ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 505
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Гърдите ги усещам празни, бебето 'дърпа' (суче) нервно, прискимтява и вампирясва от глад. Това както е на гърда. Усеща се, че нищо не пуска. Бебето хем суче, хем не яде.
Именно!
Благодаря ви момичета за отговорите.Аз напоследък предимно се седя и давам от шише защото то няма много и беба нервничи.А и така знам колко е изпила и преценям дали е необходимо да й додам и АМ.
Имам угризения и защото онзи ден като излизахме с мм се забавихме повече от предвиденото,а и като се прибрах не се изцедих.На всичкото отгоре сутринта като станал мм и дал беба на майка ми.Та като нямаше кой да ме събуди аз си спах до 10ч.Мисълта ми е,че не бях кърмила 12 часа.Като станах веднага се изцедих.Изкарах около 280мл. После през деня не кърмих,че бях пила 3 бири предната вечер и не исках да рискувам.Резултатът-на другия ден кърмата ми намаля. EmbarassedЯвно голямата пауза си е оказала влиянието.
Агнес,ми то в този лист дето имам аз "сведение за новородено" пише горе долу същите работи.Явно тук бланката така се казва,а не "епикриза".Чесно да ви кажа страх ме е да завам и много въпроси,че то тукк като ги попиташ нещо повече и ти казват:"Ама вие като така ги разбирате нещата защо ви е да ходите по доктори?Ми лекувайте си се по интернет"

# 121
Гифтче, на мен лекар ми е казвал, че бг мама трябва да се забрани. Simple Smile

# 122
За лекарите е огромна обида да се подлага на съмнение мнението им, още повече с доводи от нета. Правете тактики бе хора  Simple Smile Никога не се споменава нет! Питате, клатите глава, съгласявате се, слушате внимателно, правите се, че на момента ви идват допълнителни въпроси в главата и задавате заобиколно... Гледате с кравешки поглед... Ако трябва да се приведе пример се ползват прийоми от сорта на 'чувала съм от съседката, на времето сякаш беше еди как си..'. Никога четох в интернет!

# 123
Ми то и на комшийката са дали същия лист,така че няма как да я дам за пример.За това обикновено казвам "една приятелка в София...."еди какво си  Laughing

# 124
A, груба грешка сравнението със София! След интернет София е следващия дразнител. По- невинно трябва да го измислиш. Сега, ти знаеш за съседката, доктора не зная коя ти е съседка, така че номера с нея може да мине. Ако те пресече, че няма как съседката да има друго, измъкваш се с 'де да знам, може да съм се заблудила'.

# 125
На моята педиатърка това и се кефя, че винаги ме изслушва и не е проблем да и кажа "четох в интернет или в бг-мама". Като дойде след като изписаха Ого установих, че специално за бебето за повечето неща сме на едно мнение. За съжаление тя няма как да е педиатър на Ого по ЗК, но като минат ваксините, с малко гимнастики ще водя Ого при нея с направления. Зар е при нея и съм много доволна.
Между другото и при моята ЛЛ веднъж ми се наложи да и задам въпрос и и казах, че съм чела в интернет относно главоболието на ММ и съм стигнала до извода, че е еди какво си главоболие и дали е възможно да е това. Тя помисли и каза, че е възможно, но трябва да се докаже с доста изслеждвания и т.н. но не ми направи забележка, а ме излуша и чинно си отговори на въпроса ми.

# 126
Кате утре ги правиш 40 дни, сигурна съм щото дядо ми е починал на 30 юли, ама не са ми казали поради очевидни причини, та утре му слагат 40, но няма да ходя. Иначе не забравяй, че и юли и август са с по 31 дни, почваш да броиш 30юли ти е първи ден, а не 31 да го броиш като първи, и така. За кърмата и по тези неща, които са ги писали с дърпането и пускането на зърното, може да е кърмаческа стачка, така пишеха скоро от ЛЛЛ, иначе помпата естествено не е като бебето и се цеди по малко отколкото би изяло бебето, така че това не ми е мерител, нали си наддава бебето, става през 2,5 до 3ч, с една нощна почивка от 4 до 5ч, значи си й стига  Peace
Роси за акането по нощите, да ти кажа мойта не търпи грам да и мръсно на дупето, то се почва с мрънкане и ако не реагирам минава на яростен рев, а и ме е много страх от подсичане, и си я сменям, снощи пропусна по нощите де, свърши работата в 6:30 то и заради това не стана толкова рано, дано пък днес да е по-мирна и поспалива, нали викат, че след 40 ден се регулирали бебетата, като сън и такива неща.
Свършихме адета в църквата, но нямам снимки, че таткото държеше свещите аз бебето, и нямаше кой да снима, но здраве да е, после той раздаваше питката, аз утешавах Викито, която орева всичко, щото вече попа не пее, и не я возим в количката изобщо екстри.

