Веганството - да споделим опит - 12

• 53 200
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
ЗаСлон  bouquet

Аз съм си харесала ето тази рецепта за следващото пробване: http://www.vegkitchen.com/recipes/tofu-tempeh-and-seitan/tofu-an … tato-hash-browns/

# 121
  • София
Г-ца Шоколад, хич не си права за шоколада, има и веган такъв.  Peace Любимата ми салата е  - спанак, рукола, авокадо, слънчогледови семки, подправена с балсамико и зехтин.  Peace
danilu, мерси за рецептата, ще опитам.  bouquet

Момичета, от насипните сладоледи има ли веган такива в БГ?  newsm78

# 122
  • София
kashmir, на ъгъла на "Солунска" и "Витошка" има шоколатерия за ръчен шоколад и сладолед от естествени продукти - там продават и млечен, но има и плодови без каквито и да е млечни - ягодов, малинов и други - скъпички са, но вкусът е един път и си струва от време на време човек да се поглези - има и много хубав черен шоколад. Ако не се лъжа, някой от сайтовете за поръчка на храна вкъщи работеше с тях и може да си поръчате сладолед за у дома, ако не ви се излиза. Фирмата се казва Venchi. Това е страницата им във Фейсбук за България: https://www.facebook.com/venchibulgaria, а това е фирменият им сайт http://www.venchi.com/eu/

# 123
Ох, Дао  Grinning Каква реклама си им направила. Аз по принцип не съм много по сладоледа, но като четох как си го описала, така ми се прияде  Mr. Green

# 124
  • София
рядко намирам сладолед, който да няма вкус на химия - фен съм им - признавам:)

# 125
  • София
Даааа... но в темата Купуване на чиста храна, където писах няколко пъти суперлативи за сладоледите Венки, се появи потребител, разполагащ с цялото съдържание на сладоледите. Тонът не вещаеше добро, но технически не успя да го публикува, трябваше някой да се наеме с това...

Аз също не усещам нищо химическо или старо, кофти. За мен сладоледите Венки са прекрасни. Особено за деца, защото на външен вид са роднини  на гадните химико-вкусови  сладоледи.

Ще си правим ли среща в новооткрития Ресторант за душата? (с храна като за тази тема Simple Smile)

# 126
  • София
soul kitchen ли имаш предвид? ако не - кой друг Simple Smile

# 127
  • София
тях Simple Smile
но не знам подробности

ето за какво ставаше дума преди няколко дена https://www.facebook.com/events/575564885843286/?fref=ts
Казус: Една майка вегетарианка се бори в Комисията за Защита от Дискриминация за осигуряване на вегетариански режим на хранене на деца вегетарианчета в държавните детски заведения. Копирам нейното обяснение на ситуацията, защото е най-ясно и точно, а вашата помощ може да се изрази не в лайкване на събитието, а в присъствие на място. Който има възможност може да влезе на заседанието, а който няма възможност или желание просто да мине през едно от обявените места за подписката и да се подпише в подкрепа на ис...канията на майката. Молбата е само да не се разпространява прекалено събитието - нека да е само в групите за вегетариански начин на живот. Подкрепа е да има хора на място и най-вече лекари или диетолози, които могат да защитят един такъв хранителен режим адекватно.

за подробности вижте линка!

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 01:20 от ЗаСлон

# 128
  • София
"Хора, търси се лекар педиатър, който може да подкрепи вегетарианството за деца - за този казус в Комисията за Защита от Дискриминация. Моля ви говорете с някой такъв, с когото имате контакт - има ли възможност и желание да присъства на заседанието на 15ти (другата седмица)?"

Вие сещата ли се? Моля, пишете директно на жената!

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 01:41 от ЗаСлон

# 129
  • София
Ще си правим ли среща в новооткрития Ресторант за душата? (с храна като за тази тема Simple Smile)
Аз съм твърдо ЗА!  Party
Дао, мерси за сладоледите.   bouquet

# 130
  • София
Аз съм ЗА среща, момичета:) Много ще се радвам, ако успеем да се организираме.

ЗаСлон - пуснах информацията във веганската ни група във Фейсбук, както и в една друга група за здравословно хранене, там също бъка от вегетарианци, главно пловдивчани, но със сигурност има лекари. Надявам се оттам да изскочи нещо.

kashmir, за нищо Simple Smile

# 131
  • на острова на мечтите
тях Simple Smile
но не знам подробности

ето за какво ставаше дума преди няколко дена https://www.facebook.com/events/575564885843286/?fref=ts
Казус: Една майка вегетарианка се бори в Комисията за Защита от Дискриминация за осигуряване на вегетариански режим на хранене на деца вегетарианчета в държавните детски заведения. Копирам нейното обяснение на ситуацията, защото е най-ясно и точно, а вашата помощ може да се изрази не в лайкване на събитието, а в присъствие на място. Който има възможност може да влезе на заседанието, а който няма възможност или желание просто да мине през едно от обявените места за подписката и да се подпише в подкрепа на ис...канията на майката. Молбата е само да не се разпространява прекалено събитието - нека да е само в групите за вегетариански начин на живот. Подкрепа е да има хора на място и най-вече лекари или диетолози, които могат да защитят един такъв хранителен режим адекватно.

за подробности вижте линка!
Браво на такива майки Peace  Като знам какво може да направи бюрокрацията Sick Никак не е лесно такова начинание. Стискам палци и пожелавам много успех.
И в Пловдив това лято , в началото на главната, намерих плодов сладолед с много приятен вкус и без мляко и производни. Скъпичък е почти колкото и тук в италианско, само дето тук заплатките имата една нуличка отзад Mr. Green Аз преди си правех този с банан. Исках да пробвам и със соева сметана и прибавка на пектин, ама имах толкова проблеми, че  съвсем бях забравила за тези евентуални опити за направа на домашен веге сладолед. Като ми се поизбистрят малко проблемите ще пробвам.

# 132
  • София
някой иска ли утре да отидем заедно , хем да се запознаем, хем работа да свършим
пишите ми на лични

# 133
  • София
момичета и аз бих се присъединила за среща в новото готино местенце за хапване ако ми е удобно.

Иначе аз вкъщи правя на детето плодов сладолед , а именно пасирани плодове, каквито имам в хладилника. последно беше банан и малини и тя много го хареса. Общо взето знае, че този сладолед е полезен и може и два да изяде от него:)

# 134
Аз се записвам да следя темата, че от доста време не съм.

Общи условия

Активация на акаунт