Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Странно. Вкъщи има едно пакетче, купувано много отдавна и няма аспартам. Само захар и глюкозен сироп. Дали не са нов вид?
Дъвките от Лидл, които не са в кутийки, също са с аспартам, а от същата марка в кутийките са без.

# 361
Кръгли пластмасови опаковки , май на руло които са/не съм купувала/ ясно си пишеше аспартам и др. както и в Орбита, не съм сигурна и дали не ги правеше една и съща компания .

# 362
  • Пловдив
Някоя лесна и бърза рецепта за меденки / сладки с рожков да препоръчате?  Hug

# 363
Има едни дъвки Kodent в Кауфланд, съдържат изомалт, за тях ли става
въпрос?
Ан, нямам още много опит с веганските сладкиши, но тези курабийки
изглеждат лесни- http://the-vegan.org/133/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0 … 0%B4%D0%BA%D0%B8/.

# 364
Гледах другите Хуба Буба ,които не са на лента ,  не пише аспартам  newsm78, как едните имат другите не .

# 365
Кръгли пластмасови опаковки , май на руло които са/не съм купувала/ ясно си пишеше аспартам и др. както и в Орбита, не съм сигурна и дали не ги правеше една и съща компания .
нашите са пакетче, не кръглите. Вчера гледах в магазина също пакетчета и нямаха. Но на страницата на фирмата сзахарта е заменена с аспартам. Та няма да се учудя ако това са стари партиди все още.

# 366
  • София
Моля дайте някоя любима рецепта за суров спанак.
Правихме солен вариант с краставица и чесън Simple Smile
По принцип обичаме с банан, но аз не го одобрявам като комбинация.

Кой е най-усвоимия вариант?

# 367
  • София
ЗаСлон, единственият суров вариант, в който консумирам спанака е на салата. Не знам дали е най-лесно усвоимо. Любима ми е една салата от преди много години, която правеха в пицарии Трол. Затоплено арабско хлебче се слага в купа, отгоре се слага накълцаният суров спанак, много зелен лук и счукани орехи. Дресинг по желание. Продължавам да си я правя даже и без хлебчето.

# 368
Суров спанак: салата хубава става само то дребния който е , бейби ли как се води , защото е още крехък. За да може най лесно да се измие , се накисва във вода, след което се сплаква и се махат коренчетата. Нарязва се на ситно и се намачква с малко сол . Може да се добави авокадо , маруля, зелен или стар лук /ако лука е стар се мачка със спанака/ . Така приготвените зелении можеш да сервираш със крутони от пълнозърнесто хлебче със ленени и сусамови семена и др. Може също със варен ориз по Хитайски/ Wink/. Който се вари по -следния начин : слагаш вода на котлона , когато заври подсоляваш, ориза трябва да е добре измит , може и да се накисне за малко , след което се слага във водата. Когато омекне , се прецежда водата и ориза се изплаква със студена вода, за да се спре процеса на готвене . Объркваш със зелениите и готово , може и да запържиш всичко за малко в уок тиган. Овкусяването според случая , ако е на салата дресинг /мазнина , лимон или балсамико оцет/, ако е с ориза соев сос и каквото се сетиш друго .

# 369
  • София
много готини съвети Simple Smile
благодаря!
спананакът обаче се оказа толкова вкусен, че го ядем дори и ненарязан, като крави пасем

за децата питах, на тях трябва да им се "пробутва", засега едното дете яде само дръжките, а другото - без дръжките  Joy

# 370
  • София
На мене ми е най-вкусен спанака на фреш заедно с портокали ( и моркови). Мисля, че четох някъде, че желязото се усвоява най-добре с витамин ц.  Слагам всичко в сокоизтисквачката (уточнение:мойта не е от модерните за треви, а си е обикновена)
Но.. Дали деца ще искат да го пият, не знам Simple Smile

# 371
  • София
Къде ползвате ленено семе?   bouquet

# 372
# 373
  • София
Ехеее, супер изглежда!  Peace

# 374
  • София
изглежда автентично, аз имитации не обичам и не консумирам, но мисля, че мога да заслепя мъжката половинка с изненада:) единствено в рецептата не ми стана ясно на цвеклото само водата ли се ползва? защото никъде не пише къде и кога се добавя самото цвекло, а само за водата

Общи условия

Активация на акаунт