Веганството - да споделим опит - 12

• 53 207
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
момичета и аз бих се присъединила за среща в новото готино местенце за хапване ако ми е удобно.

Иначе аз вкъщи правя на детето плодов сладолед , а именно пасирани плодове, каквито имам в хладилника. последно беше банан и малини и тя много го хареса. Общо взето знае, че този сладолед е полезен и може и два да изяде от него:)

И ние сме фенове на плодовия сладолед, но за да се получи мазния вкус, слагам кокосово мляко Flutter

# 136
  • София
момичета, забравих да пиша и за руските сладоледи - от време на време си позволявам ескимо или крем брюле от березка или москва:) цените изобщо не са им високи и за мен имат вкуса на сладоледите от едно време, съжалявам, че става въпрос за не-веган продукт

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 17:18 от Dao

# 137
  • Пловдив
Любима тема   bouquet  . С кашлица съм ,а ме запалихте с тези сладоледи.  Laughing

# 138
  • на острова на мечтите
Любима тема   bouquet  . С кашлица съм ,а ме запалихте с тези сладоледи.  Laughing
Клин клин избива Mr. Green За болно гърло помня, макар че отдавна не ми се е случвало да страдам от такова, затолена лимонада, правиш гаргара. Като малка маминка ме лекуваше така.

# 139
  • София
Ресторант "Соул китчън" / "Soul Kitchen"
http://soulkitchen.bg/bg/about-us

Soul Kitchen e проект на група приятели и кулинарни ентусиасти, олицетворяващ философията ни за приготвянето на вкусна и свежа храна и визията ни за нейното поднасяне. За нас добрата храна е:
- храна с по-чист произход - според възможностите и наличността, се подбират основно екологично чисти продукти и такива с български и регионален произход
- приготвена с оптимално пресни и свежи продукти;
- с продукти и суровини без, с минимална термична обработка, или щадяща такава, с цел запазване на живите микроелементи и витамини (задължително без пържене)
- изцяло от пълнозърнести, естествени, нетретирани и нерафинирани съставки;
- и с храни без наличие на животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат, съставки с Е-номера;

Ехааа! Който го посети да пише !

# 140
  • София
Ресторант "Соул китчън" / "Soul Kitchen"
http://soulkitchen.bg/bg/about-us

Soul Kitchen e проект на група приятели и кулинарни ентусиасти, олицетворяващ философията ни за приготвянето на вкусна и свежа храна и визията ни за нейното поднасяне. За нас добрата храна е:
- храна с по-чист произход - според възможностите и наличността, се подбират основно екологично чисти продукти и такива с български и регионален произход
- приготвена с оптимално пресни и свежи продукти;
- с продукти и суровини без, с минимална термична обработка, или щадяща такава, с цел запазване на живите микроелементи и витамини (задължително без пържене)
- изцяло от пълнозърнести, естествени, нетретирани и нерафинирани съставки;
- и с храни без наличие на животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат, съставки с Е-номера;

Ехааа! Който го посети да пише !

В ресторанта не съм ходила все още. но преди редовно си поръчвах от тях храна и мога да потвърдя, че всичко беше много вкусно. Чакам пак да пуснат доставките, което ще стане след около месец и ще опитам и от новото им меню.

# 141
  • София
не знам как са със заетостта, дано през уикенда да има места - ще ми се да отида - избягвам ресторанти и въобще хранене навън, но това си заслужава да се опита:)

# 142
  • София
не знам как са със заетостта, дано през уикенда да има места - ще ми се да отида - избягвам ресторанти и въобще хранене навън, но това си заслужава да се опита:)
Ами обади се и си направи резервация. Спомняма си, че единият ден писаха във ФБ , че са пълни за вечерта:)Нека им е все така. Много готини и свестни хора са!

