Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Impatiens Благодаря! Hug
Ще видя как да си поръчам. Аз го добавям към супа и манджа- за овкусяване. Обожавам подправки и мармитето ми идва добре. На филия ми е прекалено солено- но понякога и на филия го ям - с домат, авокадо, сусамов тахан!

# 346
  • София (Възраждане)
Използвате ли кочана на броколито? До скоро го хвърлях, но ме светнаха да го беля, сърцевината му е супер вкусна.

# 347
  • София
Аз го ползвам в джусове.  Peace

# 348
Използвам го и в ястия и в сокове т.е. не го хвърлям.

# 349
Аз съм го белила и може да се изяде сърцевината като кочан на зеле

# 350
Вери, искам да ти се извиня за заядливия си тон от друга тема, обърках те с друг потребител. Исках да ти пиша на лични но си ги забранила   bouquet Embarassed  bouquet

# 351
Няма проблем, Аделинда. Вече е забравено.
А и осъзнавам, че понякога имам остър, директен и критичен изказ.
Не винаги хората разбират какво искам да кажа. За да се обоснова, ми трябва време и търпение, а може би и желание, за дълги писаници. А аз ги нямам напоследък.

bouquet

# 352
  • София
Просо с тиква на фурна (не се разбира, че е с просо, нито с тиква  Joy)

Просото се сварява с вода 1 : 1.5 (значи не напълно)
После в тава се разбърква с тиква настъргана, в равни пропорции горе-долу. Захар на вкус и някакво мляко (аз го ядох с краве), канела. Като е с ядково мляко може би малко мазинна да се сложи newsm78

Приятелка почерпи децата и никой не позна с какво е, дори и аз не разбрах за просото Simple Smile
Рецептата не е с точни мерки, но скоро ще я направя и ще пиша пак.
В момента  тавата е пред мен и "изравнявам"  Joy, стана чудесно, без никакво мляко, щото и животинско и неживотинско нямам.
Мъжът ми го нарича грис-халва. Украсено е с половинки орехови ядки.
Пропорциите не са важни, всичко по усет.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 22:53 от ЗаСлон

# 353
А колко време се пече?

# 354
  • София
Печенето е до покафеняване на тиквата (не от изгаряне, по-скоро от взаимодействие с канелата) - около 15 минути може би.
Варенето предварително може би е 10 минути, аз го загорих и скоростно прекъснах процеса

Искам да похваля едно нищо необещаващо заведение, което е доста добро за вегани/вегетарианци.
Бар Шишарка, в подстъпите на Витоша, над Княжево. Никакъв бар не е, чист ресторант, бивша кръчма.
Невероятен сервитьор ни обслужи Simple Smile Казахме му, че сме вегетарианци и той ни изреди без да се замисли около 15 варианта, скорострелно.
Заслужи си аплодисменти   Joy

Ядохме зеленчукова супа и задушени картофи, като изборът на мазинна не включваще маргарин, а беше между олио, зехтин и краве масло.
Елементарни неща, но за тях на друго място трябва да се борим със зъби и нокти Simple Smile
На около 30 години е, внивамайте да не ви се падне колегата му, който е на повече години - нищо не знае и ни отряза още при поръчката на български билков чай - каза Не може, няма!
Много малко посетители, тиха музика, не се пуши, просторно.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 00:20 от ЗаСлон

# 355
Мерси, аз специално казах на мъжа ми, който пазари сам днес да вземе просо, но той не можал да го намери Laughing. Не се губи де, ще се пробва със сигурност за закуска на децата някой ден Flutter

# 356
  • на острова на мечтите
Когато съм притеснена, изплашена или просто изморена, ми идва отвътре да готвя. Да готва неща, които са нвои за мен. Ей така например си направих вместо ньоки, дебели спагетони от грах. Не стана лошо. Правите пюре от грах, добавяте яйце(ленено семе), брашно, щипка сол, омесвате с лъжица и оставяте в хладилника да престои поне един час. После напълвате в найлонов плик, отрязвате дупка и пускате във вряла вода. Не ги правете много дълги, за да може да ги извадите по-лесно. Готови са, когато изплуват на повърхността. Изваждате е срешетеста лъжица, добавяте нарязани на ситно пресен домат, или от консерва, зехтин и готово.

# 357
  • София
Ееей, чудесна идея! Моля, дай подробности за пропорциите грах, ленено семе, брашно!
А ако са дълги сигурно ще станат смешни, много ми е весела тази рецепта Simple Smile

# 358
  • на острова на мечтите
Ами аз не съм много по точните мерки Embarassed Грах около 100 грама, ленено семе смляно една лъжица, в рецептата имаше три яйца Sick Аз сложих едно, но следващият път искам да пробвам без, брашно 100гр. една лъжица олио, малко сол.
И аз с реших, че ще е забавно. А когато ги сервирах бяха доста привлекателни!

# 359
Хуба Буба дъвките имат аспартам, днес гледах етикета .

Общи условия

Активация на акаунт