Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 171
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Аз нямах никакви симптоми- нито секрет, нито нередовна менструация, нищичко. Казвала съм ви вече, че го открихме при случайни други изследвания. Представям си, колко хора си живеят с такова чудо без дори да подозират. Има ли друга симптоматика, или чак като стане голям  newsm78

# 601
  • Варна
Doris  bouquet
извини ме, не съм схванала явно  Mr. Green

Аз се подготвям психически за следващия ЯМР, около януари трябва да се случи. Голяма паника ме обзема вътре, нямам логично обяснение защо....като цяло нямам проблем с тесните пространства ама...

Споко бе, един ЯМР може да е гаден ама се изтърпява, дори и аз, която пък имам проблем с тесни пространства! Постоянно си повтарям ето още един ЯМР, който ще покаже намаление на гадината  Joy

Помоли да ти сложат слушалки с музика - малко заглушава "влака".

# 602
  • София
Аз нямах никакви симптоми- нито секрет, нито нередовна менструация, нищичко. Казвала съм ви вече, че го открихме при случайни други изследвания. Представям си, колко хора си живеят с такова чудо без дори да подозират. Има ли друга симптоматика, или чак като стане голям  newsm78
За мен,,другите изследвания,, бяха свързани със повторно махане на полип,поликистознен яйчник и миомен възел/говорихме даже за хистеректомия/.Когато отидох в Майчин дом д-р Пънтевска ме посъветва да направя тези изследвания,останалите доктори ме съветваха да не го правя,нямало смисъл....направих ги...оттогава си мисля през колко лекари минаваме и не се интересуват от общото ни състояние/тя ме разпита подробно - даже ме попита дали от време навреме не се чувствам,,глупава,, Confused Simple Smile /много съм и Благодарна,малко са лекарите като нея.....
От три месеца пия медокриптин,добре се чувствам,но първите изследвания,нивото на пролактина след приема на лекарството са много ниски/освен това ги правих на друго място и стойностите са във различни единици,прочетох тук,че е важно да се правят на едно и също място.../има ли таблица за уеднаквяване на стойностите?
Освен това искам да ви питам....около цикъла променя ли ви се драстично настроението?Може ли да е от комбинацията със хапчетата? Преди нямах този така изявен проблем,беше ми нервничко,но чак такова чудо никога не е било.....просто се махам от всички,защото избухвам неприемливо и грозно..... Rolling Eyes Embarassed Confused

# 603
  • София
Сън в лятна нощ, симптоматиката преди цикъл, която описваш е все едно аз съм го писала, но миналото лято. Оказа се,че имам високо ТСХ, откакто съм на еутирокс проблемите изчезнаха, вече настроението ми не зависи от това дали имам цикъл или не, еднакво си е /освен когато мъж ми ме ядоса  Mr. Green /
Аз обаче съм на Достинекс. при високия пролактин не се чувствах 'оглупяла', така беше като скочи ТСХ... химия, разбираш ли какво става в женските глави  Mr. Green

# 604
Не ми се вляе настроението от цикъла, никога не е имало връзка при мен.
Определено обаче качих 3-4 кг за 3-те години, през които се лекувах. Периода съвпада със спирането на цигарите, не знам кое е виновно, но нямат смъкване  Confused

# 605
Здравейте,

наскоро разбрах, че имам микроаденом на хипофизата и висок пролактин. Отделно имам малко високо ТСХ, само лекарите не се разбират имам ли в момента проблем с Щитовидната или съм имала, при отрицателни  ТАТ и МАТ и уж нямам ехографски изменения. Но така или иначе пия Еутирокс и Достинекс. Нямах никакви симптоми... или поне не съм знаела, че са такива. При изследване на хормони установихме, че имам завишен пролактин и тъй като имам редовно главоболие... ме пратиха на ЯМР. Резултатът е ясен. А причината за изследването им е, че забременяването не ми се получава вече 14 месеца. Имам си редовна М, Овулация на 14 ден, с ЛФ от 12 дни. Надявам се, че само това ще се окаже проблем и като ги вкараме в норма... Ами ще мога да забременея лесно. Само се надявам да стане по-скоро...

Относно оглупяването... аз също малко го усещам по-скоро като загуба на концентрация, но винаги съм го отдавала на това, че все се преработваме, все се претоварваме  и все не се подмладяваме!

Пожелавам на всички... скоростно изчезване на проблемите!

