ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 498
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Близначе благодаря за информацията вече няма да питаме за Весето, явно е екстра  Laughing
Сандалке благодаря, но направо ме караш да се надуя с това "млади"  Grinning Ивета разбира се, че слабо я вълнуваше събитието и не можа да стане от кревата, но в понеделник заминава за Сф, сигурно един ден ще се удари в тиквата македонска, но ще е късно, или поне се надявам да се сети  newsm78
Моргана  #Crazy Shocked сега чета линийката ти кога пък станахте на почти 3 месеца, да не е грешка, ти направо ми разби илюзиите, не може толкова бързо да растат децата, то нямаме време да им се нарадваме
Мома Вики, снощи заспа в 21:30 и аз щастлива викам си край, ще черпя, да ама не наспа се до 22 и познайте, до 00:30 са ми последните спомени, че риташе на спалнята между нас, а аз бутах биберона в устата, не е истина, това дете ми разби илюзиите, уж повтарях колко й си спи, нали ще я хипнотизирам, ама не ме отрази изобщо. Та вместо в 6:30 спа до 7, и сега пак са с таткото в спалнята да си се радват. Не знам защо така, следобяд спа от 15 до 19 дали тези 4ч не са й много, ама на мен не ми се виждат много, но пък знам ли ако я събудя се сърди и реве, изобщо голям проблем това спане, 6ч през нощта + 4ч следобяд +2ч докато сме на разходка, че това са си 12ч сън, докато спеше по 18ч, какво я прихвана, че то Ивета спи по повече  #Crazy луда работа, я сметнете вашите деца по колко часа сън им се събира, не смятам има едни 5 до 10 мин дрямка, след която може да рита и ръкомаха по един час без да спре, как не се уморява не знам

# 136
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Simple Smile

На Сандалка постове са ми като сутрешно кафе - силно и дълго, разбуждащо и освежаващо  Laughing С кеф чета!

Близначе, благодарим за информацията относно Весето. Аз предположих, че е заминала нанякъде.

Да ви кажа - вчера купих и каучукова биберона...Е, и нея не ще да засуче. Ама я разбирам, тая биба смърди ужасно  Sick Сега остана да опитам още един вид и ако не стане...май няма да стане  Simple Smile

# 137
Каучука и ние не го признаваме.

Сън - от 21:30 до 3:30, кърмене и после от 4 до 7  часа спят. Чудя се дали да махам нощното хранене с вода, но ще трябва да цедя. Искам да се събуждат в 5-6.

На моите пъпеш ръцете са им студени. Отвиват се. В стаята нощем е 23 градуса, облечени са с цели ританки. Ръчичките на вашите топли ли са?

# 138
  • София
И аз това щях да питам за ръцете... Моята също са й ЛЕДЕНОстудени ръце и крачета  Thinking а се отвива нон стоп... Аз като съм до нея, я завивам, но се сърди и се почва с ритане, докато не се отвие и я оставям... А в стаята е топло! Апропо как проверявате дали й е топло или студено? Аз уж се ориентирам по нослето и отзад на врата..
Сандалче, аз с кеф ти чета постовете  Heart Eyes Нищо, че не съм активна в темата, но не пропускам постовете ти и на повечето момичета. Действат ми като мехлем на душата... Евала за позитивизма и винаги си търсиш правото.  Peace

# 139
Мисти, аз преди време бях писала че и моята спи по толкова - 12 часа на денонощие. Като чели последните няколко дни увеличи съня с час - 2, но дали е трайно...
За ръчичките - бях чела някъде да не се ориентирам по тях. Важно е стъпалата да са топли

# 140
Ники, честит празник. Да ти е жива и здрава рожденничката, да слуша много и да е гордост на мама и тати Simple Smile))
Да не забравиш да почерпиш.

Мисти, и Далийка на Роси ства на 3 месеца. И аз на моменти като гледам тези линийки и викам кога мина.

Има ли някой който не е правил чиста молитва, че аз пропуснах и сега се чудя какво да правя
Джинеееее, къде сииии?

