Честит празник на всички Ви! Чувствам Света Анна много близка до мен, за това ще си позволя да дам линк към житието й: http://www.pravoslavieto.com/life/12.09_zachatie_sv_Anna.htm
От все сърце желая на всички успешна, блага и благословена седмица!

Много ми хареса предложената преди време от simpatikonia тема:
Родителството като призвание - педагогически уроци от Библията
Най-важната задача и основна част от житейският път на човека е да отгледа поколението си. При възпитаването на децата си се стараем да им предадем най-важното, на което ни учи нашият Бог - любовта към ближния.
Не случайно Светото Писание е Книгата на живота. С притчите си то ни предава онази безценна мъдрост, която е достижима само за най-високо извисените умове.
Четем у дома Детската Библия. Писала съм и преди, че дава възможност на четящия да дообясни, да внесе яснота. Картинките все пак говорят достатъчно на децата. Аз лично изпитвам огромна трудност да предавам историята с жестокостите. Детето ми толкова се натъжава и страда, че сърце не ми дава да му чета все още. Любими са му притчите за Вавилонската кула и за Ноевият ковчег.
Жени, би ли споделила подробности за детската Библия на кое издателство е?
Миналата седмица гледах страхотен филм /два пъти!/ и съм още под въздействието му - Животът на Пи. Единственото, на което мого да го оприлича е библейска притча. Толкова мъдрост и истини са вплетени... Горещо го препоръчвам. Мен лично ме разтърси.
!
развитие...