Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Родопски клин/пататник се прави принципно в тава , и се пече на онези старите печки на дърва от едната страна , задушено с тава отгоре, после се обръща да се запече и от другата страна. Основно е мляко с ориз , сирене и яйце или настъргани картофи овкусени по вкус. Тефлона не е задължителен , корите са брашняни и не залепват. В града го правим и на фурна, като пак обръщаме , макар да печем от двете страни . Най-вкусното му е препечената коричка.

# 496
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В града го правим и на фурна, като пак обръщаме , макар да печем от двете страни . Най-вкусното му е препечената коричка.

точно така, на старите печки се прави, ама не винаги в тава, ами в каквото има  Wink
все пак на старите фурни се слага не във фурната, а отгоре и то при махнати кръгове Wink
та за мен е по-близко да го направя в тигана.
при всички случаи е вкусно.

с млякото и ориза не го разбрах.
в нашето село се прави с ориз, яйца и сирене, яйца и сезонни зелении, може и със сирене.
с мляко с ориз не съм го яла  Thinking

# 497
Без махнати кръгове на слаб огън сме пекли , но и на село са модерни вече . На газ готвят , имат парно , ех модернизация  Joy Та и там във фурна си се прави вече. Мляко с ориз варени , добавя се яйца и извара принципно , но домашна от пълномаслено мляко. Пекли сме и на котлон , вкусно си става.

# 498
  • на острова на мечтите
Момичета, от няколко дни търся да видя как може да се направи в домашни условия соева "кайма"
или соеви "мръвки", тези, които се продават като заместители на месо. Вчера правих малко експерименти, ама после се разпадат newsm78 Рових из интернет, но не мога да открия как точно ги произвеждат. Предполагам, че се правят от брашно от соя, някакъв свързващ елемент(аз опитах с ленено брашно) и.... newsm78 Ако някой може да изрови някой сайт, благодаря от сърце!
Защо ли ми трябва? Ами защото тук цената му е  #Crazy Shocked А и не се намира лесно. Сицилиянците са всичко друго освен вегетариянци Grinning

# 499
  • София
danilu, предполагам имаш предвид сейтан и темпех. Сейтанът се прави от глутеново пшеничено тесто със соев сос:

http://vegannomnoms.net/2011/03/how-to-make-seitan-an-illustrated-guide.html (със снимки)

http://www.vegetariantimes.com/video/how-to-make-seitan/ (само видео)

http://www.eatingrules.com/2011/10/how-to-make-seitan/ (със снимки)

Темпех е изцяло от соя:

http://www.tempeh.info/maketempeh/how-to-make-tempeh.php

# 500
Майка правеше соеви кюфтета от соя на зърна  , технологията е подобна на тази за фалафели . Фалафелите са вкусни и лесно се правят, също са вариант.

# 501
# 502
# 503
  • София
и аз не съм разбрала за подобен конфликт; но е факт, че новата визия ме дразни именно поради това, че площта за четене/писане е малка, с намален шрифт, за сметка на допълнително извадено съдържание от страни, което нямам опцията да скривам или избирам + увеличеното количество реклами; затова и съм превключила на старата версия

# 504
  • София
Дао, а при мен освен изброеното има нещо което ме вбесява - като посоча последната страница от някоя тема да ми се отвори и вместо нея изскача (винаги!)  някой съседен подфорум, който въобще не ме интересува.
Тоест - давай, народе, чети реклами и клюки на корем!

Моля ако някой ще ходи в Соул китчън да ми пише предварително, защото вероятността да се видим там по време на постите е огромна. Половината от приятелите ми постят или са решили там да се видим Simple Smile И аз се жертвам, на тях ще им е за пръв път, а аз не мога да ходя постоянно по ресторанти Simple Smile Но на никого не отказвам засега Simple Smile

# 505
asyalein, страхотна идея за Родопски клин на тиган. Ще я пробвам.

Разрешаваш ли да споделя рецептата ти в темата "Православни пости 2014"?
Предполагам, че ще се хареса много.

# 506
слагай.

в алтернативният форум още няма хом. темичка... Wink

# 507
Аз все още ползвам старата визия. Не виждам реклами, защото инсталирах Adblock, май така се казваше приложението. Имаше една тема за мнения и препоръки за новата визия, където много се изписа, то не бяха анкети, то не бяха и петиции ...

asyalein, какво е хом. темичка?

# 508

asyalein, какво е хом. темичка?

оф обърках се...
няма хомеопатична (хом.), но и веганска няма...

# 509
Ясно Simple Smile
Да, няма. Ако се създадат, тогава вече много ще се раздвоя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт