Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз последното, което правих беше накиснато и смляно кашу+накиснати и пасирани сушени череши, малко мед и какао. А, и малко кокосово масло. Стана уникално на вкус. Но по-течничко. Сипах го в форма за шоколад и го замръзнах.Изглежда супер, но трябва да се яде директно от фризера иначе се размеква и става на кремче Joy

# 241
  • на острова на мечтите
Ами елдата няма скорбяла, а и амаранта също.Киноата и тя не съдържа скорбяла.
ох,....извинявам се, че се намесвам,  ама това не е вярно.  Peace
Veniz , ако искаш да избягваш нишестето и се чудиш дали и къде го има, можеш да си правиш 'тест' за нишесте с йод. Визмаш си йодна тинтура от аптеката и капваш върху картоф, хляб, банани,  елда....и прочие , ако се оцвети в тъмно синьо, значи продуктът съдържа нишесте.
newsm78Кое по-точно не е вярно? Аз наистина писах без да проверя всичко в нета, но киноата например е:
 La quinoa non contiene glutine e può essere consumata con tranquillità da chi soffre di celiachia o di intolleranza ad esso. Oltre ad alcune vitamine del gruppo B, la quinoa contiene vitamina C e vitamina E, che svolge un'importante funzione protettiva nei confronti dell'apparato circolatorio e dei tessuti corporei, grazie alla sua capacità di contrastare i radicali liberi-Киноата не съдържа Глутен и може да се консумира от челиачи или от тези, които не са толерантни на глутен.Освен витамин В съсържа...
. Както и да е, във всички продукти се съдържат количества протеини, въглехидрати, мазнини, както казва Вери.

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 11:44 от danilu

# 242
Бъркаш глутен и скорбяла - различни неща са  Simple Smile

# 243
Да, от там стана объркването, до скоро и аз не правех разлика.
Иначе снощи правих тънки питки с ленено брашно, малко зародиш, сусам и
слънчогледови семки (със сода и вода) и станаха приятни и хрупкави, но тази сутрин ме
приболяваше корема. Явно лененото брашно им дойде в повече. Ще
пробвам и с разни други брашна от орехи, коноп, сусам докато нацеля
някоя рецепта. Сега се зачетох, че лененото брашно в по-големи дози
не е подходяща за мен храна, заради високото си съдържание на фитоестрогени.

# 244
  • на острова на мечтите
Дааааааааааааа, пардон, значи Praynig

# 245
Глутенът е протеин; скорбялата е полизахарид или сложен въглехидрат.

# 246
Напоследък много ми се вие свят, особено като започна да правя гимнастика.
Успокоих се днес обаче, направих си ПКК и резултатите ми са много добри-
за 22 дни веганско изхранване след изписването ми от болницата, хемоглобинът
ми е скочил на 131 (в болницата ми беше 113). Преди 3-4 месеца, когато ядях
месо хемоглобинът ми беше пак толкова- 133.

# 247
  • София
Veniz, поздравления! Стискам палци всичко постепенно да се оправя. Виенето на свят е нещо нормално в началото - според мен организмът се "наглася" така да се каже. Виж, ако продължи ненормално дълго, се консултирай с натуропат или медицинско лице, на което имаш доверие. Виждам, че избягваш храни, които са потенциален източник на енергия - може и на това да се дължи това виене на свят, евентуално и липса на сили. Балансирай и физическото натоварване. Peace

# 248
Преди време бях помолила за идеи за сандвичи и мазила за филийки и някой беше писал нещо с авокадо , а тогава нямаше по магазините да купя . Сега съм се снабдила с едно , рецептата много я бях харесала , но тогава не я бях записала ,а сега  не я намирам /трябва много да ровя/. Мога ли да помоля , който я беше постнал/извинявам се,че не помня кой/ да я сподели пак , благодаря предварително.   bouquet

# 249
Аз правя нещо като майонеза от авокадо като го намачквам с различни неща, но авокадото трябва да е меко и добре узряло ( без да е потъмняло, защото си променя вкусовите качества).Ако са твърди не се притеснявайте, защото като постоят омекват .Само вече не купувайте от пазарите, защото явно вече мръзнат. Последните които взех от там изглеждаха добре и бяха на добра цена, но имаха малко странен вкус и много бързо потъмняха.

# 250
Така е, по-добре вътрешни магазинчета.
Adelinda, късничко се включвам с рецепта, но аз харесах това: http://www.cookwithasmile.com/%D0%B3%D1%83%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0% … 0%BE%D0%BB%D0%B5/

# 251
Не е късно , авокадото си седи  Wink Рецептата е хубава, но нямам пресни люта чушка и домат , утре ще гледам да се снабдя   bouquet благодаря

# 252
Гуакамоле съм правила, бързо се изяде. Simple Smile
Утре ще си взема и тиквичка и ще направя зелена веганска майонеза.
http://recepti.--reklamen-spam--/r-16511-%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B … D0%B5%D0%B7%D0%B0

Мисля вместо чесън да сложа хрян или повечко черен пипер, защото смятам да го хапвам сутрин. Какво ще кажете?

Може да се поглезя с кремче http://www.kulinarno.bg/recepta/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BE% … %D0%B4%D0%BE-3609
или кексче
http://www.kulinarno.bg/recepta/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D … %D0%B4%D0%BE-2999

Обаче не ям захар и кажете - с какво мога да я заместя в кекса, така че да се получат блатовете???

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 23:26 от white flower

# 253
Може и да бъркам, нямам кой знае какъв опит в кухнята Blush, но пътя на логиката, ако махнеш 2 чаши захар, трябва да махнеш и 2 чаши течност, за да се запази консистенцията. После например ако замениш захарта с течен подсладител например пак 2 чаши, ще трябва сухите съставки, вероятно брашното да увеличиш пак с толкова. Ако пък подсладителя ти е 1 чаша в твърдо състояние, ще трябва течните съставки да намалиш с 1 чаша. Не знам дали стана ясно и дали съм права, но кухнята е затова да се експериментира, така че давай смело Peace

# 254
  • София
Аделинда, аз ти казах рецепта за сандвич с авокадо дали е тя? Мариновани гъби (не печурки, а микс), препечено хлебче и задължително къри.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт