В момента чета ... 21

• 43 266
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мона Лиза, не бих класифицирала "Мидълсекс" като лека книга. Ако търсиш нещо разтоварващо, не е това.  Wink  Според мен си заслужава да бъде прочетен Юдженидис в този му вариант. Различна е книгата му определено. И все пак имаше неща в психологията на главния герой, които до последно му останаха далечни. Освен това на мен ми дойде отегчителна на моменти... Може би защото не бях "грабната"... Продължавам да считам, че е между книгите, които е хубаво да се прочетат, но не е в топ предпочитанията ми.

# 691
  • Berlin
Чета "А планините ехтяха" на Х. Хосейни. Малко по-постна и разпиляна ми се струва от предните 2, но все пак е интересна. Очаквам с интерес края.

# 692
Току-що приключих "Погребете ме зад перваза". Прочетох я на един дъх ... Смях се през сълзи,
Скрит текст:
а накрая се молех Сашенка да остане жив. Остана!  Hug
Така нямаше ли да е по-добре? Не че ще я чета книгата, но защо реши да кажеш какво става накрая?

Понякога, когато видя някой да споделя за книга, която възнамерявам да чета, бързам да го превъртя, че може да е решил да сподели края.
Аз съм гледала филма,сега научавам ,че има книга.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 11:33 от Анонимен

# 693
Току-що приключих "Погребете ме зад перваза". Прочетох я на един дъх ... Смях се през сълзи,
Скрит текст:
а накрая се молех Сашенка да остане жив. Остана!  Hug
Така нямаше ли да е по-добре? Не че ще я чета книгата, но защо реши да кажеш какво става накрая?

Понякога, когато видя някой да споделя за книга, която възнамерявам да чета, бързам да го превъртя, че може да е решил да сподели края.

Лиляна, доста глупав начин да НЕ ме цитираш си избрала, още повече, че изобщо не съм написала края на книгата ... Но проблемът си е твой, ако искаш я чети, ако искаш недей. Имаш избор!

# 694
Прочетох първата книга от поредицата за Землемория на Урсула Ле Гуин

Не бих казала, че съм очарована, никак не ме впечатли. Не можах да оценя нито историята, нито стила Simple Smile. Много отрицания станаха за две изречения Simple Smile. Може би е трябвало да я прочета преди 20 години, през цялото време се чуствах все едно чета роман за юноши - без задълбаване, без много-много обяснения, само главното действие и толкова.

# 695
  • Ямбол
Скрит текст:
а накрая се молех Сашенка да остане жив. Остана!  Hug

Лиляна, доста глупав начин да НЕ ме цитираш си избрала, още повече, че изобщо не съм написала края на книгата ... Но проблемът си е твой, ако искаш я чети, ако искаш недей. Имаш избор!
Как трябва да се разбира думата "накрая"? Иначе и да имах избор, вече го направих.

# 696

Не бих казала, че съм очарована, никак не ме впечатли. Не можах да оценя нито историята, нито стила Simple Smile. Много отрицания станаха за две изречения Simple Smile. Може би е трябвало да я прочета преди 20 години, през цялото време се чуствах все едно чета роман за юноши - без задълбаване, без много-много обяснения, само главното действие и толкова.
  Ха-ха , досмеша ме, защото аз съм я чела отдааавна на 20 . Не ми е била никога фантастиката любим жанр, но покрай моя добра приятелка попрочитах по някоя фантасмагорийка от време на време. И тази специално съм я запомнила като добра . Кой знае сега дали ще я издържа. Но всяка книга с времето си. Така изпуснах момента да прочета "Да убиеш присмехулник" и не успях да я почувствам.
 По темата:
  Задълбочен и поддържащ напрежение съвременен роман за американското семейство , разделението и параноята   след 11 септември.

# 697
Вие пък много лесно се отказвате да ги четете тези книги.
Не винаги е толкова важно как ще завърши една книга и не винаги това определящо за удоволствието от четенето.

Все пак наистина не е трудно да се сложи един скрит текст за тези, на които краят им е важен  Peace

Аз покрай една съфорумка се зарибих по "Човекът в търсене на смисъл", само дето това едва ли ще е леката книга, която търся от месец и нещо ...

# 698
Вие пък много лесно се отказвате да ги четете тези книги.
Не винаги е толкова важно как ще завърши една книга и не винаги това определящо за удоволствието от четенето.

Peace
Аз даже се заинтригувах и ще си я купя.

Снощи започнах втора книга на Джумпа Лахири - "Името". Разказва пак за емигранти - индийци в САЩ и трудното им адаптиране към новия живот. Засега ми харесва.

# 699
"Името" на мен много ми беше харесала като я четох!  Grinning

buttinsky, предполагам търсиш нещо от рода на "Слугинята", Бриджит Джоунс или като романите на Елизабет Гилбърт?  newsm78
Чела ли си книгите на Кейт Мортън? Не са много подобни на тези, но са приятни, четивни, малко от типа "сага"  Simple Smile
И "Списъкът с моите желания" - също е приятна много!  Grinning

# 700

Аз прочетох преди известно време цялата поредица и много ми хареса.
На Урсула Ле Гуин и наскоро прочетох нещо нейно-"Хроники на Западния бряг" и ми харесаха,особено първите две части (те са събрани в една книга всъщност).
Когато започнах "Землемория " нямах никакви очаквания.(Установила съм за мен лично,че често като имам големи очаквания за нещо и те не се оправдаят и после разочарованието е по-голямо) Авторката ми беше непозната като стил на писане.Бях гледала екранизация на "Землемория" преди това и така узнах за книгата ,а и тук в литературния подфорум бяха се изказали хубаво за нея и ми стана интересно.Книгата беше много над филма като усещане (поне за мен).Останах с хубави впечатления.С удоволствие четох.И сега тези нейни книги поредицата "Хрониките на Западния бряг" са едни от малкото приятни книги,които срещам напоследък.
Прочетох Остиновата "Мейнсфийлд парк".Тя като цяло ми хареса,тук споделих колко съм очарована дори.Но края,не че бях изненадана от него или пък разочарована.Разочарована бях не от това как е решила да свърши книгата,а че е решила по-скоро да разкаже края.Липсваха диалозите-обясненията на главните герои.То някой би казал може би ,че напразно се тръшкам,но Джейн Остин освен ,че ми харесва тънката ирония  в нейните романи,ми харесват ужасно много и диалозите.Както една съфорумка много правилно ги бе определила те са черешката на тортата. Grinning И това ми липсваше накрая.Оценката ми все пак е 5/6. Другите неща ми харесаха. Peace
След тази книга нищо не ми се четеше,а ме чакат немалко неща.Нещо напоследък нищо не може да ме грабне задълго.Чета и тъкмо се вдъхновя от нещо и...край.
Сега чета Агата Кристи-"Приключението на коледния пудинг".Няколко случея в една книга.Не е лошо,но опеделено не съм увлечена.Направо ме е срам от мен самата Confused .Преди време така ми се получи. Rolling Eyes

# 701
Аз чета "Вечно твой " на Кнут Фалдбакен. Първа среща със скандинавска литература,разбира се ,съвсем случайна.
Засега успява да ме впечтли,пише чувствено,макар че, малко в повече ми идват еротичните ситуации.  Crazy

# 702
  • София
Започнах "Вино от глухарчета" от 2-3 дни, но нещо много трудно ми върви.
Сама си се навивам, че от много хора съм чувала добри отзиви, а в същото време
едвам напредвам и вечер в леглото направо се приспивам с нея. При толкова много хубави
книги, които чакат ред съм на кръстопът дали да я зарежа или все пак по нататък ще намеря
смисъл и ще си заслужава. Тъй като на гърба на книгата в представянето й няма нищо, което да загатне какво да се очаква, искам да попитам тези, които са я чели има ли развитие на някаква история, случва ли се нещо конкретно?

# 703
  • София (Възраждане)
Ето тази /но в оригинал/:

Забавна е, но едновременно с това ме и угнетява, не бях мислила до сега за страданията на преселилия се в отвъдното, мислех че само опечалените в този свят страдат Grinning

# 704
"Името" на мен много ми беше харесала като я четох!  Grinning

buttinsky, предполагам търсиш нещо от рода на "Слугинята", Бриджит Джоунс или като романите на Елизабет Гилбърт?  newsm78
Чела ли си книгите на Кейт Мортън? Не са много подобни на тези, но са приятни, четивни, малко от типа "сага"  Simple Smile
И "Списъкът с моите желания" - също е приятна много!  Grinning
Да, точно нещо такова, но не задължително.
Не съм я чела тази Кейт, но ще проверя.
Мерси за препоръката   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт