Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 224
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Ми ние общо взето си църкаме в къщи,от всякъде сме сиви  Joy

# 271
  • Русе
Здравейте момичета! Знам, че тук сте се събрали все хора с опит в преправянето на мебели, затова се обръщам с въпрос към вас. Имам един стар диван, показвала съм ви го преди, но с цел да го изхвърля. Е, послушах съвета ви - не го изхвърлих, но искам да го променя. Въпроса ми е - дали първо трябва да се ошкури лака и с какво? И второ, искам да го боядисам бял. Каква боя препоръчвате като марка, състав или там както се казва. Аз знам само една блажна боя за боядисване на врати и прозорци, но съм чувала от вас, че не е много  добра. Какво бихте ми препоръчали. Пълен аматьор съм и ще съм благодарна да ми кажете стъпка по стъпка как се преправя такъв диван. Става въпрос само за дървената част. За матрака ми е ясно - ще го претапицирам.

Не знам къде е моята снимка от преди, затова ви слагам една с диван подобен на моя, за да видите за каква дървена част са въпросите ми.

https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80+%D0%B4%D … n.htm%3B320%3B240

# 272
Здравейте, имам въпрос към вещите в занаята , на вилата имаме в хола обшивка минавана някога с безцветен лак, не искам да махам обшивката затова реших да я направя състарена с бяла боя само че незнам как става. Може ли някои да ми обясни как се прави и с каква боя.   bouquet  bouquet

# 273
  • Варна
Един поглед към домашния уют на социализЪма http://ebox.nbu.bg/hometext12/view_lesson.php?id=14

# 274
  • София
Един поглед към домашния уют на социализЪма http://ebox.nbu.bg/hometext12/view_lesson.php?id=14

Това за панелния апартамент е страхотно - все едно описват апартамента на свекърва ми. Laughing

# 275
Мама 1+2, такова диванче с голям кеф бих си боядисала бяло и отгоре една тапицерия райе черно/бяло и с едни чрки червени/жълти/сини, според случая, възглавници мммм  Mr. Green  Трябва да го ошкуриш първо, и ако е дърво - да боядисаш. Ако не е дърво... може би грунд преди боята е добра идея. Но ако е добре изчистено от лака може да стане и без грунд. Аз съм боядисвала шперплат без грунд, с акрилатна боя - много добре си покрива.

Аз днес най-накрая получих съгласие от съпружеското тяло да захвана кухненските шкафове, та следващия месец ще ги почвам! Искам да попитам - кантовете на пдч-тата боядисват ли се, или да ги оставя както са? Те са дебели пластмасови кантове на вратичките на шкафчетата. Няма да се занимавам да ги сменям. Ще покажа по-нататък.

# 276
Айде пак при вас за помощ:) Много искам да си направя детската стая с чамови мебели в бяло - боя или масло. Цената обаче, която ми дават за боядисване в бяло не ме устройва. (При Лейзи е 40 процента от цената на мебелите, например) Мислите ли, че ще мога да се справя сама? Аз съм решена да опитам, но ако си поръчам мебелите без никакво покритие, дали не трябва да изчакам да изсъхнат хубаво и тогава да боядисвам, но няма ли да се повредят така newsm78 Ох, направо съм в голяааамо чудене...Трябва другата седмица да кажа как ги искам. Мислех си и да ги поръчам с лак мат и след няколко години да приложа познатата схема с бороконтакт и бяла боя...Мога и да платя цената на бялото, но ме притеснява, че след години, като поръчам бюро и етажерки, бялото ще е друго...Ох, мъка....
Който може, да помага!!!

