Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 126
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
И аз имах главоболие и липсващ цикъл, но откакто пия Достинекс нещата се нормализираха. Преди да го почна не забременявах и още при първия месец прием забременях.
Сега ми предстои ЯМР да проследя размерите на аденома. Почнах Достинекс преди да съм направила първия ЯМР, защото пролактина ми беше страшно висок.
Също имах и инсулинова резистентност преди години.

# 631
Здравейте, момичета,
Присъединявам се към темата да чета, след като ми откриха висок пролактин.
Не правя опити за забременяване, но не знам дали има друга тема за висок пролактин, т.е. в друг раздел.
Предстои ми консултация с ендокринолог, още нямам никаква представа за ситуацията, така че ако задам някой много тъп въпрос ви моля да ме извините.

# 632
blue.angel, ако главоболието ми се сведе до един-два пъти в месеца ще е просто рай. Сега е всекидневно и непрекъснато, само като спя до няма. Явно ИР, ТСХ и Пролактина си вървят някак си ръка за ръка и се влияят едно от друго, защото има доста хора, които имат поне два от трите проблема.
Sweet.love.2,  trada, ДаринаС, давате ми надежда, че ако проблема ми с главоболието и гаденето е оттам може и да се оправят нещата като почна лекарствата. Само ще видим как ще ги понеса- аз съм с ниско кръвно цял живот и доколкото разбирам от тях ще ми пада още повече та не знам как ще я карам, особено сега в жегите, но..да се надяваме, че се свиква. Мисля директно да опитам с Достинекс, дават ми избор между него и Бромокриптин и май ще го предпочета. За него ми го изписаха по 1/4 два пъти седмично преди лягане. Не знам това малко ли е, много ли е... newsm78

# 633
lovely, според мен медицинско лице трябва да реши какво е по-добре. Хубаво е да е преди лягане, вечер, че в началото трудно се свиква. Първият ми месец на достинекс... пия го понеделник... Два дни след това бях като парцал. Вече на третия месец съм свикнала а и съм на по-ниска доза. Но се справям по-добре. Каквато и да е причината за главоболието дано скоро мине и отшуми.  При мен намаля драстично, когато премахнах стреса.
 Hug

# 634
  • до най-прекрасния мъж
И на мен ми пада кръвното и ми се вие свят, но аз съм на диета и го отдавам на нея.

# 635
С Бромокриптина нямах никакъв дискомфорт, 1 табл. вечер само. Изчезна за 3 години.

# 636
  • София
На мен Достинекс ми действа трупясващо, поне в началото, затова го пия вечер в петък  Mr. Green

# 637
Серенити и аз бях така, и аз така петък го пиех , че да мога до понеделник за работа да съм ок

# 638
Е, явно че това си е част от ситуацията и ще трябва да стискам зъби. То на мен ми се вие свят, глава ме боли и ми се гади и без тия лекарства, ще видим с тях как ще се търпи. Това за петък вечер не е лоша идея. Значи си го считам поне едно 2 дена да не съм наред след това. Хубаво е човек да е подготвен, хаха.
Сега си видях схемата. Писала ми е или бромокриптин по 1/2 сутрин и вечер или 1/4 Достинекс два пъти седмично. Тя малко се е изхвърлила май с бромокриптина в тая схема, но това ми е от АГ, а тя много не ги разбира хормоните май и съответно лекарствата...даже самата тя ми каза да отида на ендокринолог за доизясняване.
raja_nikol, не те разбрах явно. Казваш, че не си имала дискофорт и после, че е изчезнал за 3 години. Кое изчезна за 3 години? Ако три години ще трябва да му свиквам на Достинекса ще се озоря.  Crazy
ДаринаС, ами, на мен така ми го изписа гинеколожката, пък да видим. Края на юли съм и на ендокринолог, там пак ще питам как ще я караме оттук нататък. Оф, дано наистина отмине това пусто главоболие. А стреса...де да можех да го махна, ама няма как в момента.

# 639
  • София
Lovely, предполагам,че на по-малките дози и страничните ефекти са по-малки! Тук все пак има момичета, които пият по-големи дози и се справят някак си. Аз съм на 1/2т от най-малката разфасовка и като го изпия вечерта към 23 на следващия ден до към 15-16ч съм отпусната, разсеяна, все едно съм препила предната вечер, след този период нищо ми няма! честно казано, на фона на ежедневния стрес и простотиите това ми е добре, защото ме отпуска. Не се притеснявай, малка ддоза ти е изписана Достинекс, започни го, пийвай кафе за кръвното и спокойно :p

# 640

raja_nikol, не те разбрах явно. Казваш, че не си имала дискофорт и после, че е изчезнал за 3 години. Кое изчезна за 3 години? Ако три години ще трябва да му свиквам на Достинекса ще се озоря.  Crazy

Имах аденом, заради него пих Бромокриптин. Аденомът изчезна след 3 годишна терапия /т.е. изчезна след 2,5 години, но лекарката ми държеше да пия 3 пълни години Бромокриптина/.
Опитахме в началото да пия и 1/2 табл. сутрин, но беше ад, спряхме го, остана само вечер- ами наистина никакви оплаквания не съм имала  Peace

# 641
  • София
Здравейте, момичета,
Присъединявам се към темата да чета, след като ми откриха висок пролактин.
Не правя опити за забременяване, но не знам дали има друга тема за висок пролактин, т.е. в друг раздел.
Предстои ми консултация с ендокринолог, още нямам никаква представа за ситуацията, така че ако задам някой много тъп въпрос ви моля да ме извините.

Привет и аз съм като теб.Няма друга тема,чети...аз преди да открия темата бях луднала,главно поради липсата на информация.Няма страшно.Ще ти назначат ЯМР за да потвърдят/изключат аденом и после лечение.Само не се стряскай...

# 642
И да има, и да няма аденом лечението е едно и също  Wink, хапченца, споко  Heart Eyes

# 643
Привет и аз съм като теб.Няма друга тема,чети...аз преди да открия темата бях луднала,главно поради липсата на информация.Няма страшно.Ще ти назначат ЯМР за да потвърдят/изключат аденом и после лечение.Само не се стряскай...

Ами старая са да не се шашкам, но в последните два месеца ми дойдоха накуп няколко такива новини. Вече пия хапчета за инсулиновата резистентност и сме в процес на потвърждаване или отхвърляне на друго притеснение. За човек като мен, който винаги е бил здрав като пън и тук -таме само съм имала нисък хемоглобин, подобна ситуация е напълно нова и се чувствам откровено идиотски, все едно в някакъв момент просто съм изпуснала положението и дори не съм разбрала.  ooooh!
Както и да е, от мрънкане полза няма, ще чакам да видят от какво е сега това с пролактина и какво ще правим по въпроса. Чета, че имате доста странични ефекти от приема на лекарства, а се чудех дали преди това сте забелязали силен косопад, който да има връзка с високото ниво на пролактина? Предварително благодаря за отговорите  Peace

# 644
а се чудех дали преди това сте забелязали силен косопад, който да има връзка с високото ниво на пролактина? Предварително благодаря за отговорите  Peace

Да, аз именно заради него тръгнах да правя изследвания  Peace
Лошото е, че уж вече няма причина, но косопада въобще не е намалял дори  Confused

Общи условия

Активация на акаунт