# 141
Момичета, старите баби казват: "Радвай се на студени ръце и крака". Топлите значат, че бебето не е добре или има температура. Поне така аз знам де Simple Smile

# 142
Добро утро!
Аз днес се наспах доволно.Беба се събуди в 2:30ч,без изобщо да се разсънвам я взех при нас ,бутнах и цицата и заспах.Разшава се сутринта,когато баща й стана за работа.Станха смених й памперса,пак и бутнах цицата и пак заспах.Откарахме до 8:30!!Доволна съм.
Мисти,не съм й ги смятала,но толкова горе-долу й се събират и нашата-12,че й по-малко понякога.Нали ви казвам,че има дни в които изобщо не спи.Или спи 5мин-будува 1 час,после пак спи 10 мин-пак будува 1час.Аз това не го броя за сън.Това е подремване.Здрав сън е когато е по-вече час Peace За мен Викито си спи достатъчно часове.

Гифтче, не че е неприятно, направо е ненормално, а и ... финансово престъпление да се преглежда бебе за 1 минута! Сменяй го тоз, дано да имаш други алтернативи. Най-малко, бебето на всяка консултация (всеки месец) трябва да се измери като кг, гръдна обиколка, обиколка на главата и см в дължина, гърло, бели дробове. Записва се в картона и така се следи развитието му. Плюс е длъжен да отговори на всякакви въпроси, които има майката. Евентуално ваксини. Половин час обикновено не стига за всичкото това. И тези му дейности се заплащат по ЗК - тоест, докторът получава пари за това и е длъжен да извърши всичко гореописано. Горещо се надявам да има и други педиатри при вас. Но дори и да няма, аз по-скоро бих се конфронтирала с тоя (докато детето ми е здраво, разбира се). Защото докато така всички си мълчат и се страхуват, дотогава ще има и безобразия на това парче земя до Черно море...

Сандалич,
Скрит текст:
имам и други алтернативи,но този го избрах по мнения на други мами.Хареса ми,че не прибягвал лесно към антибиотиците,изписвал ги само в много краен случай.Нещо,на което аз държа.Не искам детето ми да бъде тъпкано с антибиотици при първата хрема.Също така е добър диагностик.На консултациите той преслушва беба (за 1мин),а  сестрата я мери(кг,височина,гръдна обиколка и обиколка на главата) и й поставя ваксинките.На мен обаче ми се иска да ни обръща малко повече внимание и като му задавам въпрос не да ми отговаря с половин уста и от мънкането му да разбирам само едно "няма страшно,случва се при много бебета"Щото и наистина да няма страшно,на мен пък ми е интересно и искам да знам.Ето миналия път го питам защо беба хърка.Случва се понякога като я сложа настрани и като диша се чува едно като хъркане.Та отговор :"мрън-мрън-мрън,няма страшно,много бебета го имат" Shocked Е а кажете какво е това сега??!?Не успявам да задам отново въпроса си,щото той вече е напуснал и ме е оставил със сестрата.
Както вече казах,прави  ми впечатление,че хората тук са свикнали на такова отношение и не само не претендират за повече,ами не им прави впечатление.Те напълно се доверяват на докторите,свеждат глави и каквото кажат те,това е.Ето онзи ден като споделих с други мами как протичат косултациите ни и те ми каза "ми толкова,ти колко искаш?Той си е такъв,но иначе е добър лекар"Е да ама аз как да разбера,че е добър?Доверявайки се на хорското мнение,може би??
Нали си спомняте,че след като ни изписаха лекар в къщи не дойде да ни посети.Не било практика ми отговориха.Щял да дойде ако има проблем,иначе било излишно. ShockedТогава си помислих,че наистина посещенията в дома на новороденото вече не се правят,но месец по-късно като попитах тук във форума се оказа,че всички вие сте били посетени в домовете си.
Офф много натоварих темата с моите проблеми.Извинявам се!
Катенце,ти защо държиш да научиш беба на биберона?Аз моята я научих,за да не ползва мен за такава,а и защото се успокояваше само на гърда,само,че обстоятелствата не винаги позволяваха да я слагам.Напоследък обаче взех да се плаша.Така се е пристрастила,че по цял ден й е в устата.Даже през деня с нея спи.Не знам дали не сгреших като й я дадох.
Глупи,аз не съм правила чиста молитва.От форума разбрах за нея,но вече беше късно,бяхме направили 40 дена.

