В момента чета ... 21

• 44 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • В две мънички очи...

# 436
Приключих, в събота "Оцелелият" на Чък Паланюк. След двете прочетени негови книги, тази ми се стори малко скучна. До средата на книгата имах чувството, че отново не е изневерил на себе си, но ... само до средата. Разбирам, че действието се развиваше от края към началото, но ... нещо ми липсваше. Последните страници прочетох с голяма мъка, признавам си. Все пак, такъв стил като на Паланюк не съм срещала. Няма такова писане в световен мащаб. Наистина е цар на обратите. Сложих три звезди в Гудса, защото няма да я прочета още веднъж.

# 437
http://colibri.bg/knigi/373/eduardo-mendosa-priklyuchenieto-na-damskiq-frizyor
Много ми хареса! Щура и забавна книга!

# 438
# 439
  • Варна

Започвам я.

# 440

След депресиращата втора част на трилогията, пълна с кръвопролития и лош късмет, и след досадно предсказуемото начало на "Последният довод на кралете", чакам да видя с какво ще ме изненада Абъркромби Simple Smile. Направо нямам търпение и дано си заслужава Laughing!

# 441

Още съм в началото.

Изчетох тази

Чете се бързо и леко напомня на доктор Куин Лечителката.
Ела е самотна майка, съдържателка на пансион. Десетгодишният й син не говори и е с диагноза "идиот-савант". Леко е като Монк детето.
Последния наемател е красив млад мъж, на който дните са му преброени.
Града е тероризиран от шайка разбойници.
Гадно ми беше да чета за убийствата на говедата.
Приятна книга е. Препоръчвам я за следобедно четене при валящ навън дъжд.

Не обичам книги в които половината глави са написани в трето лице, а останалите са разказ от първо лице на един от героите.  Crossing Arms
Сюжета е малко банален - сериен убиец и опитите да бъде спрян.
Моля който я е чел да ми обясни края /умря ли наистина Анри?/.
Мразя книги с отворен край.  Crossing Arms

Днес ставам на 28 години. Пийнете по едно довечера за мое здраве!

Скрит текст:

# 442
Бързоходче , да си жива и здрава и много щастлива Simple Smile

# 443
  • София
Естелче, да си живо и здраво, миличко!  Heart Eyes
Да си много обичано и обичащо!
И късметът бързоходно да те спохожда!!!  Grinning   bouquet

# 444
Честит да е РД и от мен, много книжни подаръци да получиш:)
Аз да повъзхвалявам "Черно мляко": почти към края съм , не искам да свършва, така приятно и поглъщащо ми върви. Любопитните страни от живота на любими автори, закачливите и "живи" сценки с Палечките, женските перипетии и разсъждения - всичко това ще ми липсва... Бих си купила книжката, за да я давам на приятели и роднини Grinning Знам коя ще е следващата ми: нов шанс за "Любов" на авторката:)))
пс: днес в едно скучно и досадно заседание дадох воля на артистичността си и нарисувах: 1. шестте палечки; 2. Елиф и Еюп в ресторанта, тя специално "изтупана"; 3. себе си и моя малчо - на мястото на нея и нейния (понеже  още не съм стигнала до появата му, ако въобще има такава, само подозирам, че да).
Вдъхнови ме с две думи, допринесе за смиряване на душата ми с мъдрите притчи, цитати, разсъждения - простички, но истинни. Както и за добре прекарано време.  bouquet

# 445
  • Den Haag
Здравейте! Hug
След дълго отсъствие, отново съм сред вас   Party. Последните два месеца нямах много време за четене, цялото семейство се наложи да напуснем България и да се преместим в Холандия. Децата почнаха да ходят на  училище и градина. Засега им харесва много, само където ни е трудно с езика, но се надявам да го научим  Peace Взела съм си  десетина книги на български и съм заредила Киндъла с много книги, които се каня да прочета. Много ще ми липсват българските книжарници и книги Sad , но ще правя списък и лятото ще наваксам с желаните книги за прочит.
Започнала съм тази книга:

Сега се връщам в предишната темичка да прегледам какви книги сте чели и обсъдили  Grinning

# 446
  • София
Естел Бързоход, ЧРД! Да си жива и здрава, много щастлива и още много хубави книги да прочетеш!   bouquet

diana lobodova, всичко това е много вълнуващо! Пожелавам бърза адаптация на цялото ви семейство. Можеш да започнеш да пишеш, ако ти свършат материалите за четене.  Grinning

Аз прочетох на един дъх "Пламтящото съдилище" на Джон Кар. Верен на себе си е! Чудесен крими трилър.

Прочетох и "Дървото на Юда" на А. Кронин. Хареса ми. Действително има доза наивност в изграждането на образите и известна крайност при съпоставянето на положителните и отрицателните образи, но стила е хубав и си заслужава потапянето в онази бохемска епоха, за която ние съвременните хора само можем да мечтаем.  Wink

И като започнах да говоря за други епохи и съответния начин на живот, да кажа, че започнах "Автобиография" на Марк Твен, която носи насладата и вкуса на своето време. Не си спомням коя от вас точно я препоръча, но и аз определено я харесвам.  Grinning

# 447
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Не мога да се включа много по съществото на темата, но не мога и да не се включа.  Wink

Естелче, желая ти здраве и много положителни емоции. В страхотна възраст си, изживявай всеки момент, живей на пълни обороти.  Hug  bouquet

Диди
, дано бързо да се адаптираш в новата среда, децата-също. Дано да намериш нови приятели и не забравяй да се включваш тук.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Петя, аз също помня добри отзиви за автобиографията на Марк Твен и ще чакам ти да кажеш как я намираш, тогава ще се замисля дали да не  я прочета и аз.

Все още чета "Да обичаш Франк". Но чета като имам време....А него хич го няма напоследък. ooooh!

# 448
Прочетох Кнут Хампссон- интересна, стилът е малко странен бих прочела още нещо негово.
Сега чета Както винаги ми е интересно да го чета тоя Шоу.

# 449
Честит да е РД и от мен, много книжни подаръци да получиш:)
Аз да повъзхвалявам "Черно мляко": почти към края съм , не искам да свършва, така приятно и поглъщащо ми върви. Любопитните страни от живота на любими автори, закачливите и "живи" сценки с Палечките, женските перипетии и разсъждения - всичко това ще ми липсва...

Направо да ти дам и "Копелето на Истанбул"?

Общи условия

Активация на акаунт