# 143
Ася,
това е морски зърнастец:
http://www.superfruits.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-% … hae-rhamnoides-l/

И тъй като нямам опит с него, не мога да споделя идеи/рецепти.
Но намерих това:
http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/seabuckthorn-and-ac3a7ac3a … rry-smoothie.html

Плодът се казва облепиха:
http://www.epochtimes-bg.com/2013-04/2013-10-18_01.html

# 144
  • София
благодаря, Вери - с това име вече съм го чувала; беше ми интересно да прочета какви свойства има, за съжаление не съм го виждала, то нее  типично за българия и четох че изкуствено са го разпространили тук; иначе по аптеки - стандартни и билкови знам, че продават масло от него

# 145
  • София
Вчера минахме през ресторант "Soul Kitchen" само за да проверим дали има места Simple Smile и да почувстваме мястото. Ще заведем близък човек и исках да се подготвя.
Огледах за Дао, заподозрях едно момиче с лилава блуза Simple Smile
Затова и видях посетителите - деликатни и разпръснати из кътчетата във вътрешните помещения и двора .
Беше тихо и спокойно. За мен чак на трето място - и апетитно. Децата като видяха хвърчащите манджи с прекрасни цветове и искаха веднага да сядат. Но аз не бях готова за това, искам да съм със специално настроение и дрехи и не просто да сме гладни за храна.
Не очаквах да видя надминати мечтите ми. А мечти срещу манджа не давам.

Ресторантът е сътворен от стара сграда - личи уважение  към наследеното.
Растенията, стените, вратите, шкафовете, посетителите... са обгърнати в любов. Мисля, че е без театралност. На толкова чисто място никога не съм била.

За двора - по-голямата зона е истински двор,  маси сред ниски дървета (и една въжена люлка), настлано със ситни камъчета.
Умивалникът ме заплени - мисля, че е стар чугунен, един такъв правоъгълен.
А децата  си паднаха по табуретките от масивно, ама наистина масивно дърво, супер загладено и с въжена дръжка, за пренасяне.

Не мирише на нищо  в този ресторант - нито на ... (оп, щях да напиша "пържено" ) нито на тежки манджи, нито на краставици . За мен мирише на свобода - свобода да избирам храна и свобода да разбирам другите (надявам се!).

Споделих най-съкровените си емоции и всичките си надежди, свързани с храната и това място. Дано не ви се стори пресилено (всъщност мога още много да пиша Simple Smile).

# 146
  • София (Възраждане)
Здравейте, отдавна не съм следила темата, бързам да наваксам. Вместо запис един линк на руски относно полиненаситените мастни киселини. Стигнах до него заради информация в едно потребителско мнение, че приемът на концентрирана DHA/добавки носи повече вреди отколкото ползи.
http://paleolithica.livejournal.com/2726.html
Впрочем тук, ако съм разбрала правилно, пише че при остра нужда организмът все пак може да синтезира незаменими аминокиселини, и че нуждато от външно внасяне на омега 3 и 6 е пресилена. Признавам, боса съм по въпроса. Попадала ли ви е подобна информация? 

# 147
Здравейте!
Аз съм вегетарианка, все още ям млечни и яйца  Rolling Eyes, но не намирам вегетарианска тема.
Моля ако им някоя от вас, която е минала, или сега минава, през захранване водено от бебето на бебе Mr. Green, да ми пише на ЛС, искам да питам някои неща  Hug На ЛС, защото не искам да ме четат познати в момента, а знам, че се случва Simple Smile Благодаря  Hug

# 148
Здравей, Еовин!
Има вегетариански теми, но не са много активни - Мами вегетарианки, да се преброим и споделим и Вегетарианство.
В тази се пише редовно, по-скоро е като отчетна, но се споделят рецепти, идеи и съвети Вегетарианска четвърта-кой какво ще готви днес?

# 149
Еовин,
ще ти дам мейл, тъй като личните ми не работят (блокирала съм ги).
Разбирам те за предпазливостта...

Общи условия

Активация на акаунт