Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 110
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм на 1/2 седмично.

# 661
  • София
За забрененяване пролактинът трябва да е на средата на референтните, не е добре да доближава горната.

# 662
Хммм вчера си изследвах пролактина и е под нормата- 4.22, при долна граница 4.9. Предполагам затова ми прилошава от време на време. Дали ще ми намалят дозата в това положение...  Rolling Eyes

# 663
  • София
Хммм вчера си изследвах пролактина и е под нормата- 4.22, при долна граница 4.9. Предполагам затова ми прилошава от време на време. Дали ще ми намалят дозата в това положение...  Rolling Eyes

Трябва да се коригира дозата Peace

# 664
Хммм вчера си изследвах пролактина и е под нормата- 4.22, при долна граница 4.9. Предполагам затова ми прилошава от време на време. Дали ще ми намалят дозата в това положение...  Rolling Eyes

Трябва да се коригира дозата Peace
Чудно ми е дали е проблем, ако така съм го поддържала по дълго време. Защото от 1 година не бях изследвала пролактина...

# 665
  • София
Аз също съм имала резултат под нормата преди време, не се притеснявай, даже сама си намалих дозата, аз пия обаче Бромокриптин, при него корекциатя е по-лесна, отколкото Достинекс, така че трябва да се консултираш Peace

# 666
  • София
Моя пролактин умишлено ми го държат под долната граница 4-5м, а се чувствам страхотно. Така де, мисля,че сега пак се обърка нещо, защото последните 1-2 месеца имам кофти усещания на моменти, но вероятно е от ЩЖ, а не от пролактина, ще ги изследвам скоро Simple Smile
Абсолютно никъде не съм намерила медицинска информация за нисък пролактин, в учебниците има само за висок...

# 667
Благодаря ви много, средващата седмица съм на ЯМР и след това имам час за консултация.
 Hug

# 668
Здравейте! И аз явно ще пиша тук...

Накратко: през 2009 г. ми откриха микроаденом, който лекувах с достинекс половинка на 10 дни. Бързо го вкарахме в норма, проимах цикъл отново. Ендокриноложката ми пожела всичко добро и така до края на миналата година, когато направих аборт в 9 г.с. Февруари направих първо изследване на пролактин и беше 465. В понеделник беше малко повече, но все така близо до горна граница.

Ходих още февруари при едно от имената в гинекологията при проблемна бременност и той беше убеден, че това е проблемът. Имунолог, който е и ендокринолог ми каза, че е висок, но при стойност в нормата (макар и 20 единици под горна граница) няма как да даде медикамент.

Днес заради друг проблем (с щитовидна жлеза) ходих пак при ендокринолог. Праща ме на ЯМР, който ще направя, но самия лекар не звучеше никак убедително. Също не ми предписа медикамент, праща ме на ЯМР.

Чела съм, че за бременност е хубаво пролактинът да е някъде в средата на реф. граници, а моят си е направо на горна.

Та така - седя си аз с висок пролактин и чакам одобрение от НЗОК. Междувременно записах за 8 август и час при д-р Нечев.

# 669
Здравейте! И аз явно ще пиша тук...

Накратко: през 2009 г. ми откриха микроаденом, който лекувах с достинекс половинка на 10 дни. Бързо го вкарахме в норма, проимах цикъл отново. Ендокриноложката ми пожела всичко добро и така до края на миналата година, когато направих аборт в 9 г.с. Февруари направих първо изследване на пролактин и беше 465. В понеделник беше малко повече, но все така близо до горна граница.

Ходих още февруари при едно от имената в гинекологията при проблемна бременност и той беше убеден, че това е проблемът. Имунолог, който е и ендокринолог ми каза, че е висок, но при стойност в нормата (макар и 20 единици под горна граница) няма как да даде медикамент.

Днес заради друг проблем (с щитовидна жлеза) ходих пак при ендокринолог. Праща ме на ЯМР, който ще направя, но самия лекар не звучеше никак убедително. Също не ми предписа медикамент, праща ме на ЯМР.

Чела съм, че за бременност е хубаво пролактинът да е някъде в средата на реф. граници, а моят си е направо на горна.

Та така - седя си аз с висок пролактин и чакам одобрение от НЗОК. Междувременно записах за 8 август и час при д-р Нечев.
А като забременя не пиеше ли Достинекс?

# 670
Достинекс не се пие по време на бременност. Или се замества с бромокриптин или не се приема никакъв препарат. Зависи от конкретния случай.  Wink
"А като забременя не пиеше ли Достинекс?"

# 671
Да, Достинекс не се пие. Но по-скоро въпросът на Sweet.love.2 като че ли беше дали преди да забременея не съм пила. Не съм пила. Аз дори не бях и изследвала пролактин. Беше ми обяснено, че всичко е наред вече.

Сега се връщам от гинеколог, на когото смея да кажа, вярвам. Каза, че няма нужда според него от терапия за пролактина...Ще чакам Начев да даде мнение. Ясно ми е, че на колкото лекари отида, толкова и мнения ще чуя, но уж за добро го правя  Confused

# 672
Доколкото знам високия пролактин води до липса на овулация.

# 673
Ами явно не е достатъчно висок, че да ми спре овулацията. Забременях си от първи опит, когато за мерене на овулация се доверих само на един app в телефона ми, а и сега се върнах от гинеколог - перфектни фоликули. Даже ми каза да нападам мъжа  Mr. Green

Много ми е странно всичко. Пролактинът ми е 465 при горна 487, чета тук, а и в други сайтове, че при опити за забременяване е хубаво да е в средата на реф. граници, а лекарите днес нищо такова не ми казаха, че и медикамент не ми изписаха.

# 674
blackisback, това, което на мен ми обясняваше Начев е, че зависи дали аденомът ти е хормоносектериращ или не. Това се следи с ежемесечни изследвания на пролактин през минимум три седмици, след лежане 30 мин. в лабораторията, и предния ден да не е правен секс и да не са пипани гърдите. Защото може да се повиши изкуствено от стресът и движението. Идеята е, че преди с такива изследвания няколко да се докаже, че пролактинът е постоянно завишен, няма нужда от лечение. При мен ми бяха изписали преди да го докажем това. Аз чинно си ги пих и Начев ми изписа... стъпки да го наречем за процедиране при забременяване. Но трябва да си пия достинекса до положителен тест.

Искам да ви кажа, че бях с пролактин около 1200 и си имам доказана О. Не знам колко е била качествена, но си имах всичко. Хубави фоликули, хубава лигавица, жълто тяло, висока БТ. Само бебето го няма.

Общи условия

Активация на акаунт