# 606
Какви странични ефекти имате от Достинекса? Аз нямам никакви... Пия го вече трета година.

# 607
  • София
При мен има само един страничен ефект - като го пия се наспивам като бебе!  Mr. Green

# 608
  • Варна
При мен има само един страничен ефект - като го пия се наспивам като бебе!  Mr. Green
На мен пък ми е супер отпаднало едва се тътря, гади ми се, главата ми е като вакум, пия го в петък вечер или в събота, за да не съм на работа, че не мога да отида Mr. Green

Освен това при последните изследвания, много лоши са ми чернодробните показания, алат и асат са доста високи, не съм си правила ехокардиография, основно казват че вреди на съединителната тъкан.
Не знам дали си въобразявам, винаги съм била със суха кожа, но сега направо е неудържимо, що тоалетни млека за тяло гълтам, не е истина просто.

# 609
  • до най-прекрасния мъж
И аз забелязвам, че кожата ми е станала по-суха и тялото на моменти ми се лющи, а по принцип съм с мазна кожа. Не съм мислела, че може да е от лекарствата, все си мислех, че е от измиващите средства, та ги сменям на конвейер. Аз съм на Бромокриптин.

# 610
Аз пия достинекс от 2 г. И нямам странични ефекти. От бромокриптина обаче много ми признаване, кръвното ми падаше....пих го 3-4 месеца....
Какви странични ефекти имате от Достинекса? Аз нямам никакви... Пия го вече трета година.

# 611
Като се замислих забелязах от 2 години насам, че при излагане на слънце ми се появяват пигментни петна над горната устна... но не знам дали това е от хапчетата или е свързано с раждането. И сега не излагам изобщо на слънце... ужасно е... Confused

# 612
  • София
То е ясно,че всичко е строго индивидуално, но по себе си съдя, че когато нещо ни съмнява трябва да проверим всички жлези!
И аз имах безумно суха кожа, след баня ставах бяла като на люспи, ръцете ми бяха ужасни, освен неестествено подути пръсти, ами кожата беше като груба хартия, никой крем не помагаше! Пиех си Достинекса по това време, както и Глюкофаж и ОК, антихистамини за едни брутални сърбежи.... и после хоп! по едно хапченце еутирокс и всичко изчезна.
В този ред на мисли смятам,че трябва да мислим по-мащабно, а не - имаме аденом - всичко е от него. В някои случаи може Достинекс/Бромокриптин да е причината, в други не.

Между другото в началото като започнах Достинекс на деня след приема му бях пълна дрога, отпусната като плужек, беше ми много трудно да шофирам, но след няколко месеца свикнах и просто се наспивам добре!

# 613
  • Варна
То е ясно,че всичко е строго индивидуално, но по себе си съдя, че когато нещо ни съмнява трябва да проверим всички жлези!
И аз имах безумно суха кожа, след баня ставах бяла като на люспи, ръцете ми бяха ужасни, освен неестествено подути пръсти, ами кожата беше като груба хартия, никой крем не помагаше! Пиех си Достинекса по това време, както и Глюкофаж и ОК, антихистамини за едни брутални сърбежи.... и после хоп! по едно хапченце еутирокс и всичко изчезна.
В този ред на мисли смятам,че трябва да мислим по-мащабно, а не - имаме аденом - всичко е от него. В някои случаи може Достинекс/Бромокриптин да е причината, в други не.

Между другото в началото като започнах Достинекс на деня след приема му бях пълна дрога, отпусната като плужек, беше ми много трудно да шофирам, но след няколко месеца свикнах и просто се наспивам добре!
Не съм казала, че е от аденома или достинекса, просто анализирам, но съм сигурна, че след започване на достинекс все повече  се изсушава, както и чернодробните изследвания се влошават, защото друга някаква промяна не виждам в приема на лекрства. Питала съм лекари и после съжалявам, гледат ме като извънземна, тя видите ли с аденом, кожата много важно че е суха! Възможно е да е и от възрастта защото вече 6 години съм на достинекс, съответно с толкова по-възрастна  Joy

Аз имам допълнителна здравна застраховка, редовно си правя изследвания, някои дори са задължителни контролни. Изследвам си всички хормони...

# 614
  • София
Здравейте. И на мен ми откриха микроаденом 3,4 мм на хипофизата. При мен всичко започна с леко завишено ТСХ,което бързо нормализирахме с терапия. При изследванията ми съшо така излезе и завишен пролактин и след ЯМР се установи аденом:
Заключение: МРТ находка за питуитарен микроаденом.

Може ли ми препоръчате добър ендокринолог в София. Досега съм ходила само при д-р Моллова в Лора но искам и второ мнение за лечението.

Общи условия

Активация на акаунт