В момента чета ... 21

• 43 250
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Прочетох, Да убиеш присмехулник. Хареса ми.

Тъкмо започнах Полет над кукувиче гнездо. Още се адаптирам от единия към другия стил.

# 706
  • София
mijjjka, ти започна ли последната книга на Кейт Мортън, как ти се струва?
Аз прочетох "Пазителката на гълъбиците" и "Джойленд" - и двете книги ми бяха много интересни, много силни, всяка по свой начин. От няколко дни не съм чела нищо, което е супер необичайно за мен.

# 707
Венка, не съм я почнала още...  Embarassed

Скрит текст:
Напоследък нямам никакво време за четене  Sad А съм натрупала и няколко книги от Предай нататък книга, които са със срок за предаване, та кога ще насмогна просто не знам  Confused Сигурно към Коледа  Laughing

# 708
  • София
И при мен положението е същото, mijjjka... Само дето си организирах "предай нататък", ама от нашия форум  hahaha. Питам от чисто любопитство, напоследък каквото си ми дала или препоръчала за прочит 100% ми е харесало  hahaha  Hug.
buttinsky, свиркай, ако не откриеш книгите на Кейт Мортън.
Спирам със спама и отивам да направя избор между "Повелителката на реките" и "Под купола"  Crazy.

# 709
.. Само дето си организирах "предай нататък", ама от нашия форум  hahaha.
Crazy

Вени  Hug

# 710
  • София
Киф  Hug!
Много обичам да обменям книги! Харесва ми, когато някой ми каже "Искам да ти дам тази книга, прочети я, ще ти е интересна", обичам и аз да споделям моите. Когато разглеждам нечия библиотека, винаги ме привличат книгите, със следи от прочит, а не тези, които изглеждат като нови. Все си мисля "Хм, тази е разгръщана милион пъти! Сигурно си струва!".

# 711
Вени ,и аз така-много обичам да вземам за прочит препоръчана  книга.  Peace
Иначе и аз напоследък съм много зле с времето за четене. Но сега с тези дълги вечери се надявам да успявам да си открадна малко повече.
 Simple Smile

# 712
  • на североизток от Рая

Много обичам да обменям книги! Харесва ми, когато някой ми каже "Искам да ти дам тази книга, прочети я, ще ти е интересна", обичам и аз да споделям моите. Когато разглеждам нечия библиотека, винаги ме привличат книгите, със следи от прочит, а не тези, които изглеждат като нови.

Все едно, че аз съм го писала.  Hug

Иначе и аз напоследък съм много зле с времето за четене. Но сега с тези дълги вечери се надявам да успявам да си открадна малко повече.
 Simple Smile

Нези, и аз съм така, мила.  Confused Но ще намерим време за книги, зима идва, най-подходящото време за релакс.  Simple Smile Поне това си внушавам, де. Не обичам зимата  и студа. Четенето ще ме разсейва.

А най-хубавите книги, които съм прочела, са ми препоръчани от вас, момичета! Hug Много ви ценя!  Heart Eyes

# 713
"Яж, моли и се обичай"

# 714
# 715

Страхотна книга  Peace Филма пет пари не струва, пред книгата.

# 716
Приключих "Калната река". Хареса ми много!
Да, доста мрачна е като усещане, но, предполагам, отговаряща напълно на "светлата" социалистическа действителност в Китай от края на 70-те години на 20 век.
Бих я оценила с 4,5/5 поради една-единствена причина ..... който не я е чел книгата и има намерение да я чете да не чете по-надолу, а който я е чел ще се радвам, ако сподели мнение  Hug

Скрит текст:
Не знам защо, но очаквах много повече от образа на Кай. В този смисъл останах разочарована, че някак си не беше изграден пълнокръвно, ако мога така да се изразя. Кай беше героинята - след Нини - която ми беше най-симпатична от самото начало, но някак си с напредването на сюжета, образът й не се разви. Не разбрах какво предизвика обрата във възгледите й, не я усетих, беше ми изкуствена... Дори Шан я усетих по-силно и по-истински, докато Кай постепенно започна да ми изглежда като пришита към сюжета...
Много тъжно ми стана накрая за Тун ... и не само за него... общо взето за всички ....  Sad

Сега рязка смяна на жанра Grinning Започнах:

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 09:24 от mijjjka

# 717
  • Ямбол
...
Сега рязка смяна на жанра Grinning Започнах:

...
Да ти кажа ли какво става накрая, но не края? Mr. GreenWink

Сега без майтап, на мен ми хареса, любопитно ми е ти как ще я възприемеш.

Иначе аз още се мъча с "Денят на Чакала". Скоро не ми се беше случвало да  ми е скучна книга, която я определят като трилър и дори съспенс. Явно политическите теми не са за мен и след тази книга Форсайт смятам да го отпиша, макар да си изтеглих всички негови книги, които ги има в Читанка.

# 718
Да ти кажа ли какво става накрая, но не края? Mr. GreenWink

А бой, де?  Wink  Hug
Ще споделя впечатления, разбира се  Hug

# 719
благодарение на съфорумка   bouquet Много ми харесва, макар в началото да си четях на глас, за да свикна с възрожденския език.

mijjjka , относно "Калната река"
Скрит текст:
За мен Кай беше пълнокръвна като героиня, нямах съмнения относно нейните подбуди за включването й в протеста. Чувствах, че тя насила, по принуда се е омъжила в това богато, свързано с властта, семейство. Тя е прикачена към тях като бижу, не й е удобно в тази роля. Винаги го е усещала, но просто не е имала достатъчно силен стимул, за да се противопостави. Докато не става свидетел на безсмисленото убийство на Гу Шан и не открива любовта в лицето на един от другите, от заклеймените (забравих му името на героя). Тя винаги е знаела, че нещо във властта е нередно, че нейната роля на примерна съпруга и на "гласът" на властта не й носи желаното удовлетворение. И реши да се бори, но за жалост, много кратка беше борбата й.

Общи условия

Активация на акаунт