Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 731
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Аз специално никога не съм имала проблем с цикъла и не знам, от кога е микроаденома (4мм). Причината поради, която ми го откриха, е че не можех да забременея и при първото лабораторно изследване лекарят дори не взе под внимание, че пролактина ми е висок. Думите му бяха, че само ще ме натъпчат с гадни хапчета, а аз съм имала нормална овулация (всички други хормони бяха в нормални стойности). В последствие отидох на ендокринолог и тя ме изпрати на ЯМР. Чела съм момичета да забременяват с висок пролактин, но инвитро.

# 451
И аз съм с висок (вече не) пролактин и аденом уж. Уж се вижда на снимката, но едните казват- не е аденом , а просто фиброзна тъкан, други казват  - аденом - пий си Достинекса.
Последно този месец ходих при Катя Тодорова. Доцент мисля, че е .
Прегледа ми мноооого обстойно изследванията.
 Казах й, че не ми е добре от този ДОстинекс. Тя реши да ме подкрепи и спряхме Еутирокса и Достинекса./ Вече 2ра седмица. Изписа ми ВИГАНТОЛ (витамид Д), фолиева киселина ИНОФОЛИК , Лимфомиозот и Циклодинон.Освен това пия Шуслевови соли 5 и 7. Как мислите ? Дали това наистина е една алтернатива ? Много ме е страх , защото планувам скоро бебеправене. Не съм правила опити до сега Sad
Тя ми каза да си правим опити, че нямало нищо страшно , ама ...
На моменти ми е много шантаво на главата. Все едно виене на свят. Вие имате ли такива оплаквания ?
Имам си и тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831998.0

# 452
здравейте, жълт кантарион ли не се пиеше с достинекса?

# 453
Trada - мисля маточина. ама не че не съм пила Simple Smile

# 454
  • София
Привет, момичета!
Възникна ми проблем, който не съм имала досега, та се надявам някоя от вас да ме светне по темата...
Аз съм с аденом,4мм, който обаче се водеше несекретиращ. Имам СПКЯ и ИР, с много завишени андрогени.
След лечение андрогените влязоха в норма, но ТСХ се повиши на 3.3, а пролактина на 865.80mIU/l    Ж: 127 - 637. Гърдите ме болят от известно време, сутиени направо не понасям, зърната ми са супер чувствителни, но няма секреция. Минах през мамолог - на този етап няма проблеми там.
И сега се чудя какво да правя, да повтарям ли изследванията, да тичам ли на доктор веднага...  newsm78

# 455
  • София
Много ни замря темата нещо :}

Весели празници, мили момичета! Много здраве, хубави емоции и любов пожелавам на всички ви!

# 456
katrinkoleva , аз бях н същата терапия повече от три месеца.При мен нямаше проблем с хипофизата, нито със щитовидната......но за всеки случай...Не ми помогна, но не ми и навреди.
Аз имам въпрос към вас.
Нямам високи стойности на Пролактина, въпреки това си направих ЯМР в Русе, не се видяха аденоми и лекарката ме успокои че всичко е наред.Лекуващия ме тогава лекар не реагира.
Година по-късно вече съм сменила клиниката и сегашната ми лекарка четейки становището казва
" мммм да хиперплазията обяснява високите стойности на ФСХ и ЛХ, но не се налагат интервенции"

Та въпроса ми : има ли някоя от вас хиперплазия на хипофизата и какво се прави в такива случаи? newsm78

# 457
Здравейте , отново.
Кралинцеса не съм наясно с това .... не мога да помогна
Много съм суеверна, но въпреки всичко искам да ви кажа, че вчера научих , че съм бременна. Много е рано още за хвалене ... не го и правя. Пиша ви за успокоение. В медицината 2+2 не винаги е  4 . и макар  с проблем на хипофиза и ЩЖ, на втория месец опити видях 2те чертички. Дано всичко е наред , защото още е твърде рано. Дори не смея да се зарадвам : )
НОООО не губете надежда. НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА  bouquet

# 458
  • Варна
ЧНГ момичета!
Желая ви много здраве и късмет, на желаещите и бебчета през 2016!

# 459
Здравейте, след година и половина неуспешно бебеправене ми откриха висок пролактин. Правих ЯМР с контраст за щастие проблем не се видя. Ендокриноложката ми изписа бромокриптин/нямам никакви оплаквания от него/ Седмица преди предполагаемата овулация стартирах с приема му и същия месец видях двете чертички. Успех на всички!

# 460
Браво момичета,споделяите как върви бременноста и на каква терапия сте по това време.

# 461
Аз утре ще пускам изследвания.чак тогава ще мога да кажа

# 462
Браво момичета,споделяите как върви бременноста и на каква терапия сте по това време.

При мен терапията е 2 пъти по 1/2 бромокриптин. Другата седмица имам намерение да посетя ендокриноложката, т. като от както съм забременяла не съм ходила при нея, защото гинеколога каза, че нямало проблем да ги пия до 7-я месец. Но все пак смятам, че тя има тежката дума по темата, защото в крайна сметка тя е назначила лечението.

# 463
  • София
И аз да се включа  Flutter
на 1/2 таблетка Достинекс на седмица съм, така от два месеца, утре правя контрола на пролактина.... гърдите ме болят ужасно вече не знам кой месец подред....а най-ранния час за ендото беще 24.02 Cry

# 464
 Добре де, аз имам аденом, вие не, а все сме на Бромокриптин...защо така newsm78

Общи условия

Активация на акаунт