# 143
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
gift, по същата причина като твоята - да не ме използва мен за биберон  Simple Smile Нямам против в интерес на истината, ама в края на месеца започвам у-ще и няма как малката да ползва сестра ми за биба, та ми трябва някакво решение...и май вече решението трябва да е спешно, защото не остана време  Confused

# 144
  • Бургас
Срам ме беше да си призная ама щом стана дума... Обичам сандалич и никога постовете ти не са ми ,достатъчно дълги. Blush

и аз тъй  Embarassed

# 145
Здравейте, момичета!
Едно не мога да разбера, как смогвате с всичко? Бебета, по-големи деца, домакинска работа, форум? Аз нещо не мога да я организирам цялата работа. Вече сме само с малкия и пак не смогвам.
Гледах снимките, много хубави нашите бебета бе  newsm51 И аз качих няколко нови снимки, даже едната е от днес.
За колажа, на мен идеята също ми харесва, но бих искала да пропуснете да сложите снимка на малкия. Само в снимката съм качвала негови снимки и ми се иска за сега да си остане така.
Гледам пишете за колики, а моя продължава да не иска да ака, давам Лактулоза и пак не ще. Единия път я докара до 7 дена, чак на седмия успя  #Crazy
Иначе ще го видите какъв е тумбачо на снимките  Laughing
Очичките му ще са кафеви, още не са избистрени съвсем, но няма да са зелени със сигурност.
Биба и аз давам, но защото си смуче ръцете.
Срам ме беше да си призная ама щом стана дума... Обичам сандалич и никога постовете ти не са ми ,достатъчно дълги. Blush
и аз тъй  Embarassed

И аз се присъединявам  Peace

За молитвата, аз го водих да му четат, но пък питка не съм правила, май няма и да правя, така като е тръгнало.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 13:17 от girlinblue182

# 146
Момичета, спешен въпрос. Как да разбера дали бебка има разтройство? Тя си ака често, водно е.
Моля ви кажете, че се притеснявам да звъня на личната днес

# 147
...
Едно не мога да разбера, как смогвате с всичко? Бебета, по-големи деца, домакинска работа, форум? ...
Ами в момента чета форума, бутам с крак количката в която Далийка спи и ям пъпеш с едната ръка. Не съм навън защото по обяд бяхме с приятели на Петър на една поляна със заведение. Далийка се представи много добре. А вчера следобяд ми спа в креватчето, но днес отказа и понеже не ми се излизаше затова я "возя " в хола.
Глупи, това и аз съм се питала и все още нямам отговор. Но някъде гледах снимки на наакани памперси и оттам съдя че моята си ака нормално. Май някой тук във форума беше дал линк.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 17:19 от rosi.to

# 148
Сандалкееее, бързо казвай кой изплете това жълто костюмче на Дари ! Страхотно е , толкова е сладка !  Heart Eyes 
Гърлче, тоз Юли много модерен беееее  Hug И пораснаааал......
Бебооооо, много сладки сте всички, много хубави снимки  Heart Eyes
Глупи, едно че си красива...ама и тия красиви деца  Heart Eyes Браво !
Кати-а, много, много , много сте хубави  Hug
Роси, Далийка е прекрасна    bouquet  А ти храниш ли се? Изглеждаш ми уморена и слаба  Naughty
Пине, Ю. е едно толкова изписано и красиво бебе  Heart Eyes Очарована съм !
Ох, ще изпусна някой, а не искам. За това ще кажа - разгледах всички снимки в Снимката и ще кажа, че всички бебета, мами, татковци и големи деца са страхотни ! Наистина ! Браво на нас, няма по-хубави от нашите бебета !!!   bouquet

И все повече установявам какви манекенчета си имате и какво кюфте е Бобо Sad

# 149
Мерси Близначе. Храня се, но и Далийка се храни. Иначе, да, уморена съм и с едно кило по слаба от когато забременях. Но важното е че все още имам достатъчно кърма. Всъщност аз прекалено много се сдухвам когато тя плаче и аз не мога да я успокоя. А когато съм нервна или под напрежение, много бързо топя килца. Иначе физически не съм уморена

Общи условия

Активация на акаунт