# 277
  • Варна
Най-после мога да покажа готовите столове с които се занимавам цяло лято  Laughing
преди: http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.31025358
след: http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.31637255
Всъщност е слобен само единия, защото в момента просто нямам къде да ги сложа. Имах голямото желание да ушия калъфите за възглавниците сама, но се съмнявам в уменията си и за по-сигурно ги занесох на тапицер  Wink

tiya_4, не разбрах от какво трябва да съхнат мебелите ако ги поръчаш без покритие? Предполага се, че материалът е изсъхнал достатъчно и готов за обработка. Какво значение дали от теб или във фабриката ще се прави това? Аз бих се пробвала с някоя малка мебел сама и ако ми харесва да направя и другите. Ако държиш да са перфектно и равномерно боядисани - по-добре го остави на професионалистите. Ако можеш да преживееш несъвършенства давай смело   Wink

# 278
mentolka на мен ми е сладурски стола,браво.
tiya_4 добре де,какъв ще е проблема,ако след време като поръчаш бюрото и етажерките не са точно 1;1 с мебелите,не е задължително,даже защо да не са и в друг цвят за акцент и да се раздвижи цвета в стаята.Виждам,че се страхуваш  ,а и това няма да е преправяне на стари мебели  за да няма какво да рискуваш.Какво ще поръчвате като мебел?

# 279
  • София
Имам нужда пак от съвет Simple Smile
Днес ми доставиха первазите за паркета - дървени, които трябва да боядисам. Една съфорумка ме посъветва да ги боядисам с автоемайл лак бял, мат, но не откривам никъде такъв, а само гланц. Предлагат ми емайл лак бял мат, но не знам какъв ще е резултата. Та въпросът ми е, да пробвам ли с него или да мажа с акрилна боя и евентуално лак отгоре? Искам да имат защитно покритие отгоре лак, за да не се драскат и цапат с играчките на децата, но има ли такъв лак мат, който да положа отгоре върху боята?

Ментолка, много добре са станали столовете Simple Smile
mama1+2, аз бих боядисала бяло (аз ползвам акрилна боя на Лакпром) или омаслила. Зависи в какъв интериор ще го слагаш. На първа страница има един файл със стъпка по стъпка Simple Smile

# 280
Didi*, недей с автоемайл... Embarassed

Все пак сме в 21 век.
Има си много хубави бои на водна основа с лъскав ефект. Моите са с латекс и да ти кажа не са мръднали. Нямам малки деца с камиончета, но едно голямо, което въобще не гледа накъде му хвърчат чантите, обувките и т.н. Да не говорим за мебели, че аз първо боядисвах, а след това слагахме и местихме мебелите.
(Не знам как му казват в България на това лъскавото, тук се води - high gloss и си седи идеално, дори този латекс за первазите не ми е от някаква известна фирма, ами някакъв съвсем обикновен, че дори и смесвах разни цветове, за да ми се получи исканият цвят. Стените ми са с Benjamin Moore.)

# 281
Мелани успокоиме за латекса,че нали и аз омазах с латекс и макар да го запечатах с лак ,още пипам колебливо с 2 пръста да не стане фал.Аз имам мебели в коридора,които боядисах преди 2 години и не са мръднали,ама сега доста се постарах и нещо не мога да се отпусна при допира.И да споделя колко ми излезе тази голяяяяма трансформация -около 35-37 лева. ММ ме накара и купихме де 8,5л латекс,а използвах само почти 1/2,добавям лак,мече и четка+тиксо.
Е,за тия пари нов фейс  newsm44

# 282
  • София
Melany99, а отгоре мина ли с лак или са ти така с латекс само?
Ако с акрилната ще стане добре, мога и с нея да намажа, като си мажа вратите, но в момента наблюденията са ми, че се цапа доста. Вратите ми в сегашния ни апартамент са на цветни петна от колички Simple Smile

ZVEZDA *, връщам се пак да огледам твоите Simple Smile Лъскат ли много от лака? Че на омасления паркет не ми се иска да лъщат въобще.

# 283
Не,не лъщи,аз и не исках такъв ефект.
Да ме светнете,сори,ама...как е фатката с поръчването от продавалника.Искам някакво кресло за хола.

# 284
  • Варна
Не,не лъщи,аз и не исках такъв ефект.
Да ме светнете,сори,ама...как е фатката с поръчването от продавалника.Искам някакво кресло за хола.
Регистрираш се, следиш редовно обявите, когато си харесаш нещо, за препоръчване е от твоя град, пишеш съобщение на продавача и се уговаряте за оглед и купуване. Когато офертата е изгодна трябва да действаш бързо! Става и от друг град, но се оскъпява от доставката и не можеш да го видиш на живо.

Общи условия

Активация на акаунт