Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 120
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
PAV1, обади как ще го привеждаш във вид? Ще сменяш ли цвета?
Цвят няма да сменям. Шкурка и Осмо.
Кит не е необходим.
Ще извадя електрониката и стъклата, за да мога да обработя качествено кутията.
И ще чета темата!  Peace

# 451
  • В градината...
Пав, чудно радио /ама баш електроника в него няма, има ламБи  Joy/.

# 452
Пав, чудно радио /ама баш електроника в него няма, има ламБи  Joy/.
Wink
Имам и резервни части - лампи.

Ето снимки от къщата на баба и дядо, и чешмата на село:
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 12:39 от Анонимен

# 453
 Ако бяха мои, бих реставрирала леглото с рисуваните табли и гардероба с орнаментите. За нищо на света не бих ги боядисала. Те са уникати! Не ги разваляйте! За такова нещо любители на стари неща  дават  луди пари!

В предишен пост написах, че ще поправям стара маса. Помолих мъжа ми да я изшкури с онези машинки със шкурката. Започна той, а аз отскочих до съседка да занеса нещо. Не се бавих   повече от 20 мин. Мъжът ми решил, че шкуренето е достатъчно и го заварих как довършва масата с лак. Побеснях!!! Не стига, че претупал шкуренето, ама и лакирал!!! Така гълчах, че той направо  онемя! Ама аз съм виновна повече, защото не му обясних какво мисля да правя. Сега нямам избор и пак ще  влезе в работа фолиото.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 14:05 от K.A.G.

# 454
  • София
Изчакай да изсъхне лака и действайте отново с шукрката.

# 455
Елинор, благодаря, че ме подсети за завеси! Аз все искам да е възможно най-светло и затова махнах старите пердета, но пък то завесите могат да си стоят отстрани на прозореца, без да спират светлината.
Хах, за толкова години чудене какво да го правя това легло, веднъж не се бях сетила да го измия първо  Laughing. Има разни петна, които ме дразнят, кой знае, може да се махнат.

Ето едно шкафче, първият опит на майка ми в префасонирането на стари мебели:
Преди: http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet005/13959 … 7_666824190_n.jpg
След: http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet005/13857 … _2037673542_n.jpg

# 456
  • някъде там
https://www.dropbox.com/s/llqjjqxl4aw9phw/2013-10-13%2016.56.21.jpg?m
Ей това открих на тавана ... Живея на квартира , хазяина изобщо няма представа кой е техния таван.. аз разпитах домоуправителя и го открих. Ще го поправям , приемам идеи!

# 457
Изчакай да изсъхне лака и действайте отново с шукрката.
Благодаря!

# 458
Елинор, благодаря, че ме подсети за завеси! Аз все искам да е възможно най-светло и затова махнах старите пердета, но пък то завесите могат да си стоят отстрани на прозореца, без да спират светлината.
Хах, за толкова години чудене какво да го правя това легло, веднъж не се бях сетила да го измия първо  Laughing. Има разни петна, които ме дразнят, кой знае, може да се махнат.

Ето едно шкафче, първият опит на майка ми в префасонирането на стари мебели:
Преди: http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet005/13959 … 7_666824190_n.jpg
След: http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet005/13857 … _2037673542_n.jpg

Влизах в блога ти. Ти си прекрасна! Къщата ви на село също е прекрасна. Браво, че си се захванала да я подредиш! Аз също съм родена  в  село и къщата на покойните ми родители  стои, но аз нито съм собственик, нито съм наследник. Родителите ми я оставиха на брат ми, но за съжаление, той почина внезапно  и сега е собственост на неговото семейство. Жалко, че те не са като теб  и постепенно къщата и дворът  запустяват. От  тях  би станало истинсо бижу.  Ако бях аз собственик,  бих те  последвала.

# 459

Влизах в блога ти. Ти си прекрасна!

И аз да изразя възхищението си - avocett , ПРЕКРАСНА СИ!!!
Трудно ми е да повярвам, че си толкова младо момиче, а вече пишеш така увлекателно,  сякаш имаш три живота опит зад себе си. И къщата, и градината, и всичко около теб излъчва уникална неповторимост. Бих хапнала с удоволствие от компота ти от дюли, а пък може и от праскови да заслужа Simple Smile

# 460
  • София
Много имам нужда от професионалното ви мнение.
Искам кафявото на снимката да направя сиво. Боядисано е всичко с боя. Само с боя ли пак е възможно или има и друг начин?
Проблемът е, че не трябва да е много скъпо и трудоемко, че се оказа, че нямам никакво време.

Безкрайно благодаря!   bouquet

# 461
Искам кафявото на снимката да направя сиво. Боядисано е всичко с боя. Само с боя ли пак е възможно или има и друг начин?
Проблемът е, че не трябва да е много скъпо и трудоемко, че се оказа, че нямам никакво време.

Безкрайно благодаря!   bouquet

Вариант 1 : Яко шкурене.
Вариант 2: Препарат за сваляне на боя и пак шкурка,където е необходимо.
След това боядисваш в желания от теб цвят. За 2 дена и ще си готова.
Предполагам това е чам или? Не се вижда много добре на снимката.

# 462
  • В градината...
Да, ама орнаментите ще трябва да ги смъкне, преди да ги шкури  Peace

# 463
avocett, присъединявам се към останалите мнения, леглото е прекрасно такова каквото е, допада ми и съвета на Седефка.
Ако те сърбят ръцете по-добре се заеми с раклата  Wink

# 464
  • София

Безкрайно благодаря!   bouquet

Вариант 1 : Яко шкурене.
Вариант 2: Препарат за сваляне на боя и пак шкурка,където е необходимо.
След това боядисваш в желания от теб цвят. За 2 дена и ще си готова.
Предполагам това е чам или? Не се вижда много добре на снимката.

ужас....а ако мина направо отгоре със сива боя? И този препарат за сваляне на боя предполагам в магазин за боите го има?

Общи условия

Активация на акаунт