Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Ха , верно Дао , не го бях дочела това . То да бяха писало поне колко е сока , а не само консерва  Joy , най-вероятно е недописана рецептата , в началото сока да се разбие кашуто , после и самото цвекло , знам ли  newsm78

# 376
  • София
ей, супер рецепта, много благодаря! при първа възможност ще я пробвам и  обещавам, че ще си запиша пропорциите, за да ги споделя тук.

вече няколко пъти правя онзи  таен тиквен сладкиш с просо и винаги става и се яде Simple Smile

# 377
Някой да препоръча рецепта за булгур?

# 378
  • София
Шоколадче, булурът можеш да го третираш като ориз, т.е. да си правиш всички манджи, които правиш с ориз, но да използваш булгур - например постни сърмички и пълнени чушки. Имай предвид само, че на него му е достатъчно 15-минутно накисване в топла вода, за да се приготви. С него става и моята любима салата табуле - накиснат булгур, пресни домати (наситнено само месото), връзка мента, връзка магданоз, чесън, зехтин, лимонов сок, сол на вкус. Става и за всякакви други салати като добавка. Върви добре със салати и ястия, в които има нахут.

adelinda, не знам точно какво е, но този уикенд може и да пробвам, занимава ми се с нещо овъртяно, но най-вече защото имам едно неотворено бурканче агар-агар, което пазя за веган торта гараш, но явно много ме мързи и още не съм го употребила, та този "салам" ми се вижда по-малка хамалогия; откъде мога да се сдобия с бирена мая?

# 379
  • София
Без да съм правила рецептата, мисля, че е повероятно да се ползва само водата от цвеклото. Мисля, че иначе би станало твърде червена цялата смес.  Thinking

Страхотни идеи за булгура Simple Smile

# 380
Някой да препоръча рецепта за булгур?

Пилаф. Кипваш вода. В друг съд , запържваш малко фиде , когато се зачерви сипваш булгура и него леко запържваш и доливаш горещата вода. Ако е киснат булгура 1:2 ,ако не 1:3 . Ако готвиш на електрически котлон изключваш , ако си на газ оставяш малко да поври и после задушаваш под капак , докато поеме водата, без огън.

Дао , бирена мая в аптеките има , не знам дали нея имат предвид , в нея има и прословутия В12 .Агар Агар от къде купуваш ?

Ми то нека се пасира със сока само , после ще се види консистенцията дали да се сложи и самото цвекло . Рецептата най-вероятно е преведена и недогледана .

# 381
  • София
агар-агар взимам от зелен био ли беше балев био ли беше, забравих - всичките са ми еднакви

# 382
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg25642009#msg25642009

В тази тема из бгмамските архиви , има 2 хубави рецепти за постни кексове . Не ги копирам , защото има и снимки , много добре изглеждат и са без така неприятните ми кокосово масло и оцет  Mr. Green

# 383
  • София
агар-агар взимам от зелен био ли беше балев био ли беше, забравих - всичките са ми еднакви
И на мен Simple Smile

# 384
Момичета, привет.
Решила съм да правя сладки с фъстъчено масло, но мога ли заместя овесено брашно с овесене трици или ядки, защото нямам вкъщи? И яйце как замествате?
Благодаря предварително.  Peace Hug

# 385
  • София
Защо да не можеш, по-добре с трици, те са фини.Яйце замествам с банан.  Peace

# 386
Как използвате сусамовия тахан и в какво количество? Особено за деца ми е интересно.

И друго - много ми е трудно да измислям закуски. Всичко, на което сме свикнали, е я с яйца, я с мляко, я пържено....

Дао, мерси за рецептата. Още не съм го сготвила този булгур.

# 387
Как използвате сусамовия тахан и в какво количество? Особено за деца ми е интересно.

И друго - много ми е трудно да измислям закуски. Всичко, на което сме свикнали, е я с яйца, я с мляко, я пържено....

Дао, мерси за рецептата. Още не съм го сготвила този булгур.

Аз го подслаждам леко с мед и го мажа на бисквитки. На малката много и харесва. Вчера правих нещо като течен шоколад - 2-3 банана, тахан, брашно от рошков, какаово или кокосово масло, няколко фурми за подслаждане и вода на око, колкото блендера да ми завърти сместа.
Скоро Ванилка беше гост в едно предаване и  там прави едно кремче с тахан, банан и авокадо. 

# 388
Сусамово мляко с банан на шейк е много хубаво . Сусамовия тахан основно подсладен с мед  го харесвам. Правила съм си го това кремче с банан и тахан ,, много ми накъртва. И с вода съм го разбивала на шейк , по-хубаво става сусамовото мляко със семената. Иначе смутита правят , като се разбият плодове, или зеленчуци със  зелении ,но с вода не с мляко и слагат малко сусамов тахан .

# 389
А какво е препоръчителното количество за дете? Ние ядем млечни веднъж на високосна година...

Общи условия

Активация на акаунт