# 127
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Сега разбрах, Мисти. Аз не броя първия ден и за това. Нищо, тъкмо в събота не е хубаво да се правят такива неща, та добре съм си преценила неделята  Laughing Ох, тия кърмачески стачки...от колко малки започват с тях  Laughing

# 128
  • София
Ние днес бяхме на разходка в Западния парк, изкара два часа и половина.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 21:35 от verabel

# 129
  • София
Скреч, благодаря ти.
Слагам го на гърда всеки път, но не може да се наяде само от сукане и затова го дохранвам с шише. На два пъти ми се наложи да размразявам кърма, за да го дохраня, защото изцеденото беше малко и не му достигна. Затова реших да се цедя още веднъж през нощта, той спи от около 21,00-22,00 часа до 4-5,00 часа, а аз се изцеждам и в около 2,00 и така ми стига..

Кърмата преди да я замразя се случва да я затоплям /на водна баня, водата е загрявам 60-70 градуса/, за да му давам да яде и ако остане тогава я замразявам, но не повече от 8 часа престояла.

Колко изсуква - говорихме с  педиатърката, защото преди когато ревеше тя се съмняваше, че е гладен, а аз мислих, че са колики. Като край мисля, че беше и от двете.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 21:48 от verabel

# 130
  • Бургас
Мисти, не правите ли утре 40 дни  newsm78 Ние сме в неделя, пък сме с 1 ден разлика.
ние правим 40 в неделя...Кате вие не сте ли събота?

едит: докато се включа гледам сте изяснили въпроса.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 22:36 от *Таничка*

# 131
  • София
Да, от самия първи ден на бебето се отброяват 40 дни, като той се брои за ден 1.

Мисти, миличките вие! Стана ми малко тъжно, като прочетох, че е нямало кой да ви щракне в църквата на събитието ... И от друга страна, много мило някакси... представих си ви като млада-млада двойка родители, без помощ от баби, които са тръгнали по своя път в живота... то донякъде си е така! Прегръдки и бъдете щастливи! Честит малък рожден ден и на малката, нека ви помага винаги да се подкрепяте и да й се радвате!  Hug

Гифтче, кураж и не се предавай на първия завой  Laughing 12 часа не-кърмене не могат да ти секнат кърмата просто ей тъй. Момичетата са ти дали прекрасни направления, тъй че - откъдето е текло - отново ще тече!  Hug

За лекарите е огромна обида да се подлага на съмнение мнението им, още повече с доводи от нета. Правете тактики бе хора  Simple Smile Никога не се споменава нет! Питате, клатите глава, съгласявате се, слушате внимателно, правите се, че на момента ви идват допълнителни въпроси в главата и задавате заобиколно... Гледате с кравешки поглед... Ако трябва да се приведе пример се ползват прийоми от сорта на 'чувала съм от съседката, на времето сякаш беше еди как си..'. Никога четох в интернет!
Peace Peace Peace
Именно! Да съ прайш на тъпа крава пред всякакъв непознат специалист е най-добрата тактика, поне в Бг  Mr. Green Така добре може да се направят изводи за професионализма на въпросния. След това - сравняване на мненията му с нета, съфорумки, съседки и пациенти, и се прави окончателна преценка, дали той е за теб или не е.
Гифтче, не че е неприятно, направо е ненормално, а и ... финансово престъпление да се преглежда бебе за 1 минута! Сменяй го тоз, дано да имаш други алтернативи. Най-малко, бебето на всяка консултация (всеки месец) трябва да се измери като кг, гръдна обиколка, обиколка на главата и см в дължина, гърло, бели дробове. Записва се в картона и така се следи развитието му. Плюс е длъжен да отговори на всякакви въпроси, които има майката. Евентуално ваксини. Половин час обикновено не стига за всичкото това. И тези му дейности се заплащат по ЗК - тоест, докторът получава пари за това и е длъжен да извърши всичко гореописано. Горещо се надявам да има и други педиатри при вас. Но дори и да няма, аз по-скоро бих се конфронтирала с тоя (докато детето ми е здраво, разбира се). Защото докато така всички си мълчат и се страхуват, дотогава ще има и безобразия на това парче земя до Черно море...

Момичета, благодаря ви за топлите думи  Hug
Аз понякога много се притеснявам, че пиша тъй много, тъй подробно или така настървено по дадена тема. Сигурно не на всеки е приятно да чете таквиз фермани, навярно на моменти звуча и прекалено крайно... но, подминавайте, моля ви. Най-последното нещо е да искам да обидя някого, дори и случайно. Кво да правя, като понякога ме връхлита многопис... и честичко май ме връхлита  Crazy

# 132
Срам ме беше да си призная ама щом стана дума... Обичам сандалич и никога постовете ти не са ми ,достатъчно дълги. Blush

# 133
Сандалче, ама писах за Весето, че е добре и че се чухме. Мислех, че поне ти ще ме отразиш Sad Тя милата винаги се интересува, когато някой липсва.....

# 134
Добро утро.
Момичета, според мен кърмата ви не намалява, а просто нуждите на бебето се увеличават и в един момент произвежданата от вас кърма се оказва недостатъчна. С допълнителна стимулация за няколко дни би трябвало количеството да се увеличи според потребността на бебето

Общи условия

Активация на акаунт