Здравейте! Сина ми края на Септ ще стане на 2 живот и здраве, мисля тогава да го пускам и на ясла...Не ми става ясно кога трябва да кандидатствам, като гледам с местата е зор...това означава ли че ако подам документи сега мога да си чакам докато го приемат евентуално...или за всяко класиране трябва да пускам отделно документи...И гледайки календарите оставам с впечатление че класирания има всеки месец или съм в грешка Sad

# 1 324
 • Мнения: 10 020
Основният прием в детските ясли е през август-септември. Тогава тръгват на градина навършилите три години. Тогава се обявяват и най-много свободни места. Обаче точно за кое класиране ще се обявят местата, няма правило. Зависи единствено от директорите.
Моя съвет е, да следите обявените места и да подадете, когато има свободни. Ако не ви приемат и на следващото класиране, искате да промените последователността на желанията, анулирате и подавате на ново.
Ако обаче приемат детето и не го запишете, за да го приемат другаде, има някаква наказателна санкция, от сорта, че нямате право да участвате в следващо класиране. Проверете на сайта. Забравила съм вече подробностите.

# 1 325
 • Plovdiv, Bulgaria
 • Мнения: 370
Здравейте, ще записвам дъщеря ми в ДГ, но аз съм в майчинство (тоест май още не съм, родих на 20.06 и все още съм в болничен). Нали ни трябват служебни бележки, че сме на постоянен трудов договор, а при мен как стоят нещата, някой знае ли? Нещо допълнително от НОИ трябва ли да взимам?

# 1 326
 • Мнения: 10 020
Отиваш при работодателя и ще ти издаде бележка. Това, че в момента си в болнични и ще бъдеш в майчинство не е проблем. Ти си на трудов договор във фирмата/учреждението. Важното е бележката да е подписана, подпечатана и да има изходящ номер.

# 1 327

Общи условия

Активация на акаунт